MBL-PLZ 2:3 - Z Mladé Boleslavi s plným bodovým ziskem

Plzeň - Hokejisté HC Plzeň 1929 potvrdili domácí výhru, když si z města automobilů odvážejí plný tříbodový zisk za vítězství 3:2. Do utkání vstoupili aktivněji a po brankách objeveného snipera Scofielda a Tomáše Vlasáka vedli po první třetině o dvě branky. Mladá Boleslav ve druhé dvacetiminutovce však náskok Plzně srovnala. Vítěznou branku vstřelil ve 39. minutě Martin Heřman, pro nějž to byl první exraligový gól v kariéře. Domácím pak už k vyrovnání nepomohla ani závěrečná power play.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

2:3
0:2, 2:1, 0:0

Branky a nahrávky: 30. Handlovský (D. Vrbata, Bahenský), 32. Jiruš (Macho) - 14. Scofield (Vlasák, Bomersback), 20. Vlasák (Jeřábek), 39. Heřman (Vampola). Rozhodčí: Turčan, Hodek - Pavlovič, Rozlílek. Vyloučení: 8:10, navíc Frolo 10 min. a Jiruš (oba Mladá Boleslav) do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3280. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

BK Mladá Boleslav

Schwarz - Frolo, Jiruš, Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Čížek, Jindra - Bahenský, D. Vrbata, Handlovský - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Gajovský, Macho.

HC Škoda Plzeň

Pöpperle - Jeřábek, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Benda, O´Brien, Dresler, Mezei - Vampola, M. Straka, Vlasák - Scofield, Kracík, Bomersback - Hvila, Matějovský, Tvrdík - Adamský, M. Heřman, Dvořák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Tomáš Pöpperle 60 25 2 23 92,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 0
Václav Benák 0 0 0 0 2
Jan Benda 0 0 0 0 0
Mark Bomersback 0 1 1 0 0
Jan Dresler 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 1 0
Jiří Hanzlík 0 0 0 1 4
Martin Heřman 1 0 1 0 0
Lukáš Hvila 0 0 0 -1 0
Jakub Jeřábek 0 1 1 1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 -1 2
Branislav Mezei 0 0 0 0 2
Jaroslav Modrý 0 0 0 0 4
Doug O´Brien 0 0 0 0 0
Tyler Scofield 1 0 1 0 0
Martin Straka 0 0 0 1 4
Michal Tvrdík 0 0 0 0 0
Petr Vampola 0 1 1 2 2
Tomáš Vlasák 1 1 2 1 0

komentář

Utkání začalo dvěma přesilovkami Mladé Boleslavi. Už v závěru druhé minuty usedl na trestnou lavici Hanzlík a jen co ji opustil, vystřídal ho na stejném místě Vampola. Domácí však početní výhodu k žádné větší šanci neproměnili, pouze na začátku prvního soupeřova trestu pálil od modré Šterbák, ale plzeňský gólman Pöpperle nadvakrát zasáhl. Bolesalavští byli v úvodu o něco aktivnější, po faulu na Krále v osmé minutě navíc dostali výhodu trestného střílení. Kotouče se ujal Nouza, zkusil svůj oblíbený blafák do protipohybu gólmana, ale nebyl úspěšný.

Poté si zahráli dvě přesilovky i Plzeňští a při té druhé udeřili. Ideální nahrávku Vlasáka zpoza branky zužitkoval ve 14. minutě Scofield a nekompromisně zavěsil. Podobně přesný byl i Straka v závěru úvodního dějství. Odražený kotouč napálil ideálně pod horní tyčku a stanovil tak skóre po první třetině – 2:0.

Druhá třetina se nesla v podobném duchu jako ta předešlá, jen s tím rozdílem, že si týmy role prohodily. Aktivně začali díky přesilovce po vyloučení Supa hosté, ale žádnou výraznější šanci si nevytvořili a v 26. minutě střílel z ideální pozice z mezikruží Vlasák jen do Schwarze. Následně udeřil Bruslařský klub. V polovině zápasu usedl na trestnou lavici plzeňský vůdce Straka a nakonec tam zůstal jen 15 vteřin. Po střele Vrbaty od modré Pöpperle neudržel kotouč v lapačce a Handlovský ho uklidil do sítě. Stejný recept, jak pokořit plzeňskou obranu, navíc použil také o dvě minuty později Jiruš, který vyhrabal kotouč z klubka těl a protlačil ho do branky.

Hosty mohl vrátit do vedení ve 35. minutě Straka, ale přečíslení 2 na 1 ve spolupráci s Vlasákem nezužikoval. O něco podobného se o chvíli později pokoušeli také domácí, ale rovněž Král s Machem byli neúspěšní. Ve 39. minutě přišla na řadu znovu Plzeň a tentokrát se již hosté mohli radovat. Už už se zdálo, že dorážku Heřmana Schwarz zlikvidoval, ale kotouč mu nakonec smolně proklouzl za brankovou čáru.

Závěrečná dvacetiminutovka odstartovala stoprocentní příležitostí Kracíka, který měl před sebou poloprázdnou branku, ale Schwarz jeho laxní zakončení vystihl. Domácím pomáhali v ofenzívě i obránci, kupříkladu Jiruš ve 43. minutě hledal zpoza branky spoluhráče, ale před Pöpperlem nikdo na zakončení připravený nebyl. Po gólu volala také přesilovková akce Krále o pět minut později, ale v obraně Západočechů způsobila jen zmatek, nikoliv vyrovnání.

O stav 3:3 se pokoušel přičinit také Gajovský svou individuální akcí, kdy střílel z levé strany přes obránce, ale Pöpperle měl dobrý výhled a poradil si také se střelami domácích beků Kasíka a Šterbáka od modré při přesilovce v 53. minutě. Domácí byli aktivnější, ale šance byly k vidění i před Schwarzem. V 57. minutě se kotouč po střele Bendy od modré otřel o tyčku. Za minutu to zkoušel individuálně při hře 4 na 4 domácí Sup, ale finální přihrávka na Krále nevyšla. Z brejku mohli rozhodnout Plzeňští, akci 3 na 1 zakončil Benák, jenže trefil jen připraveného Schwarze. Boleslavští dostali v úplném závěru ještě jednu šanci, po faulu na Pabišku měli k dispozici 23vteřinovou přesilovku, ale velký závar zůstal bez využití.