PLZ-PCE 3:2 - Šach mat vystavil Pardubicím Vlasák

Plzeň - Obrovské drama se odehrálo na západě Čech při utkání Plzeň – Pardubice. Domácí v utkání vedli, prohrávali, nakonec se rozhodující brankou blýskl pět minut před třetí sirénou Tomáš Vlasák. Pardubice si tak svého soupeře bodově připustily k tělu. První polovinu soutěže tedy mají hokejisté za sebou, vše se jim podařilo oslavit vítězstvím.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

3:2
0:1, 1:0, 2:1

Branky a nahrávky: 25. Fabuš (Vlasák, Straka), 41. Adamský (Vampola, Fabuš), 54. Vlasák (Smrek, Straka) - 8. Kolář (Nakládal, Havíř), 51. Divíšek (Čáslava, Tvrdík). Vyloučení: :. Využití: . Diváci: 5648. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Málek (Altrichter) - Cartelli, Pácal, Benák "A", Smrek, Redlihs, Hudec, Dresler - Vampola, Straka "C", Vlasák "A" - Fabuš, Kracík, Matějovský - Dvořák, Kovář "J", Laš - Důras, Šindel, Adamský.

HC Dynamo Pardubice

Růžička (Koutský) - Píša, Čáslava "A", Snopek "C", Štrbák, Nakládal, Havíř, Šeda - Klejna, Blažek, Ondřej - Cetkovský, Divíšek "A",Tvrdík - Kolář, Koukal, Starý - Bláha, Radil, Rákos

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 0 0 0 0 0,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 1 0 1 0 0
Václav Benák 0 0 0 1 0
Mario Cartelli 0 0 0 0 0
Jan Dresler 0 0 0 0 0
Michal Důras 0 0 0 -2 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 2
Peter Fabuš 1 1 2 2 2
Stanislav Hudec 0 0 0 -1 0
Jan Kovář 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Marek Laš 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 0 4
Tomáš Pácal 0 0 0 0 0
Jekabs Redlihs 0 0 0 -1 0
Peter Smrek 0 1 1 1 2
Martin Straka 0 2 2 1 2
Jakub Šindel 0 0 0 0 0
Petr Vampola 0 1 1 -1 0
Tomáš Vlasák 1 1 2 1 0

komentář

Souboj šestého a čtvrtého týmu tabulky sliboval útočný a napínavý hokej. A nezůstalo jen u slibů. Už po pětačtyřiceti vteřinách nebezpečně pálil z ostrého úhlu Fabuš, brankář Růžička puk betonem vytěsnil jen před sebe, kam dojížděl Vlasák, ale na kotouč již nedosáhl. V minutě čtvrté velmi dobře dotíral před bránou Moelleru Důras, ale puk se z klubka hráčů odrazil mimo plzeňské barvy. Nicméně i Roman Málek, hájící dnes plzeňskou branku, musel být neustále ve střehu. Oba týmy hrály s velkým nasazením a dobrou kombinační hrou. V sedmé minutě hráli Západočeši první přesilovku, ale paradoxně to byli hosté, kdo se vrhl do útoku. Cetkovský ujížděl s Ondřejem proti jedinému obránci, Cetkovský byl zahákovaný Fabušem a i Plzeňští šli do čtyř. Pardubičtí začali tlačit, uzamkli domácí v obraném pásmu, puk se dostal za branku ke Kolářovi, který z otočky propasíroval puk do Málkovy klece. -0:1- Plzeň se snažila střílet na pardubickou bránu, ale za zmínku stojí pouze Vampolova střela od modré, se kterou si Růžička v pardubické brance bez problémů poradil. Při plzeňském oslabení se Vampolovi podařilo vymanit z červenobílého sevření, z ostra pálil a Růžičkovi mohl akorát spadnout kámen se srdce, že puk udržel mezi svými betony. O chvilku později Vampola poslal přesnou přihrávku na úplně samotného Straku, před kterým byl pouze brankář. Straka si najel zleva, položil si Růžičku, ale jeho přízemní bekhend ležící Růžička fantasticky betonem vytlačil mimo tyče. Plzeň tlačila a tlačila, puky létaly na Růžičku jak sníh před ČEZ Arénou, ale žádná ze střel v brance neskončila. Ani Kracíkova zprava, ani Vampolova po vhazování. Naopak gól mohl padnout na druhé straně. Hosté opět ujížděly dva na jednoho, ale jejich šance skončila nezdarem. V první třetině jsme tak viděli pouze jediný gól.

