PLZ - ZLN 3:4 po s. n. - Modrobílí natáhli sérii těsných porážek...

Plzeň - Po těsných prohrách s Pardubicemi a na ledě pražské Slavie chtěli hokejisté HC Plzeň 1929 naplno bodovat proti celku PSG Zlín. Ale modrobílé trápí střelecká produktivita. Sice svého soka výrazně přestříleli, dvakrát se dostali do vedení, ale Moravané pokaždé záhy srovnali krok. Ve třetí části hosté dokonce zvrátili skóre ve svůj prospěch, ale Plzeňští těsně před sirénou srovnali zásluhou přesné střely Marka Bomersbacka. V prodloužení nevyužil velkou příležitost Jiří Hanzlík, a tak se rozhodovalo v nájezdech, které se modrobílým zatím nedaří...

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín

3:4sn
1:1, 1:1, 1:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 1. Scofield (Vampola), 35. Vlasák (Kracík). 58. Bomersback (Benda) – 3. Důras (Švrček), 37. Švrček (Nosek), 45. Leška (Švrček), rozhodující sam. nájezd Hamrlík Rozhodčí: Pešina, Turčan – Pavlovič, Rozlílek. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:1. Diváci: 6 270. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

HC Škoda Plzeň

Francouz - O´Brien, Modrý, Benák, Hanzlík, Dresler, Mezei, Dobrovolný - Bomersback, Kracík, Vlasák - Scofield, Vampola, Tvrdík - Dvořák, Benda, Adamský - Hvila, M. Heřman, Matějovský - Kubica.

PSG Berani Zlín

Sedláček - Hamrlík, Bořuta, Nosek, Švrček, Míka, Galvas, Linhart, Lučka - Balaštík, Leška, Rachůnek - Důras, Kollár, Záhorovský - Kubiš, Roman Vlach, Köhler - Sivák, Balán, F. Čech.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 65 22 4 18 81,82 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 -2 2
Václav Benák 0 0 0 1 0
Jan Benda 0 1 1 0 0
Mark Bomersback 1 0 1 -1 2
Jiří Dobrovolný 0 0 0 0 0
Jan Dresler 0 0 0 -1 6
Michal Dvořák 0 0 0 -1 2
Jiří Hanzlík 0 0 0 1 2
Jaroslav Kracík 0 1 1 0 2
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 0 2
Branislav Mezei 0 0 0 -1 0
Jaroslav Modrý 0 0 0 -1 0
Doug O´Brien 0 0 0 -1 0
Tyler Scofield 1 0 1 1 0
Michal Tvrdík 0 0 0 1 0
Petr Vampola 0 1 1 -1 0
Tomáš Vlasák 1 0 1 0 0

komentář

Zatímco někteří diváci se ještě nestačili usadit na svých místech, domácí indiáni měli výborný vstup do utkání. V čase 0:53 Sedláčka přesnou střelou překonal Tyler Scofield - 1:0. Zlínští uděřili téměř vzápětí. V přesilovce vymetl horní roh Francouzovy branky Michal Důras. Že se jednalo o gól potvrdil až videorozhodčí, . Bylo vyrovnáno - 1:1. Vyrovnávací branka tým hostí povzbudila a Francouz musel řešit několik ošemetných situací. V plzeňském dresu hrozil nejvíc Vampola a Scofield. V přesilovce v 10.minutě měl pak velkou možnost Modrý, těsně minul branku. Úspěšnější nebyl ani Bomersback. Tvrdíkovu střelu Štěpánek vytěsníl těsně vedle. V další početní převaze Plzeň uzamkla svého soupeře v pásmu, Štěpánek nevěděl, kde mu hlava stojí, pomohlo mu i štěstí a domácí z obrovského tlaku nic nevytěžili. V 16.minutě opět v přesilovce tečoval Modrého střelu Bomersback - těsně vedle branky. V 19.minutě, když Plzeň hrála už čtvrtou početní výhodu, O´Brienova střela olízla Sedláčkovy betony a málem ho nachytala na švestkách.Do branyk nakonec nezapadla.

Hned v úvodu druhé dvacetiminutovky dostal Zlín také možnost přesilovky. Francouz v ní přdvedl efektivní a hlavně jistý zákrok proti Balaštíkově střele. Tentokrát měl sérii přesilovek Zlín. Dresler obdržel 2+2 minuty a Plzeň čekaly krušné chvilky. Kubiš vyprášil Francouzovi betony, Hamrlík nemířil přesně jen o milimetry. V poslední minutě oslabení mohl po Sedláčkově nepřesné rozehrávce skórovat Vampola, ale nevystihl ke střele správný okamžil. Ve 30.minutě Rachůnek oklamal sice Francouze, ale poté se dostal až za branku a zakončit už nedokázal. Dalšího gólu se diváci dočkali až ve 35.minutě. V pořadí pátou plzeňskou přesilovku využil tvrdou střelou z mezikruží Tomáš Vlasák - 2:1. Za dvě minuty však bylo opět vyrovnáno. Diváci včetně Martina Dejdara viděli, jak Jan Švrček prostřelil Francouze po skončení zlínské přesilové hry - 2:2. Ve 39.minutě se plzeňský gólman blýskl proti střele Lešky.

Na začátku třetí třetiny si slibnou šanci vypracovali Vampola se Scofieldem. V čase 44:50 se ale v ponechané výhodě rozjel Petr Leška a blafákem překonal Francouze - 2:3. Ve 48.minutě se naskytla indiánům téměř minutová přesilová hra 5na3. Nedokázali ji ovšem využít. Potém měl početní výhodu Zlín, naložil s ní však stějně jako před tím domácí. V 55.minutě opět Vampola se Scofieldem a Tvrdíkem zle zatápěli Sedláčkovi. Vyrovnávací gól ale nevytěžili. Ten přišel až v čase 57:30, když v další z vedlkého množství přesilovek prostřelil zlínského brankáře Mark Bomersback - 3:3. Remíza se stala krajně nejistou, protože v 59.minutě odešel pykat Hanzlík. V posledních vteřinách Francouz zachránil Plzeň při střele Noska. Na řadu přišlo prodloužení.

V nastaveném čase ještě pokračovala 15 vteřin zlínská početní výhoda. V 62.minutě se dostal ke střele Hanzlík a stadion jen zašuměl, protože plzeňský obránce ttrefil tyč. Francouze prověřil na druhé straně nebezpečnou střelou Galvas. Protože v prodloužení gól nepadl, viděli diváci podruhé za sebou v ČEZ aréně samostatné nájezdy.

Nájezdy přinesly dramatickou a napjatou chvilku hned v první sérii, kdy se u vidorozhodčího přezkoumával bekhendový blafák Jiřího Hanzlíka. Sedláčka sice překonal, ale trefil pouze tyč stejně jako v prodloužení.Vše tedy rozhodl ve druhé sérii Martin Harmlík, který byl jako jediný z exekutorů úspěšný a poslal bonusový bod do Zlína.