Olomouc rozcupována na kousky, dorost ve čtvrtfinále!

Plzeň - Dorost: HC Lasselsberger Plzeň - HC Olomouc 9:1.
STAV SÉRIE - 2:0.
Mladíci z Plzně splnili cíl a po dvou výhrách nad Olomoucí postupují do čtvrtfinále extraligy. Po venkovním vítězství 4:1, dnes nedali soupeři šanci a rozhodli sérii dalším úspěšným zápasem. Na sedmi gólech se podílel Petr Straka, který vsítil hattrick a další gólové příležitosti vypracoval pro své spoluhráče!

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

9:1
2:0, 5:1, 2:0

Branky a nahrávky: 9. Růžička (Straka), 13. Hrbas (Petruška), 22. Petruška (Culek), 25. Hájek (Straka), 33. Ruprecht (Růžička, Straka), 38. Straka (Hošťálek), 38. Straka (Culek, Petruška), 42. Pacanda (Straka), 56. Straka (Pacanda) - 30. Dopita (Čada, Skoček). Rozhodčí: Würtherle - Arazímová - Nepomucký. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 30:26. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 9:1.

HC Škoda Plzeň

Mazanec (Král) – Hrbas, Růžička (C), Straka (A), Hájek, Pacanda, Blumentrit, Jeřábek, Herm - Culek, Petruška, Ruprecht (A), Mrázek, Mainer, Hošťálek, Strnad, Karpíšek, Štrunc, Baxa, Špaček.

HC Olomouc

Vrzala (Motáň) - Planěk, Kreizel, Jergl, Kvapil, Axman, Pezda (A), Kvasnička, Brandýs, Málek (A), Kryl, Mareček, Kroseska, Králík, Havlík, Čada (C), Dopita, Stoček, Vaněk, Konečný, Študent

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 26 1 25 96,15 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 0 4
Tomáš Blumentrit 0 0 0 2 2
Jakub Culek 0 2 2 2 2
Radek Hájek 1 0 1 3 0
Jannik Herm 1 0 1 2 0
Ondřej Hošťálek 0 1 1 1 0
Marek Hrbas 1 0 1 4 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 2 0
Petr Mainer 0 0 0 0 0
Petr Mrázek 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 1 1 2 4 0
Patrik Petruška 1 2 3 2 0
Jakub Ruprecht 1 0 1 0 0
Dan Růžička 1 1 2 4 2
Petr Straka 2 4 6 4 0
Jakub Strnad 0 0 0 0 0

komentář

Obě mužstva začala velmi opatrně, nikdo nechtěl udělat chybu. Plzeň se ani nedostala k vážnější šanci při své první přesilovce. Avšak postupem času se mužstva rozehrála a k vidění byl pohledný hokej. V šesté minutě hrála Plzeň oslabena a soupeř se činil. Od modré čáry pálil Axman a před Mazancem nebezpečně dorážel Králík. Plzeňský mág však zachoval chladnou hlavu a situaci perfektně vyřešil. V minutě deváté hráli Plzeňští přesilovku, k puku se dostal osamocený Dan Růžička a nedal Vrzalovi v olomoucké brance šanci. -1:0- . Následně zahrozil olomoucký Stoček z otočky, ale to Mazance nemohlo překvapit. O tři minuty později se uvolnil Straka, ale jeho pokus byl zmařen seknutím olomouckého beka. Plzeň tedy měla možnost přesilovky a zasypávala soupeře střelami. Na 2:0 zvyšoval nepokrytý Marek Hrbas, který svižnou střelou málem protrhl síť Vrzánovy branky. Po prví třetině byli tedy spokojenější domácí....

Plzeň do druhé třetiny na soupeře vlétla, ten jen bezmocně vyhodil na zakázané uvolnění. Ze svého tlaku Plzeň vytěžila maximum. Patrik Petruška ukázkovou bekhendovou střelou poslal Lasselsberger do tříbrankového vedení. -3:0- Plzeň hrála svojí hru a soupeř se dostával do šancí pouze sporadicky. Obrana Olomouce nestíhala. Radek Hájek se prosmýkl mezi dvěma góly a bylo to 4:0. Diváci svůj tým hnali dopředu a dožadovali se pátého gólu v síti Olomouckých. V šesté minutě hráli Plzeňští znovu přesilovku, při níž fauloval další olomoucký hráč. Lasselsberger měl tedy přes minutu trvající přesilovou hru pět na tři, zasypával soupeře střelami, ale žádná z nich v brance neskončila, i když k tomu bylo velmi blízko po akci, na jejímž konci stál Dan Růžička, ale jeho střelu Vrzala zpracoval. Hosté měli možnost přesilovky hned v zápětí, po rychlé kombinaci se prosadil Jiří Dopita, syn slavného znojemského útočníka. -4:1-. Gól Olomoucké sice nabudil, ale při hře v oslabení byli znovu pod tlakem. Nic nenechal náhodě kapitán Růžička, vypálil od modré, střelu tečoval Jakub Ruprecht, brankář Vrzala se jen bezmocně ohlédl. -5:1-. Plzeňští se na hřišti výborně doplňovali. V brance jistý Mazanec a před ním v poli spolehliví obránci a nápadití střelci, kteří dnes byli opravdu při chuti. Šestou branku přidal Petr Straka v čase 37:13, který se sám zjevil před brankou a lépe šibenici trefit nemohl. -6:1–. Tento stav vydržel pouhých dvacet vteřin. Sedmý gól přišel v čase 37:33, obrana zapomněla na Jannika Hermu, jenž zvýšil na -7:1- . Druhou třetinu vyhráli Plzeňští 5:1 a třetí dějství slibovalo jednoznačný průběh.

Plzeňští mladíci hráli zodpovědně i ve třetím dějství a chtěli si svůj náskok již ohlídat, což se jim dařilo chytrou hrou. A v čase 41:48 překonali Vrzalu poosmé. Tomáš Pacanda rozveselil fanoušky, a ti se dožadovali desíti gólů v síti Olomouckých. Plzeňští hokejisté osmým gólem dali jasně najevo, že třetí třetinu jen neodbruslí, a dál sprchovali Olomouc pohlednými akcemi a střelami. V šesté minutě po nebezpečném nárazu na mantinel zůstal ležet Herm, nebylo z toho ale nic vážného. Olomouc se ještě snažila o aktivní hru, ale narážela na výbornou obranu Lasselsbergeru. A za hlasité podpory fanoušků se modrobílí pohodlně ubránili i při oslabení v 50. minutě. Plzeň se v závěru utkání nijak nehnala dopředu, spíše si zodpovědně hlídala výsledek a užívala si postup do čtvrtfinále dorostenecké extraligy. Devátou branku přidal v 56. minutě znovu Petr Straka a desítka, kterou si fanoušci tak přáli, byla blízko. -9:1- Prosbu diváků sice dorostenci nevyslyšeli, ale s výsledkem byli spokojeni určitě všichni. Nechyběla ani závěrečná děkovačka, kterou si jistě užili nejen hráči, ale i výborní fanoušci. Dorost Lasselsbergeru Plzeň tak postupuje do čtvrtfinále a vy všichni jste zváni na jeho domácí zápasy do plzeňské ČEZ arény.

Ohlasy trenérů

Miroslav Přerost (trenér Plzně): "My jsme začali dobře už v Olomouci, kde jsme vyhráli a soupeř už sem nejede s takovým přesvědčením. Nám se podařilo dát důležité góly, hráli jsme disciplinovaně. Rozhodli jsme zápas ve druhé třetině a myslim, že jsme hráli dobře.