PLZ - KOM 4:1 - Do poslední čtvrtiny vstoupili indiáni vítězně!

Plzeň - Duel aktuálně dvou nejlepších celků viděla zaplněná ČEZ aréna ve 40. kole 02 extraligy. Vedoucí plzeňští indiáni přivítali poslední Kometu Brno. Hosté začali aktivně a vcelku po zásluze vsítili vedoucí branku zásluhou explzeňského Jakuba Šindela. Pak už ale stříleli pouze domácí. Před první sirénou vyrovnal Tomáš Vlasák a rozhodující zásahy si modrobílí v rozmezí pouhých 11 vteřin schovali do 26. minuty. A protože v brance skvěle chytal Tomáš Pöpperle, dokráčeli Plzeňští k dalšímu tříbodovému vítězství.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

4:1
1:1, 2:0, 1:0

Branky a nahrávky: 20. Vlasák (Modrý, Vampola), 25. Hanzlík (Heřman, Dvořák), 26. Tvrdík (Hvila), 42. Hvila (Scofield, Adamský) – 14. Šindel (Hubáček, Divíšek). Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Diváci: 8 103. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

HC Škoda Plzeň

Pöpperle - Benda, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, O´Brien, Dobrovolný - Bomersback, Vampola, Vlasák - Adamský, Heřman, Dvořák - Scofield, Tvrdík, Hvila - Stránský, Vostřák, Pitule – Lev

HC Kometa Brno

Trvaj (38. na trestné střílení Hovi) - Bičánek, Krstev, Richter, Kempný, Ovčačík, Houdek, Mojžíš - Ludvík, Dopita, R. Dlouhý - Vondráček, Divíšek, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Šindel, R. Procházka, Sedlák

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Tomáš Pöpperle 60 29 1 28 96,55 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 1 1 1 2
Václav Benák 0 0 0 1 0
Jan Benda 0 0 0 0 2
Mark Bomersback 0 0 0 0 0
Jan Dresler 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 1 1 1 0
Jiří Hanzlík 1 0 1 2 0
Martin Heřman 0 1 1 1 0
Lukáš Hvila 1 1 2 1 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Jaroslav Modrý 0 1 1 -1 0
Doug O´Brien 0 0 0 0 0
Tomáš Pitule 0 0 0 -1 4
Tyler Scofield 0 1 1 1 0
Jan Stránský 0 0 0 -1 0
Michal Tvrdík 0 0 0 0 2
Petr Vampola 0 1 1 0 0
Tomáš Vlasák 1 0 1 0 0
Pavel Vostřák 0 0 0 0 0

komentář

Utkání začalo ve velkém stylu. Již po půl minutě hry se zpoza branky vymotal explzeňský Ludvík a Pöpperle měl plnou lapačku práce. V další gólovce se ocitl opět explzeňák, tentokráte kapitán Komety, Kamil Brabenec. Využil chyby Plzně ve středním pásmu a řítil se sám na gólmana, ten ho vychytal. N druhé straně pálil z první z pravého kruhu Scofield, Trvaj se za jeho pumelicí stihl pouze otočit. Ve čtrnácté minutě udeřili hosté. Touš se od hloučku těl odrazil přímo k nepokrytému, jak jinak explzeňákovi, Jakubovi Šindelovi, který bekhendovým blafákem překonal Tomáše Pöpperleho - 0:1! Odpovědět mohl v zápětí Vlasák, ale mezi kruhy byl tísněn a nevypálil přesně. Hostující gólman poté vychytal i Heřmana, který pálil z mezikruží. První provinilec zápasu putoval na trestnou až v závěru úvodního dějství a Indiáni trestali. Tomáš Vlasák si doslova pohrál s Trvajem a nekompromisně zavěsil pod břevno - 1:1!

Kometa zahrozila i v úvodu prostředního dějství, když Benda chyboval na modré a na Modrého se řítili tři protihráči. Zkušený bek ovšem přihrávku vystihl. Po chvilce mohl přidat svůj dnešní druhý gól Šindel, ale Pöpperle jeho rychlou střelu vystihl. Modrobílí odpověděli situací dvou na jednoho, Vampola zkusil zakončit sám, Trvaj zakročil. Na další akci Indiánů už ale nestačil. Heřman přihrál zpoza branky na Jiřího Hanzlíka, který nechytatelně napálil touš do brány - 2:1! Uběhlo pouze jedenáct vteřin a plzeňský stadion explodoval radostí potřetí. Hvila pálil tvrdě pár kroků za modrou a navrátilec v sestavě Michal Tvrdík se dorážkou nemýlil - 3:1! Kometa mohla snížit v přesilové hře, ale další minisouboj Šindela s Pöpperlem opět vyšel lépe pro domácího gólmana. Při návratu Bendy na led hostující obránci zaspali, ale plzeňský univerzál bekhendovým pokusem neuspěl. Zajímavé momenty se děly v ČEZ Areně ve druhé polovině třetiny. Hosté se dostali na dvě minuty do tří, ovšem plzeňská defenzíva vázla a výsledkem byl samostatný nájezd obou hříšníků na Pöpperleho, který opět bezchybně zasáhl. Vampola poté vybídl k nájezdu Hvilu, který byl sražen a sudí nekompromisně zkřížil ruce nad hlavou. Nájezdu se jal sám postižený, překvapivou a rychlou střelou ovšem skórem nepohnul.

Do poslední dvacetiminutovky si domácí přenesli početní výhodu a dokázala jí využít. Lukáš Hvila se dostal k puku na hranici brankoviště a nekompromisně zavěsil - 4:1! Přání fanoušků o “bůra“ poté mohl vyplnit Scofield, ale z mezikruží ho perfektně vychytal Trvaj. Sám na hostujícího gólmana se po chvilce řítil Lev, kličkou do bekhendu minul. Pátý gól minul i Vlasák který přebral přihrávku z kruhu na kruh. Závěr zápasu potvrdil názor o nejlepších fanoušcích extraligy, když se bez ohledu na klubou příslušnost všichni na stadionu zapojili do mexické vlny.