Junioři do čtvrtfinále nevstoupili dobře

Plzeň - Junioři: HC Lasselsberger Plzeň - HC Mountfield 2:3sn.
STAV SÉRIE - 0:1.
Mladíci ze západu Čech dnes nastoupili k prvnímu zápasu čtvrtfinále, kde jejich loňská cesta skončila na hokejkách Třince. Letos modrobílí do série s Českými Budějovicemi nevstoupili dobře. Svém sokovi podlehli na samostatné nájezdy a pokud chtějí rozhodnout před svými fanoušky o svém postupu, musejí ve čtvrtek v Budvar Areně bez okolků vyhrát.

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

2:3sn
0:0, 1:2, 1:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 24. Roušal (Pitule, Sullmann), 47. Roušal (Trojan, Zeman) - 24. Semrád, 27. Ťoupal, roz. samostatný nájezd Rezek. Vyloučení: 6:7 + Špiler (Plz) os. 10 min. trest. Využití: 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

HC Škoda Plzeň

Mazanec (Záhrubský) - Růžička, Doležal, Sullmann, Zeman, Ruprecht, Jeřábek, Hucl - Polívka, Petruška, Culek, Pitule "A", Trojan "C", Hošťálek, Baxa, Herm, Straka, Roušal, Špiler "A", Jonák.

Banes Motor České Budějovice

Klestil (Hrubec) - Jank, Dietz, Makovský, Jáchym, Vráblík, Semrád, Marek, Seidl, Ježek "C", Heřman, Sumerauer, Boška, Rezek, Ťoupal, Polodna "A", Ferebauer, Zich, Vaniš.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 70 35 3 32 91,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 -1 0
Jakub Culek 0 0 0 -2 0
Ondřej Doležal 0 0 0 -2 0
Jannik Herm 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 0 0 0 0 0
Jan Hucl 0 0 0 0 2
Jakub Jeřábek 0 0 0 1 0
Vít Jonák 0 0 0 -2 2
Patrik Petruška 0 0 0 -1 4
Tomáš Pitule 0 1 1 2 0
Václav Polívka 0 0 0 0 0
Adam Roušal 2 0 2 2 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 1 0
Dan Růžička 0 0 0 -2 0
Petr Straka 0 0 0 0 0
Alex Sullmann 0 1 1 1 2
Radek Špiler 0 0 0 0 12
Martin Trojan 0 1 1 1 0
Petr Zeman 0 1 1 1 0

komentář

Zápas začal poměrně vyrovnaně, první vážnější šanci si připsali hosté, když se sám na Mazance řítil z levého kruhu Heřman, jeho střelu mezi betony domácí gólman pokryl. Odpověděl obránce Doležal, který projel středem hřiště až před Klestila, ale bekhendem se neprosadil. Následně se domácí usadili v útočném pásmu a vše vyústilo ve faul Jáchyma, které zůstalo nepotrestáno. V největší šanci dostal puk mezi kruhy Hošťálek, brankář Českých Budějovic se však blýskl dobrým zákrokem. Klestil dnes přijel s velmi dobrou formou. Ve druhé polovině úvodního dějství ujížděl sám na hostující svatyni z levé strany Culek, gólman Mountfieldu vytasil ukázkový semafor. V závěru dvacetiminutovky ještě obě družstva dostala po přesilové hře, gólmani již změnu skóre nepřipustili.

V prostřední části ještě domácí museli ubránit část přeneseného oslabení a vedlo se jim lépe než dobře. Na modré uzmul touš a dral se podél mantinelu Pitule, puk do brány ale nepropasíroval. Soupeři si pak vyzkoušeli hru ve čtyřech, když početní výhoda Lasselsbergeru trvala pouhých deset vteřin. Pak se však s góly roztrhl pytel. Nejprve ujel Pitule a naservíroval před branku volnému Adamu Roušalovi, který se zakončením do poloprázdné svatyně neměl nejmenší problém - 1:0! Za dvaadvacet sekund odpověděl Martin Semrád, jenž využil nepozornosti v hostující obraně - 1:1! Dílo dokonal Ondřej Ťoupal, jenž se dostal k touši v dobré střelecké pozici po podklouznutí jednoho z plzeňských hráčů - 1:2! Keramika mohla brzy srovnat v přesilové hře, ale touš, několikrát poskakující po brankové čáře, se nikomu do branky dopravit nepodařilo. Mountfield zahrozil Polodnou pálícího pár kroků za modrou, Mazanec však s dobrým výhledem pokus bezpečně kryl. Podobně si vedl i s projektilem Heřmana. Sám na gólmana pak po chybě hostí ujížděl z pravé strany Culek, mezírku v postoji Klestila nenašel. Když pak hosté nevyužili další výhodu jednoho muže v poli, měla o výsledku rozhodnout poslední třetina hry…

Trend spousty vyloučených neustál ani v poslední pasáži hry, když na trestnou putoval hráč v modrobílém dresu. Mountfield chtěl přidat důležitou třetí branku, ale Marek z první z mezikruží těsně přestřelil, následná dorážka jen nalezla hruď připraveného Mazance. Nedáš-dostaneš. Za nedlouho poté, co se Keramika dostala do plného stavu, našel Trojan na modré Adama Roušala a ten tváří v tvář Klestilovi zavěsil pod břevno - 2:2! Pak si vlastní rozehrávkou zavařil Mazanec, jenž naservíroval Rezkovi, s jehož pokusem z otočky měl plné rameno práce. Další chybu v rozehrávce Plzně mohl potrestat Polodna, jeho pokus z pravého kruhu mezi betony domácího gólmana neprošel. Hosté byli v těchto chvílích aktivnější, další pěkný zákrok si musel Mazanec připsal proti střele z první v podání Ferebauera. Na druhé straně se hnal do dalšího samostatného úniku Straka, na poslední chvíli mu čistě vyrazil touš Dietz. V závěru se ještě hrál svižný rychlý hokej nahoru-dolů, bez faulů, přesto se utkání muselo nastavovat…

Prodloužení hrané na deset minut začalo tam, kde předchozí část skončila, Svižný hokej bez přerušení, ovšem ubylo nebezpečných situací a z hry se pomal ustával boj s myšlenkou hlavně neudělat chybu. Za zmínku snad stojí dalekonosné pokusy Vráblíka a Jeřábka, oba se však do prostoru ohraničeném třemi tyčemi nevešly.

Jako první se rozjel k samostatnému nájezdu Josef Rezek a prostřelil Mazance mezi betony. Odpovědět mohl domácí Pitule, ale při dvojité kličce na brankovišti mu touš utekl. Další hráč Českých Budějovic, Heřman, sice plzeňského brankáře opět prostřelil mezi betony, tentokráte však kotouč zamířil mimo. Když pak Petruška nevyzrál na Klestila kličkou do bekhendu, měl na své holi rozhodnutí Vrablík. Ten se nájezdu ujal s bravurou a po dlouhé kličce zametl puk do branky.