Plzeň má šestibodový víkend, porazila i Olomouc

Plzeň - Junioři:HC Lasselsberger Plzeň -HC Mora Olomouc 3:2
Plzeňská juniorka má za sebou úspěšný víkend. Po páteční výhře nad Kometou Brno se svěřenci Radka Kampfa a Františka Černého utkali s dalším moravským celkem, tentokráte na západ Čech dorazila Mora Olomouc. Olomoučtí celý zápas dotahovali, ale na třetí branku již nedokázali odpovědět. Plzeň vyhrála zaslouženě 3:2.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

3:2
1:1, 1:1, 1::0

Branky a nahrávky: 1. Trojan (Pitule, Petruška), 31. Trojan (Zeman, Pitule), 46. Petruška (Zeman, Trojan) - 20. Prášek (Dostál), 33. Prášek (Pánek). Rozhodčí: Zubzanda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:9, navíc Trojan (OLO)- 10 minut osobní trest . Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 41:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Francouz (Mazanec) - Růžička, Sulmann, Zeman, Ruprecht, Jeřábek, Hucl, Polívka, Petruška, Sýkora, Pitule, Trojan, Hošťálek, Baxa, Herm, Špiler, Jonák, Lev

HC Olomouc

Slovák (Binar) - Jedlička, Ustrnul, Krause, Trojan, Malina, Koryčanský, janáček, Spurný, Prášek, Luňák, Dostál, Frieb, Málek, Vemkrbec, Dopita, Skácel, Coufal, Rác, Pánek, Hoža.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 60 40 2 38 95,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 -1 0
Jannik Herm 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 0 0 0 -2 0
Jan Hucl 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 -2 4
Vít Jonák 0 0 0 1 2
Jakub Lev 0 0 0 -2 0
Patrik Petruška 1 1 2 2 0
Tomáš Pitule 0 2 2 3 0
Václav Polívka 0 0 0 0 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 0 4
Dan Růžička 0 0 0 3 0
Alex Sullmann 0 0 0 -2 0
Matěj Sýkora 0 0 0 0 0
Radek Špiler 0 0 0 1 0
Martin Trojan 2 1 3 2 0
Petr Zeman 0 2 2 2 0

komentář

V mrazivém podzimním odpoledni přivítali hokejisté Lasselsbergeru Plzeň v ČEZ Aréně juniorku Olomouce. Diváci ještě nestačili usednout a domácí už měli ruce nad hlavou. V čase 0:13 se střelecky prosadil Martin Trojan, který dostal přihrávku zpoza brány od Pituleho. Plzeňské branka povzbudila a v úvodu zápasu si vytvářeli tlak před brankou hostí. Ve čtvrté minutě Plzeňští pohrdli přesilovkou, a tak začali vystrkovat růžky Olomoučtí. V polovině první třetiny se k první vážnější šanci dostal Venkrbec, ale Francouz sklepl betony a s jeho střelou si poradil. Hosté si chtěli přesilovku zvýhodnit ještě o jednoho muže, ale rozhodčí jim takovouto situaci neumožnil a tak šli Olomoučtí z původních šesti do čtyř. Francouz se blýskl dvěma spolehlivými zákroky v minutě třinácté, kdy si poradil se střelou Luňáka i Venkrbce. Zemann si užil sólovou akci přes celé hřiště, ale skórovat nedokázal. Tři minuty před sirénou hosté měli další možnost přesilovky, nejprve Francouz použil vyrážečku proti střele Dostála a nerozhodila ho ani dělovka Luňáka. Přesto domácí v prvním dějství inkasovali. V čase 19:26 Dostál nahrál Práškovi a ten nekompromisně rozvlnil síťku. -1:1-

Plzeň vstoupila do druhé třetiny přesilovou hrou, která se posléze změnila ve dvojnásobnou, ale na pouhých dvacet šest vteřin. Špiler se sice dostal k zakončení před brankou, ale Slovák celou situaci vyřešil. Junioři Lasselsbergeru si vytvořili souvislý tlak, ale ke gólu to nevedlo. V šesté minutě se před branku dostal plzeňský Hošťálek, ale obrana Olomouce zapracovala a Slovák neměl mnoho práce. Na začátku deváté minuty Plzeň zintenzivnila tlak díky další přesilovce, která se jim naskytla. V čase 30:12 bylo v ČEZ Aréně znovu veselo, po pohledné akci se prosadil Martin Trojan, po přihrávce Zemana a Pituleho. Radost Západočechům dlouho nevydržela, už za dvě minuty bylo srovnáno. Tomáš Trojan nebezpečně střílel, Francouz jeho střelu vyrazil před sebe, tam byl ale nejrychleji Marian Prášek, který srovnal na 2:2. Hosty gól pěkně nabudil a hra se přiostřila. Přesto Plzeňští dokázali diktovat tempo hry, i díky nedisciplinovanosti hostů. Huclova ostrá střela skončila ve skrumáži před brankou, takže slibná šance gólem neskončila. V druhé třetině již branka nepadla, tudíž stav po dvou třetinách byl vyrovnaný -2:2-.

Plzeň na Olomouc ve třetím dějství vlétla, šance Pituleho, Hucla ani Zemana ke gólu nevedly, na druhé straně máchl lapačkou Francouz a nedal sebemenší šanci střele Luňáka. Ve třetí minutě byl Slovák pod palbou střel, přesilovka Lasselsbergeru měla grády. Prvotřídní šance Plzeňských neskončily v síti, při Olomouckých stála notná dávka štěstí. Ale v čase 45:23 už to přišlo. Trojan poslal puk Zemanovi, ten protáhl na Petrušku a ten vymetl pavouky v olomoucké síti! -3:2- Olomoučtí přidali a Lasselsberger začal důsledněji bránit. Práce přibyla i Pavlu Francouzovi. Dělovka Janáčka od modré šla jen těsně vedle pravé tyče mimo plzeňskou branku. Pohotová lapačka plzeňského mága sklapla i při další velké šanci Luňáka. S přibývajícím časem Olomoučtí otevřeli obranu a více se zaměřili na útok. Plzeňská obrana se ale činila a co neuhasila, s tím si poradila gólmanská opora juniorky, Pavel Francouz. Minutu před koncem odvolali hosté brankáře a zkusili to v šesti. Ovoce to ale nepřineslo. Plzeňští junioři tak získali další cenné vítězství nad silným soupeřem.

Ohlasy trenérů

trenér Plzně Radek Kampf:S výhrou jsem spokojený, včera Olomouc vyhrála v Budějovicích a jejich výkony v posledních zápasech šly nahoru. Olomouc vyhrává a my jsme o to víc rádi, že se nám dnes podařilo je porazit, protože my máme hodně okleštěnou sestavu tím, že máme zraněné hráče. Tím více jsou taková vítězství cennější.