Nezadařilo se ani juniorům a sezóna pro ně končí

Plzeň/České Budějovice - Junioři: HC Mountfield České Budějovice - HC Lasellsberger Plzeň 2:1
Konečný stav série 2:0

I přesto, že se Plzeňanům podařilo sehrát vyrovnanou partii, po druhé třetině odcházeli do šaten s jednobrankovou ztrátou. Když domácí přidali gól deset minut před koncem, bylo už téměř jisté, kdo odejde jako vítěz. Petruškovo branka tři minuty před koncem už však na tomto faktu nic nezměnila.

Banes Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň

2:1
0:0, 1:0, 1:1

Branky a nahrávky: 25. Ferebauer (Ťoupal), 50. Semrád - 57. Petruška (Jonák).
Rozhodčí: Blecha - Dub, Rittich.
Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. Střely na branku: 27:29. Diváci: 1 142.

Banes Motor České Budějovice

Klestil - Jáchym, Semrád, Jank, Dietz, Makovský, Zich, Klement - Ferebauer, Rezek, Heřman - Horák, Ťoupal, Ježek - Marek, Seidl, Sumerauer.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Zeman, Sullmann, Jeřábek, Ruprecht, Doležal, Růžička - Trojan, Pitule, Roušal, Jonák, Hošťálek, Petruška, Baxa, Culek, Pacanda, Straka, Špiler, Hucl.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 59 29 2 27 93,10 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 0 0
Jakub Culek 0 0 0 0 0
Ondřej Doležal 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 0 0 0 0 2
Jan Hucl 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 2
Vít Jonák 0 1 1 0 0
Tomáš Pacanda 0 0 0 0 0
Patrik Petruška 1 0 1 -1 2
Tomáš Pitule 0 0 0 -2 0
Adam Roušal 0 0 0 -1 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 0 0
Dan Růžička 0 0 0 0 2
Petr Straka 0 0 0 0 0
Alex Sullmann 0 0 0 0 2
Radek Špiler 0 0 0 -2 2
Martin Trojan 0 0 0 -2 0
Petr Zeman 0 0 0 -2 0

komentář

Druhý zápas čtvrtfinálové série začal o poznání aktivněji, než tomu bylo v Plzni. Domácí hráči se s chutí pouštěli do soubojů a snažili se vstřelit branku. Ovšem ani hosté nepřijeli pouze bránit. Utkání bylo opět tvrdé a tak došlo brzo i na vyloučení. První přesilovou hru hráli domácí. Sevřeli plzeňské před brankářem Mazancem a pokoušeli se zakončit. Málem se to povedlo Jiřímu Ferebauerovi, po jehož střela se rozezvučela tyč. Ještě před koncem trestu hostujícího hráče se před Mazancem ocitl zcela sám i Ondřej Ťoupal, ale zakončit se mu nepovedlo. Hosté se pomalu vzpamatovávali z tlaku domácích a i oni se začínali pouštět do útočných akcí. Všechny ovšem končili u brankáře Klestila. Domácí se více osmělili při další přesilové hře v půli třetiny, kdy od modré tvrdě vypálil obránce Jank. Ve 14. minutě opět zvonila tyčka, tentokrát po střela hostujícího Culka. Ovšem největší šanci si hosté schovali do 16. minuty. To se po chybě obránce Janka dostal k puku Petruška a jel sám na Klestila. Ten zachoval klid a nájezd zlikvidoval. O minutu později tak mohli diváci sledovat již třetí tyčku v první třetině. To opět napřáhl Jiří Ferebauer a jeho střela se odrazila od tyčky do hřiště. Zajímavá a bojovná první třetina a tak skončila bez branek.

Druhá třetina nebyla tak pohledná jako ta první. Nástup měli opět lepší domácí a to i díky přesilové hře pět na tři, která trval šedesát devět vteřin. Sevřeli hosty před brankářem, ale nic kloudného nevymysleli a tak se hosté bez větších problémů ubránili. Ve 25. minutě se diváci dočkali první branky v zápase. Při signalizovaném vyloučení plzeňského hráče se dostali domácí do třetiny a od modré vypálil Ondřej Ťoupal. Jeho prudkou střelu těsně před brankářem tečoval Jiří Ferebauer a po dvou tyčkách tak konečně dostal domácí do vedení 1:0. Pak se hra přelávala na obě strany. Další větší šanci měl domácí Ťoupal, ale jeho střela z kruhů skončila v náručí Mazance. Hosté předvedli krásnou kombinaci ve 38. minutě. Po souhře na jeden dotek se hosté dostali až před Klestila a poslední se k puku dostal Petruška. Jeho střelu Klestil chytil a odolal i dorážce. Ve druhé třetině bylo na obou stranách dost vyloučených hráčů, ale žádnou přesilovku se nepodařilo využít. Po druhé třetině měli domácí k postupu již blízko, když vedli 1:0.

Na začátku třetí třetiny byli v mírném tlaku hosté, kteří dohrávali přesilovou hru. Pak převzali iniciativu domácí. V 46. minutě měli šance Rezek a Heřman, ale Mazanec byl pozorný. O další minutu později se do šance dral Ťoupal, jeho střelu ale na poslední chvíli chytil plzeňský obránce. 50. minuta patřila Martinu Semrádovi, který se od vlastní modré prokličkoval až k Mazancovi, kterého prostřelil mezi nohy - 2:0. Hosté se ale nevzdali a začali si vytvářet tlak. Šance Roušala ještě gólem neskončila, Plzeň skórovala v čase 56:24, kdy střelu Jonáka tečoval před Klestilem Patrik Petruška a hosté ještě měli naději na zvrat - 2:1. Nakonec ale Plzeň nezachránil ani time-out, ani odvolání brankáře a tak pro ně letošní sezóna skončila. Českobudějovičtí naproti tomu postupují do semifinále play-off.