Junioři ukázali cestu Áčku!

Ml. Boleslav - Junioři: BK Mladá Boleslav - HC Plzeň 1929 0:4. Po nešťastném duelu v Liberci ukazují mladíci ze západu Čech svojí sílu a během tří dnů vybojovali již šest bodů. V brance se činní Mazanec, který přípravu absolvoval s A-týmem a za 120 minut hry pustil pouze jednu branku.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

0:4
0:0, 0:3, 0:1

Branky a nahrávky: 21. Stránský (Pitule, Zeman), 23. Mainer (Trojan, Hucl), 26. Jonák (Herm), 49. Petruška (Hošťálek). Rozhodčí: Souček - Beneš, Štofa. Vyloučení: 8:12.. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 25.

BK Mladá Boleslav

Klimíček - Švaříček, Čížek, Houser, Soukup, Sedláček, Arazim, Martínek - Krejčík, Loskot, Sajdl, Jiránek, Belay, Antončík, Velechovský, Kadlčík, Vernek, Rys, Protivný, Koudela, Lenc

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Hucl, Ruprecht, Sullmann, Hrbas, Špaček, Zeman, Boháč - Sedláček, Pitule, Trojan, Mainer, Hošťálek, Baxa, Petruška, Herm, Bernad, Hájek, Jonák, Stránský, Lev

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 35 0 35 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 1 4
Jakub Bernad 0 0 0 0 0
Dominik Boháč 0 0 0 0 2
Radek Hájek 0 0 0 0 0
Jannik Herm 0 1 1 1 0
Ondřej Hošťálek 0 1 1 1 0
Marek Hrbas 0 0 0 0 0
Jan Hucl 0 1 1 2 2
Vít Jonák 1 0 1 1 0
Jakub Lev 0 0 0 0 2
Petr Mainer 1 0 1 0 0
Patrik Petruška 1 0 1 1 2
Tomáš Pitule 0 1 1 0 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 0 0
Pavel Sedláček 0 0 0 0 0
Jan Stránský 1 0 1 0 0
Alex Sullmann 0 0 0 0 8
Michal Špaček 0 0 0 2 0
Martin Trojan 0 1 1 0 2
Petr Zeman 0 1 1 0 4

komentář

Indiání do zápasu vtrhli jak vítr do prérie a Klimíček měl hned od začátku plné ruce i nohy práce. Hned z první akce zápasu bylo cítit, že se Plzeňští rozhodně nebudou držet zpátky. Efektivním zákrokem domácí brankář sice vyrazil, ale obrana měla co dělat, aby plzenští útočníci nedoklepávali do poloodkryté branky. Postupně se hra vyrovnávala a první velké šance si vytvořili Boleslavští v deváté minutě, když se jim naskytla přes minutu dlouhá přesilovka pět na tři. Nejprve nebezpečně střílel z mezikruží Lenc, brankář střelu kryl. Následně mu pěkná přihrávka skrz celé pásmo projela pod holí a neměl tak možnost zakončit do poloprázdné branky. Když neuspěl od modré ani Houser, nadějná přesilovka zůstala nevyužitá. Zbytek třetiny poznamenala častá vyloučení, ale ani jeden tým početní výhody nedokázal využít a tak se do šaten odcházelo za nerozhodného bezbrankového stavu.

Domácím se vůbec nepovedl vstup do druhé třetiny, kdy nedokázali zachytit nástup Plzeňských. Hosté si z první třetiny přenesli zbytek přesilové hry a dokázali této zkrácené výhody bezezbytku využít. Střelu od modré ještě Klimíček vyrazil, následnou dorážku Zemana zblokoval obětavým zákrokem domácí obránce, Stránskému už ale v cestě za zápisem do listiny střelců nestálo nic a zakončoval snadno přes ležicího brankáře. Skóre dokázal už za dvě minuty navýšit Mainer a dílo zkázy pro domácí dokonal ve vlastním oslabení Jonák, který vstřelil snadný gól po důrazné práci Herma. Boleslavští hokejisté byli v tu chvíli zralí na ručník. Kombinace se nedařila, naopak to byli Plzenští, kdo tvořili hru a domácí hráče k ničemu nepouštěli. Do zápasu se mohl tým z města automobilů vrátit v závěru druhé třetiny. Dvě přesilovky v krátkém časovém sledu zůstali ale nevyužity, a tak odcházela Plzeň do šaten s pohodlným vedením 0:3.

Třetí třetina už moc hokejové krásy nepřinesla. Mladoboleslavští hokejisté se pokoušeli alespoň o vylepšení nepříznivého výsledku, hosté hráli ze zabezpečené obrany a čekali na okénka v domácí obraně, která se musela začít objevovat. Několikrát Klimíček dokázal boleslavskou svatyni od další obdržené branky uchránit, ale nakonec se Plzeňští přeci jen dokázali ještě jednou prosadit. Hošťálek zavezl puk do útočné třetiny, nalákal na sebe obránce a nezištnou přihrávkou našel na modré čáře volného Petrušku, který tvrdou a přesnou střelou propálil vše co mu stálo v cestě. Zbytek třetiny už probíhal ve znamení postrkování a slovních potyček, které rozhodčí s přehledem kontrolovali. Hosté tak mohli slavit zisk tří zasloužených bodů.