Plzeň na Pardubice vlétla ve druhé třetině jako uragán, ale po chvíli šla do čtyř. A světe div se! První dvě minuty v české extralize po pětadvaceti zápasech pro Martina Straku! Plzeňští se bránili srdnatě a aktivní hrou hostům nedovolovali zakotvit Moelleru v útočném pásmu. Od modré poté pálil Pácal, ale jeho střela se odrazila od clonících bruslí mimo horké území. Ze tlaku si Vampola vytěžil faul, přesilovku si zahrál i Lassselsberger. A ukázal, jak se mají hrát . Útok rozložil obranu Pardubic, Straka poslal puk na Vlasáka, ten položil gólmana a ještě přihrálFabušovi, pro kterého už bylo trefit prázdnou bránu hračkou. -1:1- . Modrobílé gól uklidnil a dokázali si vytvářet další šance. Cartelliho střela se odrazila od hokejky bránícího hráče a Růžička doslova skočil po kotouči, ke kterému se řítil další z Plzeňských. Pardubičtí mohli své přesilovkové zaváhání napravit v polovině utkání, za sekeru si šel sednout Dvořák. Moeller zamkl protivníka v obraném pásmu a několikrát nebezpečně zahrozil. Ve skrumážích před brankou málokdo mohl tušit, který ze šťastlivců dříve plácne do gumového nesmyslu. Ale ke kýženému úspěchu tlak nevedl. Při přesilovce domácích se utrhli dva hráči hostí, ale ani jejich výpad proti jedinému obránci k další změně skóre nepomohl. Na prstech jedné ruky by se daly spočítat minuty, ve kterých se hrálo v plném počtu. Další přesilovka pro Moeller v minutě šestnácté pořádně pocuchala nervy všem příznivcům modrobílých barev. Perníkáři skvěle kombinovali, proháněli Západočechy ale ve vyslovených příležitostech chyběla snad jen trocha toho hokejového štěstí. Poslední minuta druhé části patřila ale šancím domácích, Kracík, Vampola ani Vlasák nepatřili ve svých příležitostech mezi gólové střelce.

Už po čtrnácti vteřinách se zčista jasna ocitl mezi kruhy celkem nikým nechráněný Vlasák, ale Růžička jeho střelu sklepl mezi betony. Druhá šance třetí třetiny už ale plzeňské fanoušky rozveselila. Vampola ve velké blízkosti Růžičku nepřekonal, ale Martinu Adamskému se to již povedlo. Na bekhendovou dorážku byl jinak dnes výborně chytající Růžička už krátký. -2:1- V páté minutě Cetkovský prověřil Málka, ten se zaskočit nenechal. Na druhé straně se Vampola natěsnal k pravé tyči, poslal puk přímo před branku, ale tam nečíhal žádný z dalších Plzeňáků. Po chvíli Kracík spálil stoprocentní šanci, když se nedokázal trefit do poloodkryté klece Růžičkovy branky. Plzeňskou arénou pak zaznělo nevěřícné: “Jééééé”. Pravidlo nedáš - dostaneš platilo i tentokrát. V polovině třetí třetiny poslal puk za záda svého bývalého spoluhráče Tomáš Divíšek a vyrovnal na -2:2- . Za tři minuty už bylo zase v Plzni veselo. Tomáš Vlasák téměř z mezikruží poslal pozdrav do pardubické branky! - 3:2- S přibývajícím časem začalo být Plzeňským horko, Pardubice zvyšovali svůj tlak a Roman Málek musel čelit ostrým střelám. Dvě a půl minuty před koncem si Pavel Hynek vyžádal oddechový čas, aby svým svěřencům naordinoval správný recept na poslední desítky vteřin. Po chybě Cartelliho se dostal k šanci Divíšek, ale Málek byl připraven. Pardubice poté odvolaly gólmana a vyžádaly si i oddechový čas. Plzeň se v posledních vteřinách ubránila a došla si k cennému vítězství nad vyrovnaným soupeřem z Pardubic.