Junioři vezou z Ostravy tři body

Ostrava - Junioři: HC VOKD Poruba - HC Lasselsberger Plzeň 2:6. Plzeňští junioři si s chutí zastříleli. V první třetině si vypracovali dvoubrankový náskok, který v průběhu zápasu zdvojnásobili. Domácí korigovali jen díky Bartoškovi a Plzákovi. Za modrobílé se do střeleckých statistik zapsal dvakrát Tomáš Pitule. Plzeňané tak vezou ze dvou venkovních utkání celé čtyři body.

HC RT TORAX Poruba - HC Škoda Plzeň

2:6
0:2, 1:3, 1:1

Branky a nahrávky: 22. Bartošek (Kalina), 48. Plzák (Bartošek) - 11. Pitule (Trojan, Hrbas), 16. Straka (Kovář, Jeřábek), 21. Roušal (Trojan, Pitule), 25. Kovář (Pitule), 38. Hošťálek (Špiler), 51. Pitule (Hucl, Trojan). Rozhodčí: Klapetek - Pala, Jureček. Vyloučení: 8:8, navíc Blažej 10 OT. Využití: 2:0. Diváci: 100. Střely na branku: 29:36. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:6.

HC RT TORAX Poruba

Gleich (od 41. Kubáň) - Rusek, Plzák, Tomis, Pindur, Spusta, Špok, Poláček - Řezáč, Vidlák, Kalina, Šimkovič, Kopáč, Galajda, Bartoš, Jelšík, Blažej, Vajda, Richter, Bartošek.

HC Škoda Plzeň

Francouz - Hrbas, Sullmann, Ruprecht, Jeřábek - Hucl, Strnad, Šustr, Šimek, Pitule, Trojan, Hošťálek, Baxa, Kovář, Straka, Roušal, Špiler, Jonák, Lev.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 29 2 27 93,10 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 1 0 1 0 0
Marek Hrbas 0 1 1 1 2
Jan Hucl 0 1 1 0 2
Jakub Jeřábek 0 1 1 0 0
Vít Jonák 0 0 0 -1 0
Jan Kovář 1 1 2 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 4
Tomáš Pitule 2 2 4 2 0
Adam Roušal 1 0 1 2 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 -1 0
Petr Straka 1 0 1 -1 0
Jakub Strnad 0 0 0 1 0
Alex Sullmann 0 0 0 0 0
Martin Šimek 0 0 0 1 0
Radek Špiler 0 1 1 2 4
Andrej Šustr 0 0 0 2 0
Martin Trojan 0 3 3 1 4

komentář

Poruba do utkání rozhodně nevstupovala v roli favorita. V úvodních minutách se však svého soupeře nezalekla a byla mírně aktivnějším týmem. Ovšem pokusy Šimkoviče a Jelšíka patřily spíše do kategorie propagačních. Ve čtvrté minutě zahrozili hosté, a to pořádně. Lev měl před brankou Gleicha až příliš prostoru a trefil pouze tyč domácí branky. V úvodu páté minuty zahrávala Poruba přesilovou hru, ale kromě pokusu Bartoška z těžkého úhlu ji soupeř nedovolil dostat se do šancí. V osmé minutě předvedli hosté samostatný únik dvou na jednoho – Jonák našel ideálně Hošťálka, který ztroskotal na skvělém Gleichovi. Utkání bylo nadále zcela vyrovnané a zdaleka nešel znát propastný tabulkový rozdíl. Další pokusy na hostující branku předvedli Bartošek s Řezáčem, ale Mazanec s nimi příliš problémů neměl. Z protiútoku měl velkou možnost vsítit úvodní gól Jeřábek, ale Gleich ho opět skvěle vychytal. V čase 10:13 už nestačil na střelu Tomáše Pituleho, který domácího gólmana propálil střelou mezi betony. V následné přesilové hře domácí svého soupeře uzamkli, ale Plzeňští skvěle bránili a soupeři nic nedovolovali. Ve 14. minutě vypálil nebezpečně Špiler, ale Gleich byl opět připraven a dnes již potřetí si vysloužil potlesk tribun. V čase 15:43 předvedli hosté parádní přesilovkovou kombinaci, ve které si rozebrali jak domácí čtveřici hráčů, tak i gólmana Gleicha. Do zcela prázdné branky nakonec zakončoval Petr Straka. V poslední minutě první části ještě unikal Pejchar, ale byl zastaven jedním z domácích obránců. Překvapivě se nepískalo, a tak Poruba po dvaceti minutách prohrávala s Plzní 0:2.

