PLZ-CEB 3:2 - Drama se šťastným koncem

Plzeň - Diváci Lasselsbergeru se opět dočkali domácí výhry svých hokejistů, když modrobílí pokořili hráče Českých Budějovic. Západočeši do utkání doslova vlétli a za necelých deset minut vedli již o dvě branky. Hosté sice v závěru úvodní a poslední dvacetiminutovky duel zdramatizovali, na zisk alespoň bodu však dnes už nedosáhli.

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

3:2
2:1, 1:0, 0:1

Branky a nahrávky: 6. Redlihs (Kubica, Šinágl), 10. Vlasák (M. Straka, Benák), 34. Fabuš (Vlasák, M. Straka) - 18. L. Květoň (Vydarený), 57. Kůrka (Vydarený, L. Květoň). Rozhodčí: Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6, navíc Benák (Plzeň) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4835. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Málek - Benák, Smrek, Dresler, Pácal, Redlihs, S. Hudec - Fabuš, Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Adamský, Kovář, Dvořák - Kubica, Šinágl, Laš

Banes Motor České Budějovice

Kovář - Gřegořek Poživil, Sičák, Vydarený, Frolo, Jareš - M. Hudec, Huml, Melichárek - Kůrka, Květoň, Kotrla - Duda, Mertl, Veselý - Hřebejk, Kuchejda, Gulaš

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 60 30 2 28 93,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 0
Václav Benák 0 1 1 0 10
Jan Dresler 0 0 0 0 2
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Peter Fabuš 1 0 1 0 0
Stanislav Hudec 0 0 0 0 0
Jan Kovář 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 0
Zdeněk Kubica 0 1 1 1 0
Marek Laš 0 0 0 1 0
Lukáš Martinec 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 -1 0
Tomáš Pácal 0 0 0 0 2
Jekabs Redlihs 1 0 1 0 0
Peter Smrek 0 0 0 0 4
Martin Straka 0 2 2 0 0
Petr Šinágl 0 1 1 1 2
Roman Tomas 0 0 0 -1 0
Tomáš Vlasák 1 1 2 0 0

komentář

V úvodu prověřil Málka Duda, ale ten s jeho střelou žádné problémy neměl. Zato v šesté minutě se radovali na druhé straně domácí, kdy se poprvé na vlastním ledě trefil Jekabs Redlish. Radost mohla být dvojnásobná, kdyby o minutu nato dosáhl Benák na dorážku Vlasákovy střely. A hned poté se do své první plzeňské šance probojoval nováček v modrobílém dresu Tomas, ale Jakub Kovář byl na místě. V čase 9:11 se domácí radovali podruhé! V přesilové hře k ráně golfákem napřáhl Vlasák a puk se i podle soudu videorozhodčího odrazil od vnitřní brankové konstrukce ven do pole. V patnácté minutě z rohu plzeňského pásma hledal Michal Hudec před brankou osamoceného Humla, ale ten do střely nedal dostatek razance a jen přihrál dál puk Málkovi do náruče. V osmnácté minutě si i hosté vyzkoušeli početní výhodu a Melichárek prověřil domácího brankáře ostrou střelou z mezikruží. Přesto se Jihočeši v této přesilovce radovali! Vydarený doklepl puk po nepříliš pohledné, ale o to účinnější akci do branky, a zkorigoval tak těsně před koncem třetiny na rozdíl jediné branky.

Po pětačtyřiceti vteřinách se ocitl před Kovářem v šanci Straka, budějovický gólman jeho pokus bezpečně vykryl. Na druhé straně zahrozil opět Melichárek, jeho bomba však mířila nad, což bylo jediné štěstí pro plzeňského gólmana, jelikož ten na tuto střelu vůbec nezareagoval. Když se pak dostali hosté do výhody o jednoho muže v poli, nedokázali z ní pranic vytěžit, jedinou a ještě propagační střelu na plzeňskou svatyni vyslal Kůrka. A když už se před Málkem zjevil tváří v tvář Duda, pálil ostře pouze do brankářovy masky. Ve třiatřicáté minutě hrála Plzeň přesilovku a zapomněla přitom na zadní vrátka, Michal Hudec v oslabení ujel po levé straně a trefil břevno. Pak ale přišla gólová akce domácích – Tomas zatáhl puk po levém mantinelu, objel s ním i branku a pak přenechal Strakovi. Ten napříč pásmem našel u pravé tyčky číhajícího Vlasáka, který ještě celou situaci vyšperkoval lahůdkovou přihrávkou na Petera Fabuše, jenž zblízka neměl problém trefit zívající branku. Na závěr třetiny si pak opět budějovičtí vyzkoušeli početní výhodu, ale Plzeň se ubránila.

V polovině třiačtyřicáté minuty se tváří v tvář v bratrském souboji Kovářů setkali plzeňský útočník Jan a budějovický gólman Jakub, který i proti svému sourozenci uhájil branku. Aktivní Melichárek pak v jasné šanci přestřelil odkrytou branku. Na druhé straně zkoušel své štěstí střelou po ledě Vlasák, avšak bezúspěšně. V šestačtyřicáté minutě Plzeň hrála 49 vteřin trvající přesilovku čtyř proti třem, ve které nasadila svou elitní formaci, ale ani ta náskok nezvýšila. Obléhání branky pak nedokonale zakončil Smrek, když trefil před sebou stojícího bránícího hráče. Na opravnou Smrekovu akci v poslední desetiminutovce utkání odpověděl ostrou ranou Kotrla, při které sestřelili Romanu Málkovi masku z hlavy. Akci dvou na jednoho si poté vyzkoušela obě mužstva. Nejprve v ní pohořeli Plzeňští, jmenovitě Tomas s Kracíkem, na druhé straně si nerozuměli Kotrla s Květoněm. I tak se Budějovickým podařilo snížit, když Kůrka zblízka nedal Málkovi šanci. Vlasák mohl vzápětí odpovědět, ale neprocpal puk za Kovářova záda. Hostům na konci devětapadesáté minuty nezbylo, než odvolat svého gólmana a hrát vabank, ale ani přesto, že Dvořák se téměř dostal ke střele do prázdné branky, se skóre již neměnilo.