Junioři zachránili proti Budějovickým dva body

Plzeň - Junioři: HC Lasselsberger Plzeň - HC Mountfield 4:3 po prodloužení. Plzeňští mladíci sice v zápase rychle vedli dva nula, ale pak za delší konec tahali Budějovičtí, jenž se pak zaslouženě dostali do vedení. Domácím se podařilo srovnat a poslat utkání do prodloužení. V něm to dlouho vypadalo, že rozhodovat budou nájezdy, ale pak se trefil Adam Roušal, a zachránil tak juniorům alespoň dva domácí body.

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

4:3p
2:1, 0:2, 1:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 7. Pitule (Růžička, Špiler), 10. Lev (Hošťálek), 54. Pitule (Špiler, Jonák), 65. Roušal (Pitule, Špiler). Rozhodčí: Svoboda - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 37:47. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3.

HC Škoda Plzeň

Francouz - Růžička, Zeman, Ruprecht, Hrbas, Hucl, Špiler - Polívka, Petruška, Pitule, Hošťálek, Baxa, Herm, Roušal, Šimek, Jonák, Lev.

Banes Motor České Budějovice

Klestil - Jank, Dietz, Makovský, Pavlíček, Klement, Jáchym, Vráblík - Marek, Ježek, Heřman, Sumerauer, Boška, Rezek, Horák, Ťoupal, Polodna, Ferebauer, Zich, Vaniš.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 65 47 3 44 93,62 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 -1 2
Jannik Herm 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 0 1 1 0 0
Marek Hrbas 0 0 0 1 0
Jan Hucl 0 0 0 -1 2
Vít Jonák 0 1 1 0 0
Jakub Lev 1 0 1 -1 0
Patrik Petruška 0 0 0 -1 0
Tomáš Pitule 2 1 3 -1 0
Václav Polívka 0 0 0 0 0
Adam Roušal 1 0 1 0 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 -1 0
Dan Růžička 0 1 1 -1 0
Matěj Sýkora 0 0 0 0 0
Martin Šimek 0 0 0 0 2
Radek Špiler 0 3 3 -1 0
Petr Zeman 0 0 0 1 0

komentář

Ve druhé minutě pálil plzeňský Růžička jen doprostřed branky.V páté minutě se do samostatného nájezdu dostal Marek, ale Francouz jeho střelu nad lapačku vystihl. V sedmém minutě poprvé rozjásal domácí střídačku Pitule, jenž tečoval Růžičkovu střelu. A necelé tři minutky nato zvýšil nenápadnou střelou Jakub Lev, která budějovického gólmana očividně zaskočila. Na druhé straně pálil opět Marek, tentokrát do Francouzovy masky. Heřman pak dorážel před plzeňskou brankou, ale její strážce si prostor po zemi pohlídal. V sedmnácté minutě nahrával Zich před branku osamocenému Ferebauerovi, ten však vystřelil mimo. I přesto se hostují celek radoval z gólu – veliký důraz ukázal při dorážce kapitán Ježek.

Plzeňští hráli v úvodu druhého dějství přesilovku pěti proti třem po dobu jedenašedesáti vteřin, ale zle se jim nevyvedla. Dokonce mohli inkasovat z hole Polodny, kdyby nepřestřelil. Nepovedená výhoda jakoby srazila domácí do kolen a ti se dostali pod tlak Jihočechů – velmi úzko jim bylo například, když Horák vystihl jejich rozehrávku a vše musel zachraňovat opět Francouz. Pak vybídl Rezek Ferebauera do jasné příležitosti, toho však opět vychytal plzeňský gólman. Na druhé staně nadvakrát dorážel Hošťálek, také neúspěšně. V 36. minutě střílel Makovský zprava a výborný Francouz vyrazil nad. Pak ale přišly sedmatřicátá a osmatřicátá minuta – nejprve hosté vyrovnali po překrásné akci, kdy Polodna nahrával před branku, tam z rohu jako blesk dojel Roman Horák a z první se trefil přímo do růžku, a poté opět ranou do horní poloviny branky poslal Budějovice do vedení Rezek. Odpovědět mohl Špiler, ale tentokrát se ukázal i hostující brankář.

České Budějovice se dostaly hned po přestávce do drtivého tlaku, jednu ze stoprocentních šancí zahodil Jáchym. Když už se Plzeň dostala do útočné třetiny, bylo to zásluhou první pětky – Špiler pálil z první, ale vyrovnat nedokázal. To se povedlo až Tomáši Pitulemu, který se opět dostal k teči střely od modré a poslal puk přesně do protipohybu brankáře. Budějovice se s nerozhodným výsledkem nesmířily a tlačily se dopředu. Ťoupal operoval před brankou, ale Francouz si levou tyčku pohlídal. Na stejném místě pak ztroskotal i Heřman. Zpoza branky si vzápětí nabruslil Ferebauer a Francouz ubránil tyčku do třetice. Další bravurní zákrok si připsal modrobílý gólman hned za chvilinku proti Horákovi, a poslal tak zápas do prodloužení.

V něm tahali za delší konec opět Budějovičtí, kteří ale nedokázali přejít přes hráz, kterou jim v brance byl Pavel Francouz. Když už to vypadalo, že se zápas bude muset rozhodnout až v samostatných nájezdech, udeřili domácí. Přihrávku zpoza branky zachytil Adam Roušal a zachránil juniorům alespoň druhý bodík.