V čase 20:52 předvedli hosté únik dvou hráčů na samotného Gleicha, který byl bez šancí. Trojan našel ideálně Adama Roušala, jenž se do poloprázdné branky nemýlil. Otázka zní, kde byla v tu chvíli obrana. O chvíli později přidali první branku i domácí borci – Kalina pálil z levého kruhu, Mazanec jeho pokus pouze vyrazil k Michalu Bartoškovi, který se u tyče rovněž nemýlil a překonal Mazance. Místo toho, aby domácí branka nabudila, tak o chvíli později po další chybě v defenzívě inkasovali. V čase 24:35 měl před Gleichem až příliš prostoru osamocený Jan Kovář, který prostřelil domácí oporu v brance střelou mezi betony. Nutno říci, že Gleich v tomto zápase neměl vůbec lehkou pozici, protože ho obrana až příliš často nechávala na holičkách. Ve 29. minutě měli hosté dlouhou početní výhodu pět na tři. V té svého soupeře zcela logicky vyšachovali a nebýt Gleicha či jejich vlastních nepřesností, na pátou branku by rozhodně došlo. Domácí se hledali a soupeř opět utkání pozorně hlídal, navíc Poruba si často pomáhala fauly. Ve 35. minutě musel Gleich opět být na pozoru po střele Jeřábka, který operoval nebezpečně u tyče domácí branky. O minutu později měla domácí obrana další den otevřených dveří – Lev v samostatném úniku trefil opět pouze tyč. Následně si ve velké šanci nerozuměli před Mazancem Bartoš s Vajdou. V čase 37:27 se hosté radovali již popáté – Špiler nejprve Gleicha ještě nepřekonal, ale následnou dorážku již za záda domácího gólmana dopravil Ondřej Hošťálek. Po čtyřiceti minutách hry Poruba prohrávala vysoko 1:5. O zápase tak bylo opět téměř rozhodnuto.

V poslední části utkání měli hned na začátku dvě šance hosté. Nejprve si vystřelil na Kubáně Baxa, ale puk letěl moc vysoko a přeletěl tak těsně nad břevnem. Dalším střelcem byl dnes velmi aktivní Pitule, který se dostal nebezpečně blízko k porubskému gólmanovi, Kubáň naštěstí puk zakryl lapačkou. V čase 47:35 se povedlo domácím vsítit druhou branku. Po nádherné přihrávce Michala Bartoška se od modré napřáhl Michal Plzák a kotouč ladně zapadl za Mazancova záda. Brankář hostí nestačil zareagovat a až do chvíle, kdy se otočil a podíval se do klece, netušil, že je puk za jeho zády. V čase 50:16 však domácí branku obdrželi. Po ťukání si mezi sebou si hosté rozhodili domácího gólmana Kubáně natolik, že netušil, kde se kotouč zrovna nachází. Po přihrávkách Hulce a Trojana se trefil do prázdného místa Tomáš Pitule a zvýšil tedy náskok Plzně již na 2:6. Do konce utkání už nepadla jediná branka, ale zato bylo dost vyloučených a obě trestné lavice byly stále zahřáté. Juniorka tak ani v šestém utkání nedokázala zvítězit a se dvěma body se tak nadále krčí ve spodních patrech extraligové tabulky. V utkání s Plzní předvedli junioři především mnoho nepřesností v obranné fázi, kdy měli hosté před Gleichem, respektive Kubáněm, až příliš mnoho prostoru.