26. února byl Třinec pro Plzeň zakletý

Plzen - Dorost: HC Oceláři Třinec - HC Lasselsberger Plzeň 4:3. Ačkoliv se plzeňské mužstvo téměř celé utkání tlačilo do útoku, byli to Třinečtí, kdo dával góly a kontroloval tak stav. Domácí si nemohli přát lepší úvod, kdy se krátce po zahájení ujali vedení. Druhou branku přidali hostům na cestu do šaten a Plzeň tak rázem měla co dohánět. Hra plzeňského týmu sice vypadala nadějně, ale Třinec neponechával nic náhodě. V hokeji rozhodují vstřelené branky a na ty Třinec nakonec zvítězil stejně jako jejich A mužstvo.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

4:3
2:0, 2:2, 0:1

Branky a nahrávky: 2.Uher (Bumbál, Herman), 19. Uher (Rapáč), 25. Herman (Burzala, Uher), 38. Chvostek M. (Kurzok) - 21. Hájek (Houfek, Hrbas), 40. Slavík (Váchal), 50. Hrbas (Váchal, Slavík). Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3.

HC Oceláři Třinec

Sklenář J.(Chvostek) - Senzel, Valentík, Pavlík, Kurzok, Burzala, Sklenář V., Teper - Faksa, Rapáč, Ižácký, Chvostek, Franek, Bumbál, Matuš, Herman, Šebek, Vrba, Franek, Uher, Číhal

HC Škoda Plzeň

Král (Makarovič) - Houfek, Kvapil, Špaček, Karpíšek, Hrbas, Slavík, Blumentrit - Pašek, Pour, Pejchar, Mainer, Faschingbauer, Váchal, Erben, Noga, Mrázek, Pacanda, Hájek, Beran, Vizinger

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Tomáš Král 39 11 4 7 63,64 0
Tomáš Makarovič 21 6 0 6 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beran 0 0 0 0 0
Stanislav Erben 0 0 0 1 2
Jakub Faschingbauer 0 0 0 0 4
Radek Hájek 1 0 1 -2 0
Jakub Houfek 0 2 2 -1 0
Marek Hrbas 1 1 2 -1 0
Marcel Karpíšek 0 0 0 -1 0
Tomáš Kvapil 0 0 0 1 0
Petr Mainer 0 0 0 -2 0
Tomáš Noga 0 0 0 1 0
Daniel Pejchar 0 0 0 0 0
Michal Pour 0 0 0 0 0
Jakub Slavík 1 0 1 0 0
Michal Špaček 0 0 0 0 0
Martin Váchal 0 2 2 1 2
Petr Vizinger 0 0 0 -2 0

komentář

Není pochyb, které mužstvo vstoupilo do utkání lépe. Hned v úvodu dal Třinec hostům jasně najevo, že otěže duelu hodlá mít ve svých rukou. Čas 1:11 si vybral Dominik Uher k otevření skóre. Po přihrávkách Hermana s Bumbálem si ráznou střelou připsal do svých statistik gól. Nápor domácím ale nevydržel dlouho. Téměř celou úvodní dvacetiminutovku se Plzeň tlačila do útoku a před domácí brankou bylo dosti napilno. O překonání domácího muže s maskou se pokoušeli například Fashingbauer nebo Špaček, ale nikomu z dotyčných se nepodařilo puk jakkoli za jeho záda propašovat. Ačkoliv se Plzeň snažila co jí síly stačily, v 19. minutě přišla další studená sprcha. Tlaku Plzeňských by vyloučení domácího Bumbála sice mělo nahrávat, ale praxe byla zcela jiná. Ve vlastním oslabení dokázal skórovat opět Dominik Uher a Plzeň tak do šaten odcházela za stavu 0:2.

Několik dobře míněných vět v šatně zřejmě mělo úspěch nebo se domácí nechali ukolébat aktuálním stavem. V realitě to vypadalo tak, že hosté 25 vteřin po úvodním hvizdu využili početní výhody. Na trestné lavici si totiž v tu dobu odkrucoval svůj trest z úvodní třetiny Jakub Teper. Po spolupráci Houfka s Hrbasem se k zakončení dostal Radek Hájek. Jenže dvířka trestné lavice se otevřela zanedlouho i na plzeňské trestné lavici a Třinec své výhody náležitě využil. Gólu se účastnil opět Uher, ale tentokrát v roli přihrávače Daliboru Hermanovi. Stejně jako tomu bylo v první třetině, prostředek dějství byl ve znamení plzeňské snahy o návrat do hry, ale veškerá snaha vyšla vniveč. Dvě minuty před koncem dvacetiminutovky se dokázal prosadit Michael Chvostka. Kotouč trochu nešťastně přeskočil gólmanovu vyrážečku a Třinec Plzni opět utíkal. Stejný závěr třetiny ale hosté dopustit nehodlali a tak se do útoku rozehnala dvojice Váchal, Slavík. Druhý jmenovaný dostal od svého spoluhráče přihrávku před prázdnou bránu – 4:2.

Ve třetím dějství se hned v úvodu odehrála změna na postu plzeňského strážce svatyně. Mezi tyče se postavil Tomáš Makarovič. Plzeň se pokusila zápas ještě zdramatizovat a v polovině třetiny stahovala skóre na 4:3. U gólu opět asistovali stejní lidé. Bod za přihrávky si připsali Váchal se Slavíkem a hrdinou branky byl Marek Hrbas. Hosté byli návratem do hry a možností vyrovnat „nakopnuti“ a na své konto si připsali řadu slibných šancí. Dokonce jim bylo jedno, zda hrají v pěti, v početní výhodě nebo oslabení. Když však bylo domácím ouvej, pomohl oddechový čas. Stejná varianta už ale nepomohla hostům, kteří i přes snahu na vyrovnání nedosáhli. Po šedesáti minutách tak prohráli 4:3.