Úspěšnou mládežnickou sobotu završili starší dorostenci

Plzeň - Starší dorostenci: HC PLZEŇ 1929 - HC Energie Karlovy Vary 2:0. Po vzoru svých starších kolegů dokráčeli i starší dorostenci k tříbodové sobotě. Na svém ledě hostili v západočeském derby Karlovy Vary a v záapse, který spíše než hokej připomínal urputný boj, dokráčeli k vítězství 2:0. Skvělým výkonem se blýskl plzeňský gólman Patrik Polívka, který si zaslouženě připusje vychytanou nulu.

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary

2:0
1:0, 1:0, 0:0

Branky a nahrávky: 3. Vizinger (Pravda, Noga), 35. Noga (Váchal, Karpíšek). Rozhodčí: Šmíd - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 95. Střely na branku: 24:27. Průběh utkání: 2:0.

HC Škoda Plzeň

Polívka – Tichý, Houfek, Slavík, Karpíšek, Mrázek, Kvapil, Blumentrit – Tolar, Němec, Pitel, Vizinger, Faschingbauer, Soukup, Pravda, Váchal, Erben, Noga, Biskup, Pour.

HC Energie Karlovy Vary

Honzík – Lintemer, Hluchý, Valeš, Urbančok, Konečný, Gombár, Troška – Táborský, Svoboda, Zadražil, Sýkora, Bečka, Winkler, Tomeček, Švec, Záhora, Kubáč, Matyáš, Beran, Formánek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 60 27 0 27 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Patrik Biskup 0 0 0 0 0
Tomáš Blumentrit 0 0 0 1 2
Stanislav Erben 0 0 0 0 2
Jakub Faschingbauer 0 0 0 0 0
Jakub Houfek 0 0 0 0 2
Marcel Karpíšek 0 1 1 1 0
Tomáš Kvapil 0 0 0 1 0
Petr Mrázek 0 0 0 0 0
Martin Němec 0 0 0 0 0
Tomáš Noga 1 1 2 2 0
Daniel Pejchar 0 0 0 0 0
Jiří Pitel 0 0 0 1 0
Michal Pour 0 0 0 0 0
Lukáš Pravda 0 1 1 1 2
Jakub Slavík 0 0 0 0 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Jeremy Tichý 0 0 0 1 0
David Tolar 0 0 0 0 0
Martin Váchal 0 1 1 1 0
Petr Vizinger 1 0 1 1 0

komentář

První velkou příležitost utkání neproměnil po přihrávce Sýkory Švec. Nedáš, dostaneš. Jako blesk proběhla spolupráce celé pětky a na jejím konci vylétly radostí ruce nad hlavu Petru Vizingerovi - 1:0. V úvodu páté minuty si Polívka v brance Plzně bezpečně pohlídal naznačený únik Švece z pravé strany. V čase 4:34 si Plzeň vykoledovala první faul utkání, ale početní výhodu nesehrála nijak dobře. Chyběl jí souvislejší tlak, prakticky až v posledních vteřinách si vytvořili náznak závaru po střele Mrázka od modré. Po hlušším časovém období se až v deváté minutě pokusil překvapit Polívku Sýkora, avšak jeho propagační střela neměla šanci na úspěch. Na konci čtrnácté minuty si Záhora sjel z modré čáry, mocně napřáhl … a Polívka jeho pokus nadvakrár zkrotil. Plzeňský gólman se blýskl i v osmnácté minutě, kdy zlikvidoval improvizovaný samostatný únik Sýkory. Od této chvíle na ledě létaly dresy karlovarských dorostenců a Polívka se musel otáčet. Zblízka vychytal Berana a dokázal pokrýt puk před dorážejícím Bečkou.

Úvod druhé části začali domácí v oslabení, ale výborně ho zvládli. Hrálo se především ve středním pásmu a Polívka takřka nemusel zasahovat. Již v plném počtu hráčů na ledě nadvakrát propasíroval k Polívkovi puk Záhora, ale již neměl dostatečnou razanci, aby mladého Plzeňana zaskočil. Na druhé straně vybojoval puk u mantinelu Noga, avšak na jeho přihrávku Pitel před brankou nedosáhl. V šestadvacáté minutě bylo Plzeňským velmi úzko, když se téměř na dvě minuty dostali do tří a nedokázali vyhodit. Avšak výborný Polívka s obětavou trojicí obrovitý tlak obou přesilovkových pětek Karlovarských ustáli! V jednatřicáté minutě se do velkých šancí dostali nejprve Váchal po nahrávce Pitela od zadního mantinelu a po něm hned na dorážce Němec, ale na karlovarského gólmana byli krátcí. O chvíli později na Honzíkovi skončila i brejkové situace dvou na jednoho v provedení Pravdy a střílejícícho Faschingbauera. Na ledě se začalo přiostřovat, o čemž se přesvědčil i důrazný Erben, na kterého si před hostující brankou vyšlápli hned tři protihráči. V pětatřicáté minutě bylo v ČEZ Aréně opět veselo, po přihrávkách Váchala a Karpíška zvýšil na dvougólový rozdíl Tomáš Noga - 2:0. Ve 38. minutě mohlo být ještě veseleji, ale Pitel nedosáhl na Váchalou přihrávku a Honzík si mohl oddechnout.

Ve třiačtyřicáté minutě vybízel ke skórování Viziger Poura, ale toho Honzík vychytal. Na druhé straně se Matěj Beran tlačil do branky tak mocně, až z ní vytlačil Polívku. Nicméně ho nepřekonal. O minutu později si mohl oddechnout karlovarský gólman, když v brejkové situaci odskočil Váchalovi puk. V osmačtyřicáté minutě se plzeňský bek Blumentrit ihned po buly ujal puku, sjel s ním mezi kruhy, ale k radosti hostujícího týmu nemířil přesně. V čase 49:20 odjel na trestnou lavici za útočný faul (napadení) karlovarský Švec. Přesilovku Plzeňští nesehráli špatně, usadili se v pásmu, avšak finální přihrávka, která by je dostala do šance, ne a ne přijít. V 53. minutě se blýskl Polívka proti útočně dobře naladěné pětce Švec, Sýkora, Záhora, kdy na poslední chvíli dokázal zalehnout puk a zabránit asi gólové dorážce! Plzeňští pak byli v útoku aktivnější, paradoxně, však hosté byli ti, kteří museli dotahovat. Tohle platilo jen do 59. minuty, kdy se modrobílá obrana zapotila. Nejprve Winkler prováhal výhodnou střeleckou pozici a poté Tomeček přestřelil. V úvodu poslední minuty si hosté vzali oddechový čas a po něm nechali svého brankáře na střídačce, za kterého naskočil šestý hráč do pole. Před Polívkou se rozpoutalo hotové peklo a plzeňský gólman prokázal, že byl nejlepším hráčem na ledě. Neuvěřitelně se dokázal přemístit k pravé tyčce, kam dorážel nikým neatakovaný kapitán Záhora. Tlak karlovarského týmu pak byl ještě umocněný vyloučením Marcela Karpíška, avšak Plzeňští si výhru uhlídali. Stejně tak Polívka své čisté konto, které si opravdu zasloužil.