KLA-PLZ 0:5 - Po šesti zápasech a více než dvou letech vítězí Plzeň na Kladně, ale jak!

Plzeň - Po včerejším úspěšném duelu v Liberci se dnes představil Lasselsberger na ledě Kladna. Z tamního stadionu si Keramika neodvezla žádný bod již více než dva roky. Ve 49.kole však svěřenci trenéra Hynka začali výborně a po dvou třetinách vedli 3:0. Když pak po 28 vteřinách poslední části zvýšil na rozdíl čtyř branek Smrek, hrálo se již jen o Cháberovu nulu. Modrobílí po přestávce zabrali, v neděli se představí doma proti Znojmu.

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň

0:5
0:1, 0:2, 0:2

Branky a nahrávky: 8.Smrek (Straka), 27.Tomas (Dvořák, Cartelli), 34. Redlihs (Tomas, Kracík), 41. Smrek (Redlish), 49. Cartelli (Vostřák, Straka). Rozhodčí: Turčan, Mikula - Bejček, Svoboda. Vyloučení: 11:1O. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 1805.

Rytíři Kladno

Kopřiva (Orct) - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, Novotný, Šmach (Hořava, Kameš) - Diviš, Patera, Procházka - Čurilla, Mrázek, Bělohlav - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieler, Kuchler.

HC Škoda Plzeň

Chábera - Čakajík, Smrek, Cartelli, Redlihs, Benák, Pácal - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Ludvík - Adamský, Jan Kovář, Dvořák - Kubica, Kubalík, Laš.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Chábera 60 33 0 33 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 0
Václav Benák 0 0 0 0 2
Mario Cartelli 1 1 2 2 2
Martin Čakajík 0 0 0 0 2
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Jan Kovář 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 1 0
Tomáš Kubalík 0 0 0 0 0
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Marek Laš 0 0 0 0 0
David Ludvík 0 0 0 1 0
Tomáš Pácal 0 0 0 0 4
Jekabs Redlihs 1 2 3 2 0
Peter Smrek 2 0 2 1 4
Martin Straka 0 2 2 1 0
Roman Tomas 1 1 2 1 2
Tomáš Vlasák 0 0 0 0 2
Pavel Vostřák 0 1 1 0 2

komentář

Prakticky pár hodin po skončení vítězného zápasu v Liberci se hokejisté Lasselsbergeru Plzeň představili na ledě Kladna. Karty před utkáním byly rozdány jasně. V případě vítězství Západočechů Kladno prakticky ztratí postupové naděje, v opačném případě stáhne náskok Lasselsbergeru na pouhé tři body. O atraktivnosti zápasu svědčil i zájem České televize, která toto utkání vybrala do svého přenosu v rámci pravidelného čtvrtečního hokejového magazínu.

Už úvodní minuty jasně napověděly, které z mužstev bude na ledě pánem. Plzeň ze zabezpečné obrany podnikala efektivní útočné výpady, naopak domácí tápali v přechodu do útočného pásma a dostat se do útočné třetiny přes plzeňský blok dělalo Kladenským velké problémy. V šesté minutě se před brankou nebezpečně ocitl Kubalík, ale jeho střela pouze rozezvučela břevno kladenské branky. O minutu později už to ale Lasselsbergeru vyšlo! Martin Straka poslal přihrávku na Petera Smreka , který vypálil a kotouč skončil za bezmocným Kopřivou. - 0:1 - Smrekovým gólem bylo odstartováno střelecké představení plzeňských obránců v tomto zápase..... Kladno mělo odpovědět v nabízené přesilové hře, ale akorát načalo střelecké trápení v dnešním zápase. Tím skončilo první dějství.

I druhou třetinu začali Plzeňští výbornou defenzívou. Kladno další přesilovku opět nezvládlo a prakticky si nevytvořilo vážnější šanci. Proto se slova ujala Plzeň. Straka dostal přihrávku před bránu, ale tam byl zahákován a Kladno šlo do čtyř. Lasselsberger skvěle kombinoval, rozhodil kladenskou obranu a Roman Tomas usměrnil kotouč do brány podruhé! - 0:2 - . Kladenští vzápětí hráli další přesilovku, tentokráte rozhodně lépe, Chábera ale vytasil skvělý zákrok. A tak pokračovala střelecká pohoda Západočechů. Kracík poslal puk Tomasovi, ten prodloužil na Redlihse – bum, prásk a puk se třepetal v síti potřetí! - 0:3 - Mohlo být ještě hůře. Straka z levé strany vystřelil tak svižně, že v první chvíli nebylo jasné, zda puk skončil v síti. Rozhodčí Turčan ale po konzultaci s videem gól nepotvrdil. Protože kladenská bezmoc pokračovala, šlo se do kabin za stavu 0:3.

Pouhých 1 805 diváků na promrzlém stadionu sledovalo, jak se Kladenští topí v bezmoci a pokračuje plzeňský večer. Už po necelé půl minutě se vydali na výlet Redlihs a Smrek , druhý jmenovaný překonal reprezentačního gólmana počtvrté a Kladnu začalo být jasné, že play – off se vzdaluje mílovými kroky. - 0:4 - . V devětačtyřicáté minutě pečetil debakl Geusu Mario Cartelli střelou od modré, která popáté rozvlnila Kopřivovu svatyni. -0:5- . Kladenským nebyl přán ani čestný úspěch. Nejblíže byl Geus ke gólu na začátku jednapadesáté minuty, kdy se rozezvučela tyč za Cháberou. Plzeň dohrála zápas ve velké pohodě a Jan Chábera si připsal první nulu v modrobílém dresu. Ze dvou venkovních zápasů si Lasselsberger přiváží šest bodů a zdá se, že vyřazovací boje Západočechy letos neminou....

Ohlasy trenérů

Zdeněk Müller (Kladno): "Náš výkon byl určitě zklamáním. Plzeň byla jasně lepší a přehrála nás ve všech směrech. Hlavně přesilovky hráli výborně a nám se vůbec nedařily, hráli jsme je velmi špatně. Celkově byl výkon hodně špatný a takhle bychom nemohli hrát ani play out. V žádném případě jsme to však jen neodjezdili, možná se na týmech podepsaly odlišné koncovky včerejších zápasů. Plzeň otočila zápas v Liberci, my jsme prohráli prodloužení ve Varech a ta těsná porážka asi zanechala stopy."

Pavel Hynek (Plzeň): "Myslím, že jsme odehráli dobré utkání a hned v první třetině položili dobrou obranou 1-2-2 základ k tomu výsledku. Obrana se nám dařila celý zápas. Rozhodli jsme v přesilovkách, v nichž jsme dali tři góly, což se nám zase tak často nestává. Nad šestkou nijak nepřemýšlíme a neděláme si rozpis ostatních týmů, kdo by mohl kde ztratit. Soustředíme se hlavně na sebe."