PLZ - ZLN 1:2 po prodl. - Další bodová ztráta ...

Plzeň - Druhou polovinu základní části 02 extraligy zahájili hokejisté plzeňského Lasselsbergeru bitvou s týmem HC RI OKNA Zlín. Vše podstatné se událo v prvních dvou minutách. Modrobílí šli rychle do vedení zásluhou Martina Straky. Plzeňské veselí však vydrželo přesně minutu, kdy za zlínské odpověděl Pavel Kubiš. Ve zbývajícím průběhu se diváci branky nedočkali, a tak se prodlužovalo. Domácí promarnili přesilovku a vzápětí inkasovali rozhodující zásah. Podrobnosti připravujeme.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín

1:2p
1:1, 0:0, 0:0-0:1

Branky a nahrávky: 1. Straka (Fabuš, Vlasák) – 2. Kubiš (Linhart), 65. Záhorovský. Rozhodčí: Turčan – Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 5 856. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

HC Škoda Plzeň

Málek - Benák, Smrek, Cartelli, Pácal, Redlihs, S. Hudec, Dresler - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Důras, Kracík, Adamský - Dvořák, Šindel, Matějovský - Kubica, Jan Kovář, Laš

PSG Berani Zlín

Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Bořuta, Linhart, Míka, Kučný - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Mokrejš - M. Pšurný, Balán, Andrašovský

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 64 34 2 32 94,12 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 2
Václav Benák 0 0 0 0 0
Mario Cartelli 0 0 0 -1 0
Jan Dresler 0 0 0 0 0
Michal Důras 0 0 0 -1 0
Michal Dvořák 0 0 0 -1 0
Peter Fabuš 1 0 1 1 2
Stanislav Hudec 0 0 0 0 2
Jan Kovář 0 0 0 0 2
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Marek Laš 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 -1 4
Tomáš Pácal 0 0 0 0 0
Jekabs Redlihs 0 0 0 -2 0
Peter Smrek 0 0 0 1 0
Martin Straka 0 0 0 1 2
Jakub Šindel 0 0 0 -2 0
Tomáš Vlasák 0 1 1 1 0

komentář

Ještě před samotným zahájením utkání se plzeňská ČEZ aréna loučila s Petrem Vampovou, který odchází do ruské Ufy. A jako kdyby hráči chtěli ukázat, že i bez výtečného útočníka se obejdou, hned z první velké šance skórovali. Konkrétně se o gól, který padl po 35 vteřinách podělil celý první útok. Vlasák našel Fabuše, ten místo střely volil přihrávku a Martin Straka zakončoval do prázdné branky – 1:0. Jenže přesně o minutu později, také z první zlínské šance padl gól. Souhru hostů v útočném pásmu zakončoval Pavel Kubiš a bylo vyrovnání 1:1. Další velká plzeňská šance přišla v 7.minutě, když opět úřadoval první útok a moc nechybělo, aby kotouč opět skončil v nestřežené části branky. Kdykoliv se na ledě objevil útok Straka – Vlasák – Fabuš, bylo ve zlínském pásmu zle. Stejně i v 10.minutě, kdy po Fabušově prudké střele Sedláček ukrotil puk jen tak. Ve 12.minutě dostal Lasselsberger možnost minutové dvojnásobné přesilovky. Jenže ji nedokázal využít. V 16.minutě naštěstí pro domácí Andrašovský nehlídán před Málkem promáchl. O chvíli později si dokonce Plzeňáci málem srazili puk do branky srazili sami a hned v zápětí vytáhl Málek fantastický zákrok pravým betonem proti Galvasovi.

Stejně jako v první třetině, i v úvodních minutě druhé dvacetiminutovky se usídlila Plzeň v útočném pásmu. Neuspěli však ani Šindel ani Dvořák. Ale zlínští byli přece jen nebezpečnější. Opět na poslední chvíli zasahoval Málek, tentokrát proti střele Pšurného, kterou už většina publika viděla v síti. Poté atraktivita trochu ustoupila boji. Co chvíli se sice hrálo před jiným brankářem, ale bez šancí. Až ve 33.minutě ve vlastním oslabení jel Kubiš, ale střela se mu sice nepovedla, puk mu spíše sjel, i přesto proklouzal těsně vedle tyče Málkovy branky. Pro změnu také v oslabení se do útoku vydali Straka s Benákem. S Benákovou střelou si však Sedláček poradil. Další gólovou možnost si připsal Fabuš, když tečoval ve 37.minutě Benákovu střelu od modré. Bohužel pro domácí mimo. Jen co byl Zlín v plném počtu, docela domácím zatápěl. Rachůnek však v rozhodujícím okamžiku přestřelil. Ještě těsně před koncem třetiny nebezpečně střílel Záhorovský, ale Málek i se štěstím kotouč udržel mimo tyče.

První těžší zákrok si ve 3. třetině připsal Málek. A to když ve 44.minutě v oslabení likvidoval ránu Pšurného. A nebyl zdaleka poslední. Zlínští útočníci mu připravili další práci. Ve 49.minutě zůstal po tvrdém střetu s Köhlerem na ledě ležet Mario Cartelli. A vůbec to s ním nevypadalo dobře. Za pomoci maséra a lékaře odkulhal rovnou do kabiny. Domácí mohli faul na svého spoluhráče potrestat v přesilovce, ale nesehráli jí příliš dobře. Navíc pokud se hrálo v rovnocenném počtu hráčů, dokázal Zlín dostat Plzeň pod nepříjemný tlak. Až v 55.minutě se Plzeňáci pořádně usadili v útočném pásmu. Vytvořili si i šance. Jediným problémem bylo, že nedokázali žádnou využít. Ostřelovali sice Sedláčka ze všech stran, ale ani to jim nebylo nic platné. Jak časomíra odkrajovala minuty, Plzeň stupňovala svůj tlak. V 57.minutě Fabuš zkoušel vypálit v pádu, ale i s touto střelou si Sedláček poradil. V poslední minutě pálil Benák, Fabuš ani Straka se však k tečování jeho střely nedostali. Takže přišlo na řadu prodloužení.

Hned v první minutě nastaveného času si připsal nebezpečnou střelu Leška. Po další akci už hostující hráči zvedali ruce nad hlavu, ale puk byl na síťce zvenčí. Když uběhly dvě minuty, hrála Plzeň přesilovku 4na3. Straka našel Vlasáka u protější tyčky, ten však promáchl. V zápětí se vytáhl Sedláček, když se bleskově stihl přemístit proti krásné kombinaci, kterou zakončoval Straka. No a pak přišel trest za nevyužité šance. Martin Záhorovský se po návratu z trestné lavice a necelou minutu před koncem prodloužení jeho střela doplachtila Málkovi nad ramenem až za záda - 1:2.