Junioři uspěli i na Spartě!

Plzeň - Junioři: HC Sparta Praha - HC Plzeň 1929 3:6. Vítězná vlna modrobílých mladíků pláchla dalšího soupeře. Po nešťastném úvodu extraligy junioři v dalších čtyřech zápasech nezaváhali, naposledy porazili i Spartu na jejich ledě. Čtyři body si připsal navrátilec Stránky, asistenci si připsal i gólman Mazanec.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

3:6
1:1, 1:1, 1:4

Branky a nahrávky: 8. Půna (Žalčík), 24. Merta (Kučera, Žovinec), 50. Merta (Chára, Morkes) - 18. Pitule (Stránský), 36. Hošťálek (Sullmann, Petruška), 49. Stránský (Zeman), 54. Sedláček (Stránský), 59. Trojan (Pitbule), 60. Stránský (Zeman, Mazanec). Vyloučení: 12:12. Využití: 0:1. Diváci: 46.

HC Sparta Praha

Novotný - Vošmik, Kořínek, Veselý, Drvota, Husák (A), Zacpálek, Přibyl - Půna, Hanták, Žalčík - Morkes, Chára, Dvořáček – Szakal, Forman, Sovík – Merta, Kučera, Žovinec.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Hucl, Ruprecht, Sullmann, Hrbas, Špaček, Zeman (A), Boháč - Sedláček, Pitule (A), Trojan (C) - Mainer, Hošťálek, Baxa - Petruška, Herm, Bernard - Hájek, Jonák, Stránský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 29 3 26 89,66 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 0 2
Jakub Bernad 0 0 0 0 0
Dominik Boháč 0 0 0 4 0
Radek Hájek 0 0 0 0 0
Jannik Herm 0 0 0 1 0
Ondřej Hošťálek 1 0 1 -1 2
Marek Hrbas 0 0 0 0 0
Jan Hucl 0 0 0 -1 4
Vít Jonák 0 0 0 -1 0
Petr Mainer 0 0 0 -2 0
Patrik Petruška 0 1 1 -1 0
Tomáš Pitule 1 1 2 3 2
Jakub Ruprecht 0 0 0 0 0
Dan Růžička 0 0 0 0 0
Pavel Sedláček 1 0 1 0 4
Jan Stránský 2 2 4 5 2
Alex Sullmann 0 1 1 0 4
Michal Špaček 0 0 0 1 0
Martin Trojan 1 0 1 4 10
Petr Zeman 0 2 2 2 2

komentář

V úvodních pěti minutách zápasu měli domácí dvakrát početní výhodu, když dostal trest nejprve Stránský a poté Hucl. Nakonec se dočkala branky až při hře pět na pět, když Žálčíkův pokus doklepl za záda plzeňského brankáře David Půna. Poté si Sparta mohla zahrát přesilovou hru pět na tři, brzo oni ale přišli. Po několik vteřinách se nechal vyloučit střelec úvodní branky David Půna. Stejnou možnost dvojnásobné přesilovky dostali posléze hosté, i ti však s nabídnutou šancí nenaložili dobře. Po této sérii vyloučení se hra zklidnila. V polovině první třetiny měla větší převahu Plzeň, která také udeřila. Mezi betony Novotného se v osmnácté minutě trefil Tomáš Pitule a vyrovnal na 1:1. Do konce první dvacetiminutovky již branka nepadla a do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Začátek druhé dvacetiminutovky patřil Plzeňským - dohrávali totiž přesilovou hru, kterou si přenesli z první třetiny. Červené světlo se ale rozsvítilo na druhé straně. Skvělé nabídky Františka Kučery se ujal David Merta a využil jí dokonale - 2:1. Ke slovu se nádledně dostaly také emoce. Za vzájemnou potyčku skončili na trestné lavici domácí Jiří Chára a plzeňský Tomáš Pitule. V 36. minutě se radovali opět hosté. Alex Sullmann trefil břevno Novotného svatyně, puk se odrazil přesně do míst, kde stál Ondřej Hošťálek a srovnal na 2:2.

Poslední třetina začala velmi svižně. Hra se přesouvala z jedné strany na druhou. Sice bez vážnějších šancí, zato bylo k vidění dost ostrých střetů. Tvrdou střelou se prezentoval ve 44. minutě hostující Marek Hrbas, jeho dělovku však Novotný kryl do lapačky. O pět minut později však už nestačil na dobře mířený pokus Jana Stránského, který tímto poslal Plzeň do vedení. Neodběhly ani dvě minuty a bylo znovu srovnáno. O třetí branku Sparty se postaral skvěle hrající David Merta. Zanedlouho však znovu udeřili hosté. Po levé straně ujel domácím obráncům Pavel Sedláček a poslal hosty znovu do vedení.

Poté přišla na řadu nevídaná situace. Na obou stranách rozhodčí vyloučili dva hráče a obě mužstva hráli ve třech hráčích! V 59. minutě znovu nastaly problémy domácí obraně, která neuhlídala Filipa Trojana a ten bez problémů zvýšil na 5:3. Domácí v samotném závěru dali všechny síly do útoku, prostřelit plzeňského brankáře ale bohužel pro ně nedokázali. Naopak do prázdné branky se trefil Jan Stránský, čímž navýšil na konečných 6:3.

Ohlasy trenérů

Richard Žemlička (Sparta): "Utkání bylo vyrovnané až do 50. minuty, ale měli jsme za celý zápas hodně vylučovaných. Dostali jsme tři góly v přesilovkách a to rozhodovalo i v závěru zápasu."

Radek Kampf (Plzeň): "Měli jsme těžkou první třetinu, ve které jsme měli hodně vyloučení. Bylo to pro nás těžké, ale kluci to zvládli dobře, dostali jsme jenom jeden gól. Zápas byl hodně vyrovnaný, rozhodující branka byla ta čtvrtá, kterou dal Pavel Sedláček. Po tomto gólu Sparta dělala chyby a my jsme jí za to potrestali."