PLZ - MBL 3:2 - Plzeň opět otočila vývoj zápasu a jako první tým si zajistila účast v play-off

Plzeň - Domácí Plzeň začala velmi nešťastně, již ve druhé minutě překonal Pöpperleho zpoza branky Sýkora. Domácí si vytvořili obrovskou spoustu šancí, ale Schwarz chytal fantasticky a dlouho držel vedení Mladé Boleslavi. Domácím se podařilo srovnat až ve druhé třetině trochu sporným Bomersbackovým gólem. Na začátku závěrečné části ujel Vampola a poslal indiány do vedení. Sýkora sice ještě z dorážky vyrovnal, ale na druhý Vampolův gól z přesilovky už Boleslavští odpovědět nedokázali. Plzeň si i bez zraněných opor posílila svoji pozici na čele ligy.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

3:2
0:1, 1:0, 2:1

Branky a nahrávky: 35. Bomersback (Hvila), 41. Vampola (Bomersback, Hanzlík), 55. Vampola (Vlasák, Bomersback) - 2. Sýkora (Boháč), 44. Sýkora (Boháč). Rozhodčí: Jeřábek, Husička - Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 7163. Střely na branku: 34:25. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Pöpperle - Dobrovolný, Modrý, Benák, Hanzlík, Dresler, O´Brien, Jeřábek - Bommersback, Vampola, Vlasák - Adamský, Tvrdík, Dvořák - Scofield, Kovář, Hvila - Stránský, Heřman, Pitule - Lev

BK Mladá Boleslav

Schwarz - Žabka, J. Kasík, Frolo, Duben, Lehikoinen, Jiruš, J. Jindra - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Gajovský, Macho - Bahenský, Vrbata, Handlovský

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Tomáš Pöpperle 60 25 2 23 92,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 -1 0
Václav Benák 0 0 0 2 0
Mark Bomersback 1 2 3 2 0
Jan Dresler 0 0 0 -1 0
Michal Dvořák 0 0 0 -1 2
Jiří Hanzlík 0 1 1 2 0
Martin Heřman 0 0 0 -1 0
Lukáš Hvila 0 1 1 1 2
Jakub Jeřábek 0 0 0 -1 0
Jan Kovář 0 0 0 -1 2
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Jaroslav Modrý 0 0 0 -1 0
Doug O´Brien 0 0 0 -1 2
Tomáš Pitule 0 0 0 -1 0
Tyler Scofield 0 0 0 0 0
Jan Stránský 0 0 0 -1 0
Michal Tvrdík 0 0 0 1 0
Petr Vampola 2 0 2 1 0
Tomáš Vlasák 0 1 1 1 0

komentář

Hned na začátku druhé minuty měl šanci Adamský. Ale Schwarze nepřekonal a pravidlo nedáš, dostaneš, se opět projevilo. V čase 1:27 prostřelil Pöpperleho z první šance hostů Tomáš Sýkora – 0:1. V sedmé minutě hrála Boleslav přesilovou hru. Obrovskou šanci měli Vlasák s Bomersbackem. První jmenovaný nádherně našel kanadského forvarda, ovšem tomu sebral téměř jistý gól perfektním zákrokem hodným Zlaté helmy Marek Schwarz. Ve 12. minutě hrála Plzeň přesilovku 4na3. Do šance se opět dostával Bomersback a boleslavský brankář opět souboj s útočníkem vyhrál. Když už na ledě byl plný počet hráčů, střílel Nouza. Pöpperle byl pozorný a zasáhl. V 16. minutě nejprve Dvořákova dorážka jen těsně minula Schwarzovu branku a hned z protiútoku naštěstí pro domácí Pabiška promáchl puk před odkrytou plzeňskou svatyní. V poslední minutě první třetiny pálil Kovář, Schwarz vytěsnil puk betonem.

Ve 23. minutě hráli indiáni další přesilovou hru, Jaroslav Modrý vypálil od modré, jeho tvrdou střelu tečoval Bomersback. Ovšem jen do tyče. O dvě minuty později přestřelil Hvila nikým nehlídanou branku. Ve 29. minutě perfektně přelstili hostující obranu přihrávající Heřman a střílející Lev. Druhý jmenovaný těsně minul. Lépe nepochodil ani Vampola a jako další neuspěl pro změnu Vlasák. Boleslavští se do poloviny první třetiny nedostali k větší šanci. Až ve 33.minutě v přesilovce prověřil Pöpperleho Sýkora a hned v zápětí tečoval střelu od modré Vrbata. Boleslav svou p očetní převahu využít nedokázala. Navíc vracející se Hvila z trestné lavice se řítil sám na Schwarze. On sice úspěšný nebyl, jeho pokus však za hostujícího gólmana dokázal dorazit v čase 34:01 Mark Bomersback – 1:1. Ve 37.minutěmohla Plzeň otočit utkání, ale jak bylo u plzeňských útočníků zvykem, Kovář přestřelil prázdnou branku.

Pouhých 19 vteřin stihla ukrojit časomíra ze třetí třetiny, když se Petr Vampola rozjel ke svému sólu, které bezpečně proměnil a dostal Plzeň do vedení 2:1. Jenže v čase 43:58 bylo opět vyrovnáno. Opět propálil Pöpperleho Tomáš Sýkora – 2:2. Plzeň měla možnost vrátit vedení na svou stranu v přesilové hře, ale příliš se jí nevydařila, jediná Vampolova možnost zůstala nevyužita. Už při hře pět na pět se před Schwarze dostával nikým nehlídán Benák, ale boleslavský brankář jeho možnost vytěsnil betony. V další přesilovce pálil O´Brien, mířil sice do míst, kde Schwarz nebyl, ale toho na brankové čáře zaskočil Král. Na druhé straně zasahoval Pöpperle proti střele Gajovského. Třetí početní převahu v pořadí už ale Plzeň využila. V čase 54:13 málem protrhl síťku Schwarzovy branky Petr Vampola – 3:2. To bylo gólově vše, Plzeň i Boleslav měly ještě nějaké šance, ale skóre už se nezměnilo, a tak si Plzeň po dramatickém boji připisuje další tři body.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (Plzeň):"Boleslav dnes hrála dobře a ukázala, že její výsledky venku nejsou náhodné. Šla do vedení trochu náhodným gólem. My jsme se trápili v koncovce a naráželi na výborně chytajícího Schwarze. Nakonec jsme za bojovnost a nasazení byli odměněni dvěma góly. Boleslavi se sice podařilo znovu vyrovnat, ale rozhodla přesilovka, ve které to Vampola dobře trefil a pak už jsme si to v závěru pohlídali. Naše cíle na umístění jsou postupné. Když jsme už splnili šestku, tak se budeme dívat ještě výš. Určitě se neuspokojíme a budeme se snažit hrát pořád se stejným nasazením. Kdy se do sestavy vrátí Martin Straka, nejsme schopni určit. Benda dnes nehrál kvůli nastřelenému kotníku z minulého utkání v Budějovicích."

Vladimír Čermák (Mladá Boleslav): "My jsme jeli do Plzně s tím, že zde nemáme co ztratit. Celý zápas se nám dařilo plnit předzápasovou taktiku. Přesto jsme po individuálních chybách inkasovali dvě branky. Nechci snižovat výkon Plzně, hrála dnes znovu výborný hokej. Stejně si myslím, že jsme tady zbytečně ztratili minimálně bod. Kracík nemohl nastoupit, protože to je součástí dohody s Plzní. Je to otázka spíš na vedení."