LIB - PLZ 2:4 - Plzeň protrhla smůlu v Liberci

Plzeň - Plzeňští hokejisté odjeli po třech těsných a smolných prohrách do Liberce, proti kterému se jim dlouhodobě nedařilo. Tato doba už je ale pryč a Plzeňští vyhrávají v kleci Bílých Tygrů důležité zápasy. Jen vzpomeňte na loňský rok. Dnes v Liberci podali Plzeňáci opět nebojácný výkon ikdyž po první třetině prohrávali. Za odměnu vezou na západ Čech tři body za výhru 4:2.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

2:4
1:0, 0:2, 1:2

Branky a nahrávky: 3. Klimenta (Hunkes, Nedvěd P.), 44. Kašpařík (Víšek, Hunkes) - 28. Tvrdík (Hanzlík J., Scofield), 34. Bomersback (Vlasák, Kracík), 50. Bomersback (Vlasák, Kracík), 60. Adamský (Bomersback). Rozhodčí: Jebavý, Souček – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5548 . Střely na branku: 22:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4.

Bílí Tygři Liberec

Fikrt - Čakajík, Rýgl, Derner, Hunkes, Jareš, Moravec, Kolmann - Blatný, Nedvěd, Klimenta - Víšek, Kašpařík, Nedorost - Špaček, Vantuch, Skořepa - Ondřej, Dušek, Bárta.

HC Škoda Plzeň

Francouz - O´Brien, Modrý, Benák, Hanzlík, Dresler, Mezei, Dobrovolný - Bombersback, Kracík, Vlasák - Scofield, Vampola, Tvrdík - Dvořák, Benda, Adamský - Kubica, Heřman, Matějovský - Stránský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 60 31 2 29 93,55 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 1 0 1 1 2
Václav Benák 0 0 0 0 2
Jan Benda 0 0 0 0 0
Mark Bomersback 2 1 3 2 0
Jiří Dobrovolný 0 0 0 0 2
Jan Dresler 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 2
Jiří Hanzlík 0 1 1 0 0
Martin Heřman 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 2 2 1 2
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 0 0
Branislav Mezei 0 0 0 0 0
Jaroslav Modrý 0 0 0 2 2
Doug O´Brien 0 0 0 2 0
Tyler Scofield 0 1 1 0 0
Michal Tvrdík 1 0 1 0 0
Petr Vampola 0 0 0 1 0
Tomáš Vlasák 0 2 2 1 0

komentář

První vážnou šanci si vypracovali hosté, po chybě Klimenty se k puku dostal zcela volný Scofield. Jeho pokus ale skončil na betonech Fikrta. Z první branky v utkání se tak radovali domácí. První formace Bílých Tygrů si roztočila obranu Plzně a po přihrávce podél brankoviště se do poloodkryté branky trefil Tomáš Klimenta 1:0.

Od této chvíle jsme v Tipsport aréně sledovali spíše průměrný hokej, založený na důsledném bránění středního pásma. Více aktivnější byli přece jen domácí, kteří častěji nacházeli mezery v obraně Plzně a gólman Francouz měl tak o něco víc práce, než jeho protějšek Fikrt v liberecké brance. Plzni se v první třetině nedařila ani hra s mužem v poli navíc, veškeré jejich akce končili buď v rozích kluziště, nebo nedůrazným zakončením.

Domácí Bílí Tygři měli hned na začátku druhé třetiny přesilovou hru a byli jen malý krůček od druhé branky, tým ze západu Čech držel nad vodou svými zákroky gólman Francouz. Pak ale převzali otěže zápasu Indiáni, kteří toužili po vyrovnání. Hodně blízko k vyrovnání byl Kracík, který donutil Fikrta vytáhnout parádní zákrok. Při přesilovce hostí v osmadvacáté minutě se ale plzeňští hokejisté už radovali z vyrovnání. Jiří Hanzlík vypálil od modré a jeho střelu těsně před Fikrtem jemnou tečí nasměroval do branky Michal Tvrdík 1:1.

Ve třiatřicáté minutě už se Indiáni radovali z vedení.Tomáš Vlasák se prokličkoval až před branku a mohl zakončit, celou akci ale vyšperkoval přihrávkou k tyči, kde v klidu dopravil puk do branky Mark Bomersback 1:2. Dobrou příležitost na vyrovnání měl při chuti hrající Klimenta, jeho pokus ale zamířil nad horní tyč branky Plzně.

Hned na začátku poslední třetiny domácí hráli přesilovku, kterou navíc dokázali využít. Jiří Hunkes vystřelil na branku Plzně, Francouz puk pořádně neviděl a tak ho jen vyrazil před sebe, kde si ho našel Pavel Kašpařík, který vyrovnal na 2:2. Takřka ihned po tomto okamžiku se na trestnou poroučel Benák. V následné přesilovce se po střele Petra Nedvěda zachvěla horní tyč branky Plzně.

Liberec měl v následujících okamžicích více ze hry a Plzeň se jen stěží ubránila. Pak se mohl radoval Vlasák, který měl na holi gól po chybě liberecké obrany, nejvhodnější okamžik pro střelu ale prováhal. Nakonec se ale tento útok z branky radoval, když se podruhé v utkání prosadil Mark Bomersback, který se uvolnil stahovačkou a Fikrta překonal mezi betony - 2:3. Liberec se pak dvě a půl minuty před koncem třetiny rozhodl ke hře bez brankáře. Ihned z následujícího vhazování se Bílým Tygrům podařilo puk do branky dostat, rozhodčí ale předtím viděl zásah puku do masky gólmana Francouze, a tak gól neuznal. Dvaatřicet sekund před koncem třetiny pečetil výsledek na 2:4 trefou do prázdné branky Martin Adamský.