Plzeň dnes nebojovala jen proti spoupeři...

Plzeň - HC Lasselsberger Plzeň - HC Slovan Ústečtí Lvi 3:4 sn. Favorit zápasu dnes svoji sílu neprokázal a ač dokázal odskočit na rozdíl dvou gólů, Ústí stihlo do konce zápasu vyrovnat. Hodně pomohl hostům i rozhodčí, který často přehlížel fauly na domácí borce, naopak hostům častokrát doslova daroval jednu dvojnásobnou přesilovku za druhou…

HC Škoda Plzeň - HC Slovan Ústí nad Labem

3:4sn
1:1, 0:0, 2:2

Branky a nahrávky: 14.Šimán (Kocman), 42. Kovář (Mrtinec), 43. Lev (Rutta) – 16. Regner (Salač), 51. Zukal (Musílek), 59. Novák (Hanzl), roz. nájezd Salač. Rozhodčí: Holub - Pešan, Holub. Vyloučení: 11:7, Navíc Sýkora (PLZ) 10 min. os. trest. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 43. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:4.

HC Škoda Plzeň

Francouz – Rückl, Martinec, Hucl, Zeman, Rutta, Špiler, Kořínek - Jindra, Novák, Kocman - Sýkora, Pitule, Trojan - Kovář, Benedikt, Vild - Kubalík, Lev, Šimek - Šimán.

HC Slovan Ústí nad Labem

Hiadlovský – Husa, Procházka, Mizera, Musílek, Šimon, Zukal, Brož – Osladil, Bacovský, Hanzl - Regner, Šrámek, Svitavský - Novák, Hadbavný, Salač - Vernek, Chládek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 65 32 4 28 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benedikt 0 0 0 0 0
Jan Hucl 0 0 0 0 4
Petr Jindra 0 0 0 0 0
Jakub Kocman 0 1 1 0 0
Jakub Kořínek 0 0 0 0 0
Jan Kovář 1 0 1 0 2
Tomáš Kubalík 0 0 0 0 0
Jakub Lev 1 0 1 1 2
Lukáš Martinec 0 1 1 1 4
Karel Novák 0 0 0 1 0
Tomáš Pitule 0 0 0 1 2
Jan Rutta 0 1 1 0 0
Miloš Sýkora 0 0 0 0 10
Miroslav Šimán 1 0 1 0 0
Martin Šimek 0 0 0 0 2
Radek Špiler 0 1 1 1 4
Martin Trojan 0 0 0 0 0
Petr Zeman 0 0 0 0 2

komentář

Zápas rozhodně nezačal dle očekávání. Mezi oběma týmy je rozdíl osmnácti příček, přesto Lvi dokázali se svým soupeřem držet krok a co více, místy byli na ledě lepším týmem. Skórem nedokázala pohnout ani první přesilovka zápasu, která patřila domácím, ani ta druhá, jenž byla v režii Ústí na Labem. Diváci si mohl zakřičet až ve 14. minutě, kdy vteřinu po návratu vyloučeného hostujícího hráče vstřelil úvodní branku zápasu Šimán – 1:0! Lasselsberger to nabudilo, ale další branku již přidat nedokázal, ba naopak. V šestnácté minutě dokázaly šelmy dostat Plzeň pod tlak, který vyústil střelou osamoceného Regnera z mezikruží přesně do levého horního růžku - 1:1! Do konce první dvacetiminutovky se již hokejová krása vytratila a jako ve většině odehrané třetiny nastal boj ve středním pásmu…

Úvod prostředního dějství se Západočechům také příliš nepovedl. Jen co se dostali do pěti kvůli trestu z minulé třetiny, nechali se v rychlém zhledu vyloučit Martinec se Špilerem a Lasselsberger se musel bránit ve třech. Domácí to zvládli dobře a většinu času odehráli borci v bílém za brankou Hidlovského. Hra se následně vyrovnala a otěže zápasu začali přejímat Plzeňští. Branka tomu všemu však stále chyběla. V přesilové hře si svěřenci trenéra Kampa sice vypracovali značné množství šancí, ale hostující brankář držel svůj tým nad vodou. V polovině zápasu se sám před ním zjevil Jindra, zamířil však až příliš nahoru. V patnácté minutě doplatili plzeňští opět na své fauly a šli do tří. Ústí mohlo hne několikrát jít do vedení, ale jeho hráči dvakrát netrefil prázdnou branku, stejně tak to byl ose střelami od modré. Lasselsberger se sice ubránil, ale v závěru třetiny se nechal ještě vyloučit Pitule a uvidíme, co nám nabídne poslední dějství.

Začátek poslední dvacetiminutovky však vyšel Plzni na jedničku. Možná i podtrženou. Nejprve se v oslabení, po zmatcích v hostující obraně prosadil Kovář – 2:1! A za dalších 58 vteřin nevýšil náskok svého týmu, podobně jako u předchozí branky, Lev – 3:1! Domácí hráče to uklidnilo a začali hrát pěkný a svižný hokej. Jenže za nedlouho poté ujel všem hostující Hanzl, ale po pěkné kličce netrefil branku. V polovině zápasu Plzeň doplatila na svoji nedisciplinovanost. V pořadí třetí dvojnásobné oslabení v zápase využil Zukal a zdramatizoval vývoj zápasu - 3:2! V 56. minutě vykázal rozhodčí na trestnou dva Plzeňské a doslova daroval soupeři možnost na vyrovnání. A Ústí opět trestalo. Křižnou přihrávku přes útočné pásmo využil Novák – 3:3!

Prodloužení vítěze zápasu neurčilo, ač oba týmy měly několik dobrých brankových příležitostí. Nakonec musel rozhodnout až Salač v nájezdech a přisoudil bonusový bod pro svůj tým - 3:4!

Ohlasy trenérů

Radek Kampf: "Špatně jsme vstoupili do zápasu, ale od druhé třetiny, kdy jsme klukům vyčinili, bylo vše v pořádku. Souepře dnes podržel vynikající brankář, který chytal i za slovenskou dvacítku. My jsme mohli rozhodout, ale Kubalík sá mpřed brankářem neudpěl. Je to škoda."