Plzeň porazila Třinec 4:3 po samostatných nájezdech

Plzeň - Junioři: HC LASSELSBERGER PLZEŇ - HC OCELÁŘI TŘINEC 4:3 po samostatných nájezdech
Plzeňští junioři dokázali zdolat dalšího nepříjemného soupeře. Třinecké Oceláře porazili 4:3 po samostatných nájezdech, i když v průběhu zápasu prohrávali 2:3. Dobrou přesilovkou pět na tři se dokázali vrátit do zápasu, srovnali a bod navíc získaný v samostatných nájezdech má cenu zlata i díky skvělému výkonu brankáře Pavla Francouze.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

4:3sn
1:1, 1:2, 1:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 4., 28. a rozhodující nájezd - Hošťálek, 42. Pitule -11. Toman, 29. Mičulka, 30. Palička . Rozhodčí: Němec - Salorta, Bouzek. Vyloučení: 7:12 + Hucl, Hošťálek (oba PLZ) a Kaďorek (TRI) 10 min . Diváci: 81. Střely na branku: 36:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3,4:3.

HC Škoda Plzeň

Francouz (Mazanec) - Hrbas, Sulmann, Zeman, Ruprecht, Jeřábek, Hucl, Polívka, Strnad, Šustr, Pitule, Trojan, Hošťálek, Baxa, Kovář, Straka, Roušal, Jonák, Lev

HC Oceláři Třinec

Raszka (Boška) - Hoďa, Kania, Kaďora, Špaček, Gottwald, Toman, Rajnoch, Chvostek, Lucák, Mičulka, Hegyi, Marosz, Rufer, Orsava, Martyčák, Ostřížek, Hamrozi, Palička, Potoček, Bajtek

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 65 39 3 36 92,31 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 0 0 0 0 12
Marek Hrbas 0 0 0 -1 0
Jan Hucl 0 0 0 0 12
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Vít Jonák 0 0 0 -1 0
Jan Kovář 3 0 3 2 0
Jakub Lev 0 1 1 1 0
Tomáš Pitule 1 0 1 -2 2
Václav Polívka 0 0 0 0 0
Adam Roušal 0 1 1 -1 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 1 1 1 0
Alex Sullmann 0 0 0 1 0
Andrej Šustr 0 1 1 -1 2
Martin Trojan 0 0 0 -2 2
Petr Zeman 0 0 0 -1 2

komentář

V pátečním podzimním podvečeru plzeňská ČEZ Aréna přivítala extraligové utkání plzeňských a třineckých juniorů. A začalo velmi svižně, žádná plácaná. Ve třetí minutě střílel nebezpečně nad branku Potoček, na druhé straně se činili plzeňští útočníci. Po buly se k puku dostal Petr Straka, vystřelil, ale gólman Třince jeho střelu chytil. Ve čtvrté minutě už bylo o poznání veseleji. Petr Straka přihrál Janu Kovářovi který mazácky uklidil puk do sítě. -1:0- Pak přišla série vyloučených. Oba gólmani byli v plném zápřahu až do konce třetiny. Hosté se dokázali prosadit v minutě jedenácté, když Mičulka poslal puk Tomanovi, který puk uklidil do Francouzovy sítě. -1:1- . Ve čtrnácté minutě domácí hráli přesilovku pět na tři, ale bez úspěchu. O minutu se dostal do samostatného úniku Roušal, ale Raszka si s jeho střelou poradil. Dvě minuty před koncem předvedli pohlednou kombinaci Straka s Jeřábkem, třinecký gólman už byl na zemi, ale Straka jej nedokázal překonat. Po první třetině se šlo tedy do kabin za stavu -1:1- .

Druhá třetina pokračovala v trendu častých vyloučení. Ale k vidění byl pohledný a napínavý hokej. Sullmann nebezpečně střílel, na druhé straně nechal Francouze vyniknout Ostřížek. O chvíli poté Francouz znovu čaroval, tentokráte betonem. Pak už přišly na řadu branky. V čase 27:16 Jan Kovář poslal Plzeňské do vedení. O minutu později ale soupeř srovnal stav. Lukáš Mičulka obešel plzeňského beka a blafákem poslal puk do branky! -2:2- A vzápětí udeřil potřetí. Třinci se podařil dokonalý obrat. Během chvíle museli dotahovat domácí. Filip Palička rozveselil třineckou střídačku. -2:3- Mohlo být ještě hůře, ale Pavel Francouz svými spolehlivými zákroky dál držel plzeňské naděje do dalšího průběhu hry. Závěr třetiny byl ve velmi emotivním duchu, rozhodčí musel usměrňovat oba týmy a Plzeň šla do kabiny s vědomím, že třetí třetinu začne přesilovkou pět na tři.

Plzeň v přesilovce svého soupeře zamkla a doslova bombardovala gólmana Raszka. A vyplatilo se. Třetí, tudíž srovnávací branku dal za přispění Adama Roušala Tomáš Pitule. Plzeňské gól nabudil a hra se zatraktivnila. Poté Třinec hrál přesilovku. Plzeň bránila už od modré a soupeř si těžko vytvářel nápor v útočném pásmu. Přesto se Jakub Orsava dostal do šance, bohužel pro Třinecké - bez úspěchu. Na ledě se přiostřilo. Kovářovi se podařilo dostat do samostatného úniku, ale byl faulovaný. Přiostřilo se i v soubojích u mantinelu. V polovině třetí třetiny se začalo hrát opatrněji. Ve třinácté minutě měli Západočeši další přesilovku. Jeřábek tvrdě pálil od modré, ale jeho střela byla zblokovaná do ochranné sítě. Přesilovku hosté přežili a hrálo se nahoru - dolů. Dvě minuty před koncem Sulmann střílel jen do připraveného brankáře. Gólu jsme se tak již nedočkali a zápas šel do prodloužení.

V něm obě mužstva hrála velice zodpovědně a šancí bylo pramálo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich vynikali oba brankáři. Pavel Francouz i Ondřej Raszka. Až čtvrtá série rozhodla o tom, že se bude lépe usínat Západočechům. Tomáš Pitule přelstil třineckého brankáře a vstřelil rozhodující branku, která Plzni zajistila druhý bod, zcela zasloužený.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (PLZEŇ): Odehráli jsme velmi náročný zápas, Třinec předvedl dobrý výkon. Bohužel jsme udělali chyby v obraně, které nás málem stály výsledek. Třinec rychle otočil a bylo složité se prosadit. Sehráli jsme ale dobrou přesilovku pět na tři a srovnali. Jsem rád, že jsme nakonec vyhráli.