Junioři nestačili na Mladou Boleslav

Plzeň - Junioři: HC Plzeň 1929 – BK Mladá Boleslav 1:3. Junioři na domácím ledě podruhé za sebou vyšli na prázdno. Přestože po většinu zápasu byli Plzeňáci aktivnějším týmem, v obraně občas nechávali velký prostor pro boleslavské brejky. Po bezbrankové první třetině se hosté ujali vedení, když domácí trochu bezhlavě útočili ve vlastním oslabení ve třech a nestihli se vrátit. V poslední třetině hosté nejprve odskočili na rozdíl dvou branek, ale Stránský ještě dokázal snížit. Pak ale domácí nevyužili dvojnásobnou přesilovku a vzápětí předvedli neskutečný kiks v obraně, po kterém pohodlně vrátil Boleslavi dvoubrankový náskok Čížek a hosté si již vítězství utéct nenechali.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

1:3
0:0, 0:1, 1:2

Branky a nahrávky: 51. Stránský (Lev) - 34. Krejčík (Lenc), 44. Protivný (Rys, Krejčík), 56. Čížek. Rozhodčí: Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:1. Střely na branku: 35:25. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

HC Škoda Plzeň

Seqvens - Hucl, Ruprecht, Zeman, Sullmann, Špaček, Slavík, Boháč - Sedláček, Trojan, Hošťálek, Baxa, Petruška, Bernard, Roušal, Jonák, Stránský, Lev

BK Mladá Boleslav

Hrubý - Švaříček, Houser, Vrba, Mikulaštík, Soukup, Sedláček, Čížek, Martínek - Krejčík, Sajdl, Belay, Loskot, Kadlčík, Rys, Protivný, Lenc, Antončík

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Benjamin Sequens 60 25 3 22 88,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 -1 0
Jakub Bernad 0 0 0 0 0
Dominik Boháč 0 0 0 0 2
Ondřej Hošťálek 0 0 0 -1 0
Jan Hucl 0 0 0 -1 0
Vít Jonák 0 0 0 -1 2
Jakub Lev 0 1 1 1 0
Patrik Petruška 0 0 0 -1 0
Adam Roušal 0 0 0 -1 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 0 0
Pavel Sedláček 0 0 0 1 0
Jakub Slavík 0 0 0 -1 0
Jan Stránský 1 0 1 1 2
Alex Sullmann 0 0 0 0 2
Michal Špaček 0 0 0 -1 0
Martin Trojan 0 0 0 -1 0
Petr Zeman 0 0 0 1 2

komentář

Začátek zápasu se odehrával téměř výhradně v obranné třetině Mladé Boleslavi. Domácím k tomu dopomohlo i několik přesilovek. Plzeň si v nich sice připravila několik šancí, nechyběla střelba, ale žádný z pokusů domácích se neujal. Naopak Boleslavští hrozili z brejků a jejich akce byly mnohem nebezpečnější. Ve 4. minutě ujel při oslabení Krejčík a Zeman jej mohl zastavit již jedině faulem. Plzeňský obránce musel být rád, že byl pouze vyloučen a nepískalo se trestné střílení. Ve 12. minutě těsně po návratu Boleslavi do plného počtu se domácí opět zapomněli na zadní vrátka. Hosté sehráli přečíslení 3 na 2 ukázkově a zakončující Antončík zůstal před Seqvensem úplně sám. Plzeňský gólman ale Antončíkovu kličku vykryl. Hosté poté převzali aktivitu a několikrát zamkli Západočechy v jejich obranném pásmu. Výraznější příležitost si však vypracovat také nedokázali. V první třetině tak žádná branka nepadla.

Také druhou třetinu začali aktivně domácí. Ve 24. minutě se hosté dostali pod obrovský tlak a museli děkovat všem svatým, že jej přežili bez inkasovaného gólu. Nejprve se sám před Hrubého dostal Sedláček, ale plzeňský útočník nedokázal dostat puk do branky. Ten se odrazil za branku k Stránskému, který poslal ideální přihrávku Lvovi. Ten ale místo do dokryté branky napálil puk do Hrubého betonů. Hned v zápětí se do přečíslení dostali Jonák s Trojanem. Trojan ale střílenou přihrávku nedokázal usměrnit mimo dosah Hrubého. Po tomto závaru si trenér hostů Arnošt vybral oddechový čas, aby svůj tým zklidnil. To se mu podařilo, neboť Plzeň se v následujících minutách do žádné další výrazné šance nedostala. Ve 34. minutě hráli hosté přesilovku, která se jim ale vůbec nedostala. Do přečíslení se naopak dostala Plzeň. Jenže domácí svoji šanci nevyužili a Boleslavi se podařilo hru rychle otočit. Lukáš Krejčík dostal na levém kruhu prostor ke střele a švihem překonal Seqvense. 33:50 – 0:1. Snahu Plzně o rychlé srovnání znemožnilo vyloučení Boháče a ani po jeho návratu na led se domácí do žádné gólové situace nedostali. Do kabiny tak o přestávce odcházeli s jednogólovým mankem.

Hned v úvodu třetiny měli domácí velké štěstí, když střela Soukupa od modré trefila jenom tyčku plzeňské branky. Od pravého mantinelu pak střílel Mikulaštík, puk propadl Seqvensovi mezi betony a zůstal ležet před prázdnou brankou za nic netušícím plzeňským gólmanem. Sullman musel tuto situaci řešit faulem. Následnou přesilovku sice Plzeň ubránila ale hra domácích se nezlepšila. V rohu hřiště se uvolnil Rys a poslal přihrávku Michalu Protivnému, který propálil puk mezi Seqvensovými betony.43:59 – 0:2. Domácí zabrali a přidali na důrazu v útoku. Podél mantinelu se za branku protáhl Lev a kolem první tyčky poslal ideální přihrávku Janu Stránskému, který se nemýlil. 50:28 – 1:2. Na začátku 53. minuty získali domácí výbornou příležitost ke srovnání. Sullmann si zkomplikoval při přesilovce rozehrávku v obranném pásmu a v souboji s Loskotem skončil na ledě. Rozhodčí poměrně přísně vyloučil mladoboleslavského útočníka a poslal tak hostující tým do tří. Plzeň ale nabídnutou šancí nehorázně pohrdla. Domácí vůbec nedokázali ohrozit soupeřovu branku a tak přišel logický trest. Plzeňská obrana vyrobila neskutečný kiks, který snad překonal i to, co v pátečním extraligovém zápase předvedli Brněnští. Při rozehrávce nechal Sullman puk za sebou a Václav Čížek se dostal do čistého brejku. Samostatný nájezd zakončil přesnou střelou nad Seqvensovu vyrážečku. 55:01 – 1:3. Z této branky se již domácí nevzpamatovali a ani hra bez brankáře ke gólu nevedla. Mladá Boleslav si tak z plzeňského ledu veze zasloužené tři body.