PLZ - CEB 5:1 - Modrobílí důkladně rozbili nejlepší obranu posledních kol!

Plzeň - V poslední době velmi dobře hrající HC Mountfield České Budějovice přivítali plzeňští hokejisté ve 30. kole 02 extraligy. Po bezgólové první části se modrobílí do svého sebevědomého soka řádně zakousli a třemi zásahy si vybudovali uklidňující náskok. V poslední části své skóre ještě navýšili a dlouho živili naději, že si první shout - out sezóny připíše i výborně chytající Tomáš Pöpperle. To se nakonec nepodařilo, ale i tak dosáhli Plzeňští oslnivého vítězství.

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

5:1
0:0, 3:0, 2:1

Branky a nahrávky: 22. Vampola (Dresler, Hvila), 26. Straka z tr. střílení, 30. Modrý (Benda, Vlasák), 46. Straka (Vlasák, Benda), 47. Vampola (Modrý) – 53. Gulaš (Mikeska, Květoň). Rozhodčí: Fraňo, Mikula – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 11:7, navíc O´Brien (PLZ) 5 min. a do konce utkání - Sailer (CEB) 10 min., Gřegořek (CEB) 5+5 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. Diváci: 6 560. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

HC Škoda Plzeň

Pöpperle - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benda, Modrý, Benák, Dresler, O´Brien - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Scofield, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Jan Kovář, Lev - Pitule

Banes Motor České Budějovice

Turek - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Kotaška, Melichar, Jank - Micka, Vak, Veselý - Gulaš, Mikeska, L. Květoň - Melichárek, Šimánek, Sailer - Hřebejk, Mertl, Kotrla

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Tomáš Pöpperle 60 27 1 26 96,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 2
Václav Benák 0 0 0 1 2
Jan Benda 0 2 2 0 0
Jan Dresler 0 1 1 1 0
Michal Dvořák 0 0 0 1 2
Jiří Hanzlík 0 0 0 0 0
Martin Heřman 0 0 0 0 0
Lukáš Hvila 0 1 1 1 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Jan Kovář 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 2
Jaroslav Modrý 1 1 2 0 2
Doug O´Brien 0 0 0 0 27
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Tyler Scofield 0 0 0 0 0
Martin Straka 2 0 2 1 0
Jan Stránský 0 0 0 0 0
Petr Vampola 2 0 2 1 0
Tomáš Vlasák 0 2 2 0 0
Pavel Vostřák 0 0 0 0 6

komentář

Úvod byl z obou stran opatrný a větší šance se diváci dočkali až při úvodní přesilové hře domácích, kdy pozornost Turka vyzkoušel Modrý od modré, následně se málem na brankovišti dostal k dorážce Benda. Hosté zahrozili Hřebejkem, který z levého kruhu nebezpečně pálil přes obránce. V největší šanci pak v početní výhodě selhal Ptáček, který si sjel mezi kruhy, ale proti byl perfektní Pöpperle. Obdobně si vedl i Modrý na druhé straně, když jeho pokus vytěsnil Turek ramenem. Zajímavý kolotoč přihrávek a střel poté rozjela první plzeňská eskadra, ale střely buď trefovaly obránce, popřípadě si věděl rady pozorný “Eda.“ Pak domácí zapomněli na zadní vrátka a během pár vteřin se dostali na velmi dlouhou dobu do tří. Budějovice dlouho ostřelovaly Pöpperleho, doslova mučily Hanzlíka-Modrého a Straku, ale Mikeska netrefil prázdnou klec z hranice brankoviště, Ptáčka, stejně jako ostatní hráče, vychytal domácí brankář. První část tedy skončila bez branek, k té ovšem měli blíže hosté.

Do prostředního dějství domácí nastoupili s jinou zařazenou rychlostí. Již po minutě a půl napřáhl na pravém kruhu v rychlém protiútoku Petr Vampola a jeho pumelici zastavila až síť za Turkem - 1:0! Následně na led vlétla řada Heřmana a hostující gólman jen tak tak zastavil touš na brankové čáře po hbité dorážce. Do gólovky se málem dostala i první lajna, ale šanci Straky a Vostřáka na situaci 2 na 1 pokazila příliš prudká přihrávka. Plzeň poté ovšem zapomněla na zadní vrátka a musela se bránit ve čtyřech. Příliš jí to ale nevadilo. Straka obral hostující obránce o puk, předložil do sóla Vlasákovi, který byl v zakončení hákován. Rozhodčí bez váhání zkřížili ruce a nařízeného trestného střílení se jal Martin Straka. Nic nevymýšlel, tvrdou a přesnou střelou na pravou tyč nedal Turkovi příliš šancí zasáhnout - 2:0! Bylo to již třinácté střetnutí alespoň s jedním bodem pro domácího kapitána v řadě. Indiáni ale nepřestávali. Za chvilku mohl navýšit skóre Adamský, z mezikruží těsně minul. Poté se během pár vteřin „povedlo“ na Strakovi za brankou se vyfaulovat Ptáčkovi a Tůmovi a modrobílí trestali. Jaroslav Modrý napřáhl po sérii přihrávek na hranici pravého kruhu a vymetl pavučinky v levém růžku - 3:0! České Budějovice se oklepaly v závěru třetiny. V největší šanci se ocitl sám v mezikruží Gulaš, ale přemisťující se Pöpperle jeho pokus z první vykryl fantastickým zákrokem lapačkou. Stejným způsobem zneškodnil strážce plzeňského brankoviště i střelu ihned po buly v podání Melichárka. V závěru dvacetiminutovky si hosté zahráli dvě přesilové hry, ale vážnější šanci si nevypracovali.

Mountfield vstoupil do poslední třetiny aktivně a předlouze svíral svého soka v jeho obraném pásmu. Osvobodila se až čtvrtá lajna mladíků a navíc rozehrála zajímavý útok, který zastavil až Gřegořek ostrým vražením na mantinel mladíka Stránského. Toho okamžitě pomstil Doug OBrien, který hostující třiadvacítce vše vysvětlil v pěstním souboji, ve kterém měl jasně navrch. Hostují bek nakonec inkasoval dva pětiminutové tresty. Když pak na trestnou putoval za vysokou hru další svěřenec Výborného, naskytla se Plzni opět dvojnásobná přesilovka. Tu po dlouhém obléhání využil střelou pod víko po přihrávce napříč brankovištěm Martin Straka – 4:0! Faul Gřegořka ještě potrestal Petr Vampola, jenž se z vlastní poloviny proháčkoval až před Turka, kterého nadvakrát překonal - 5:0! Hra ve třech byla dnes na denním pořádku. Na minutu a půl se do ní dostala i Plzeň a své premiéry si v nich odbyli modrobílí mladíci. Výborně si vedli Stránský, Kovář, Heřman, Jeřábek, až v závěru oslabení propadla přihrávka na Milana Gulašiho, který nasadil rychlou kličku do bekhendu a zaznamenal čestný úspěch svého celku - 5:1! Závěr utkání se již dohrával bez vážnější šancí a za obíhání mexické vlny.