Juniorka "bůrem" vyprovodila Litvínov

Plzeň - Junioři: HC Lasselsberger Plzeň - HC Litvínov 5:0. Krásné soustíčko si připravili mladíci Plzně na sobotní odpoledne. Pěti góly vyhráli nad Litvínovem, kdy se velkou měrou pod klidný průběh zápasu podepsal Francouz, který velmi ztrpčil život hostujícím útočníkům. Dvěma přesnými zásahy se předvedl Tomáš Pitule.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

5:0
1:0, 3:0, 1:0

Branky a nahrávky: 4. Petruška (Hošťálek, Straka), 33. Pitule (Trojan, Petruška), 35. Hošťálek (Špiler, Lev), 40. Pitule (Trojan, Petruška), 43. Polívka (Trojan, Matějka). Rozhodčí: Grech – Fiala, Gerat. Vyloučení: 5:9 + Přeučil (LIT) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 43. Průběh utkání: 5:0.

HC Škoda Plzeň

Francouz – Doležal, Sullmann, Ruprecht, Jeřábek, Hucl, Špiler – Polívka, Petruška, Matějka, Pitule, Trojan, Hošťálek, Baxa, Straka, Lev.

HC Verva Litvínov

Brzobohatý – Hora, Kousalík, Havelka, Čejka, Müller, Gula, Kabeláč – Mackal, Majdan, Zavřel, Bojer, Maxa, Bíza, Přeučil, Kafan, Češka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 60 44 0 44 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 0 0
Ondřej Doležal 0 0 0 0 0
Jannik Herm 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 1 1 2 1 2
Jan Hucl 0 0 0 2 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 1 1 1 2
Lukáš Matějka 0 1 1 1 0
Patrik Petruška 0 3 3 0 0
Tomáš Pitule 2 0 2 0 2
Václav Polívka 1 0 1 1 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 0 0
Dan Růžička 0 0 0 0 0
Petr Straka 1 0 1 1 0
Alex Sullmann 0 0 0 0 0
Radek Špiler 0 1 1 2 2
Martin Trojan 0 3 3 1 2

komentář

Plzeňští otevřeli skóre hned při své první vážnější šanci, v končící přesilovce se radoval Patrik Petruška. Odpovědět mohl vzápětí Bíza, ale na Francouze byl krátký. V deváté minutě ujížděl na Brzobohatého kapitán Trojan, hosté ho pro jistotu zahákovali, a usedli tak podruhé na trestnou lavici. Při druhé modrobílé početní výhodě nahrával Matějka volnému Baxovi, ale proti němu se Brzobohatý stačil přemístit. Když si přesilovku zahráli i hosté, Francouz se snad poprvé v zápase zapotil, musel čelit jedovaté Bízově střele i neméně nebezpečné dorážce Maxy. Plzeňský gólman podržel svůj tým i proti Přeučilovi. Vlna emocí projela ČEZ Arénou při zásahu do obličeje Radka Špilera, ale hlavní sudí nic neviděl, tudíž vylučovat nemohl. Naopak zaznamenal faul kapitána Trojana, což plzeňské fanoušky rozčílilo podruhé. Třetina se pak dohrávala ve čtyřech na obou stranách, jeliož Hora jel pykat za podražení.

Ve druhé třetině protáhl Francouzovu lapačku Marek Zavřel. Plzeň byla nadále aktivnější, jen ji brzdily vlastní chyby. Podruhé se za Brozobohatým rozvlnila síťka při další přesilovce, hostujícího gólmana si doslova vychutnal Tomáš Pitule. Plzeňské publikum se zaradovalo o několik chvil nato, střelu Radka Špilera dorazil za nepřipraveného Brzobohatého Ondřej Hošťálek. Marek Zavřel si svou smolnou chvilku vybral v sedmatřicáté minutě, když tváří v tvář znovu ztroskotal na Francouzově lapačce. Lasselsberger si v závěru dvacetiminutovky připsal další branku při nerovnoměrném počtu hráčů na ledě, další početní výhodu využil Pitule.

Vstup do poslední části se opět podařil Lasselsbergeru, kdy se po dvou minutách a dvou vteřinách radoval Václav Polívka. V litvínovské přesilové hře se domácím nepodařila rozehrávka a Zavřel měl další šanci, ale opět s ní nenaložil ideálně. Stejně tak si na Francouzovi vylámal zuby Maxa, když plzeňský gólman puk vytěsnil mimo tři tyče hranou lapačky. V třiapadesáté minutě opět ztrpčil život Maxovi výborným zákrokem Francouz. Necelé čtyři minuty před koncem nesmyslně faulovali dvakrát po sobě Litvínovští a Plzeň si zkusila i vylepšenou početní výhodu, ale i přes pěkné šance se už skóre do konce utkání nezměnilo. Francouz si tak připisuje další čisté konto.