Junioři doma nezaváhali

Plzeň - Junioři: HC Plzeň 1929 - HC Benzina Litvínov 4:1. Po včerejší smolné prohře v Liberci dnes nastoupili modrobílí doma proti Litvínovu. Již v desáté minutě se dostali do dvoubrankového vedení, které si v průběhu střetnutí kontrolovali a dovedli duel do zaslouženého vítězství.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

4:1
2:0, 1:0, 1:1

Branky a nahrávky: 6. Herm (Zeman), 10. Jonák (Sedláček, Zeman), 22. Sedláček (Jonák), 42. Sedláček (Mainer) - 42. Bíza. Rozhodčí: Zubzanda - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 7:9. Bez využití. Diváci: 91. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Hucl, Sullmann, Hrbas, Špaček, Zeman, Boháč - Sedláček, Pitule, Trojan, Mainer, Hošťálek, Baxa, Petruška, Herm, Bernad, Hájek, Jonák, Lev.

HC Verva Litvínov

Sork - Hora, Stříteský, Kousalík, Havelka, Čejka, Muller - Mackal, Jurčík, Račuk, Pekárik, Zavřel, Černý, Bíza, Přeučil, Kafan, Maxa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 1 0 1 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 -1 2
Jakub Bernad 0 0 0 1 0
Dominik Boháč 0 0 0 -1 0
Radek Hájek 0 0 0 1 0
Jannik Herm 1 0 1 1 2
Ondřej Hošťálek 0 0 0 -1 0
Marek Hrbas 0 0 0 -1 2
Jan Hucl 0 0 0 2 0
Vít Jonák 1 1 2 3 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Petr Mainer 0 1 1 3 0
Patrik Petruška 0 0 0 -1 0
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Pavel Sedláček 2 1 3 3 0
Alex Sullmann 0 0 0 2 2
Michal Špaček 0 0 0 2 0
Martin Trojan 0 0 0 0 2
Petr Zeman 0 2 2 2 4

komentář

V polovině druhé minuty vyzkoušel Sorkovu pozornost Mainer, ale přestřelil. Ve třetí minutě dostala Plzeň první příležitost přesilové hry, kdy Hora pykal za hákování, avšak tu nevyužila. To napravil v čase 5:36 Jannik Herm, který ukázkově nezaváhal a uklidil puk vyražený po Zemanově střele - 1:0. Po hluché části, kdy se hrálo převážně ve prostředním pásmu najednou zaútočil Vít Jonák a zvýšil - 2:0.Litvínov se osmělil po polovině třetiny. Od modré vystřelil Střítecký a těsně před Mazancem Pekárik, ale minul. Hosté si nicméně vykoledovali faul Zemana a mohli si vyzkoušet první přesilovku. Tu ale modrobílí ukázkově ubránili a Mazanec musel zasahovat jen jedenkrát. V šestnácté minutě se v improvizované situaci dvou na jednoho objevili Petruška se Lvem, ale druhý jmenovaný minul odkrytou část branky. Vzápětí nastřelil tyčku Tomáš Pitule! V úvodu osmnácté minuty si šel na dvě minuty odpočinou opět litvínovský Hora, přesto Plzeňáci nehráli početní výhodu dlouho. Za tři čtvrtě minuty ho na druhé straně napodobil Martin Trojan a síly na ledě si vyrovnaly. Do první sirény se nic nezměnilo, a tak do kabin odcházeli rozhodně spokojenější domácí s dvougólovým náskokem v kapse.

Prostřední část otevřel krásnou individuální akcí Sedláček. Ihned po buly se ujal puku, obtočil se kolem svého bránícího hráče a puk propasíroval mezi Sorkovy betony - 3:0. Litvínov vzápětí získal možnost se vrátit do zápasu v přesilovce, kdy na trestnou putoval Herm za krosček. Oslabení sehráli modrobílí opět ukázkově, a vzápětí dokonce zahrozili z protiútoku díky duu Hošťálek – Petruška. V osmadvacáté minutě pálil ostře Jurčík, ale Mazanec byl na svém místě a bezpečně zakročil. V další přesilové hře Plzně si vyjel z rohu Sedláček a Surkovi opět propadl puk. K litvínovskému štěstí mimo branku. Hosté se nepoučili a v jednatřicáté minutě zase putovali na trestnou lavici. Plzeňští ale nesehráli početní výhodu nijak dobře, dokonce sami faulovali – Sullmann podrazil protihráče, avšak ten ještě k faulu modrobílého obránce přidal menší letecké vystoupení, a tak ho hlavní sudí vykázal na dvě minuty také za nafilmovaný pád. Od modré čáře již v pěti pálil litvínovský Račuk pouze do Mazancových betonů. Na sklonku sedmatřicáté minuty vybojoval u mantinelu puk Pitule, předložil jej před branku najíždějícímu Trojanovi, ale ten promáchl! Minutu a půl před koncem druhé části střílel tváří v tvář Sorkovi Jonák, litvínovský gólman si na jeho pokusu smlsl a kotouč bezpečně schoval do lapačky. Už už vyjížděla rolba, když do nájezdu dvou na jednoho se utrhli Pitule a Lev. Druhý jmenovaný vystřelil, avšak bohužel jen do ochranné sítě.

Úvod poslední části byl velmi ostrý – nejprve Mazance prostřelil Bíza, který využil volnějšího prostoru před modrobílou svatyní - 3:1. Plzeňané ale našli velerychlou odpověď – po 32 sekundách po spolupráci Mainera a Sedláčka to bylo opět o tři branky - 4:1. Mazance nechal v šetačtyřicáté minutě vyniknout Střítecký, kdy si plzeňský gólman sáhl pro jeho prudký pokus od modré čáry. Při další přesilovce Plzně pálil Lev nad a Litínovu se pak podařilo vyhodit. Po polovině třetí části se nechal ke svému spoluhráči vyloučit i Kryštof Kafan a poslal svůj tým do třech. Plzeň se už už nadechovala k rozhodujícímu úderu, ale snahu jim zhatil faul Petra Zemana. Plzeňští stihli do konce utkání ještě jednu přesilovou hru, ale v ní spíše hlídali náskok, než útočili. Po domácím utkání si tak připisují první tři body.