PCE - PLZ 3:1 Drtivý úvod zápasu znamenal srovnání stavu v sérii

Pardubice/Plzeň - Po středečním vydřeném vítězství tentokráte Západočeši na domácí tým z města perníku nestačili. O osudu utkání rozhodla již první třetina, kdy Pardubičtí vedli 2:0. Plzeň díky Vostřákovi ještě stačila snížit. Jejich radost ale trvala jen 16 sekund. Poté lovil Chábera touš ze sítě i potřetí. Do druhé třetiny nastoupil na post brankáře Pavel Francouz.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

3:1
3:1, 0:0, 0:0

Branky a nahrávky: 7.Havíř (Tvrdík), 9.Starý (Koukal), 15.Lojek (Tvrdík) - 15.Vostřák (Straka). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Bejček, Pešek. Vyloučení: 7:4, navíc Čakajík (Plzeň) 10 min. Využití: bez využití. Diváci: 8845. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

HC Dynamo Pardubice

Lašák - Snopek, Čáslava, Píša, Kolář II, Havíř, Lojek - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Tvrdík, Blažek, Somík - Zohorna, Semorád, Rákos.

HC Škoda Plzeň

Chábera (21.Francouz) - Čakajík, Smrek (21. Dresler), Cartelli, Redlihs, Benák, Pácal - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kubalík, Matějovský - Adamský, Jan Kovář, Dvořák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 39 21 0 21 100,00 0
Jan Chábera 20 11 3 8 72,73 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 -2 0
Václav Benák 0 0 0 -2 0
Mario Cartelli 0 0 0 -1 0
Martin Čakajík 0 0 0 1 10
Jan Dresler 0 0 0 0 2
Michal Dvořák 0 0 0 -2 2
Jan Kovář 0 0 0 -2 0
Tomáš Kubalík 0 0 0 -1 0
Radek Matějovský 0 0 0 -1 2
Tomáš Pácal 0 0 0 -2 0
Jekabs Redlihs 0 0 0 -1 0
Peter Smrek 0 0 0 1 0
Martin Straka 0 1 1 1 0
Roman Tomas 0 0 0 -1 0
Tomáš Vlasák 0 0 0 1 0
Pavel Vostřák 1 0 1 1 2

komentář

Dnešní utkání začalo obrovskou šancí Pardubic, kdy si před branku vyjel od zadního mantinelu Blažek, ale ani s pomocí Tvrdíka nedokázali překonat Cháberův beton. Pak však domácí hráli v šesti a museli do oslabení. Ale i ve čtyřech dokázali zahrozit. Sám se před plzeňskou svatyní zjevil Divíšek, měl však málo času na zakončení. Jako správný kapitán zahrozil na druhé straně Straka, Lašák byl na místě. Východočeši poté zatápěli pod kotlem a výsledkem byla obrovská šance Davida Havíře, který si sjel až před Cháberu, ale minul. Po pár vteřinách hry však vypálil od modré a trefil přesně do levého horního růžku - 1:0! V osmé minutě se po Koukalově příhře prosadil dělovkou z pravého kruhu Jan Starý a domácí ČEZ Arena mohla slavit naplno - 2:0! Tlak Moelleru neustával. Dělovka Koláře jen o centimetry minula cíl, Starého z dorážky vychytal plzeňský mág. Pak z ničeho nic udeřili modrobílí. Ve středním pásmu zachytil rozehrávku Pardubic Pavel Vostřák, vyměnil si puk se Strakou a z levého kruhu vymetl pavučinky v pravé šibenici Lašákovy svatyně - 2:1! Za šestnáct sekund ale domácí opět vedli o dvě branky. Tvrdík posunul mezi kruhy neobsazenému Martinu Lojkovi, který z první zamířil přesně - 3:1! V závěru třetiny mohl snížit Benák, který před brankou tečoval příhru Vlasáka, domácí gólman sklapl betony včas. Na další akci Lasselbergeru ale už nedosáhl, když si Matějovský zpoza branky vyjel až do mezikruží, trefil ku smutku hostů jen břevno. Modrobílí v prvních dvaceti minutách mnohem lepší, než ve včerejším zápase, přesto paradoxně zaostávali ve skóre, když další tutovky nevyužili Čakajík s Vostřákem. Opačný byl i počet střel - jedenáct ku šestnácti.

Možná trochu překvapivě nastoupil do další fáze zápasu místo Chábery do brankoviště Plzně Pavel Francouz. Mladý talent prožil křest ohněm ihned ve vlastní přesilovce, kdy v šanci dva na jednoho pálil z pravé strany Pivko. Plzeň byla i nadále aktivnějším týmem, chyběly pouze branky. Osamocený Dvořák na brankovišti trefil pouze připraveného Lašáka, po střele Tomase na poslední chvíli vypomohli obránci před dotírajícím Kovářem, jenž by střílel do poloprázdné svatyně. Horké chvilky připravili sudí hostům v polovině zápasu, když přísně vyloučili Dvořáka a poslali Lasselsberger na minutu a půl do tří. Pardubičtí však hned dvakrát selhali při střelbě a další pokus od modré kryl připravený Francouz. Poté se dral sám na hostující svatyni Kolář, ale dlouhá přihrávka ho nalezla v ofsajdu. V závěru si obě mužstva vyzkoušela hru ve čtyřech, vážnější šance se diváci nedočkali. V prostřední části byl poměr střel vyrovnaný – třináct ku jedenácti.

Hned na začátku poslední dvacetiminutovky dostalo prostor plzeňské přesilovkové komando, ve kterém nahradil druhého beka Adamský. Poté to jen tak zahučelo ČEZ Arenou po střele Čakajíka od modré, když Lašák propustil touš mezi betony, ten zamířil mimo. Plzeňský bek byl i u další šance, když Moeller chyboval v rozehrávce a Čakajík mohl přihrát před bránu, kde již číhal Dvořák s Kubalíkem, poslední hráč domácích však skvěle zachytil holí. A do třetice modrobílá dvojka. Tentokráte od modré vyslala dělovku, kterou zastavil mrštný Lašákův beton. V 57. minutě sáhl kouč Hynek ke hře bez brankáře, přestože byl 49 vteřin před závěrečným hvizdem vyloučen Divíšek, skóre se již nepohnulo. Východočeši se celou třetinu nikam nehnali, pozornou hrou si hlídali nahraný náskok a Plzeň, přestože podala lepší výkon než včera, nakonec paradoxně prohrála. Série se tak za vyrovnaného stavu stěhuje na neděli a pondělí na západ Čech.