Junioři šlapou na plné obrátky!

Plzeň - Junioři: KLH Chomutov - HC Plzeň 1929 1:2. Čtvrtou výhru v řadě pomohl vychytat mladíkům z Plzně Pavel Francouz. V brankovišti působil jistým dojmem. Bodově se prosadili opět i Honzové Stránský s Kovářem. V pátek se Plzni postaví v derby Energie.

Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň

1:2
1:2, 0:0, 0:0

Branky a nahrávky: 13. Milotínský (Hofmeister) - 16. Zeman (Stránský, Kovář), 17. Petruška (Baxa). Vyloučení: 7:12. Využití: 0:0. Diváci: 150. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:2.

Piráti Chomutov

Alexa (Meravý) - Hatrmann, Dostál, Pinka, Kolčava, Žižka, Karlík, Mazanec, Rutta, Ptáčník, Mála, Mužík, Matějka, Csányi, Hofmeister, Kroupa, Milotínský, Bursík, Kůs, Kolář, Kerch.

HC Škoda Plzeň

Francouz (Mazanec) - Hulc, Ruprecht, Růžička, Sullmann, Špaček, Zeman, Boháč, Polívka, Sedláček, Pitule, Trojan, Mainer, Hošťálek, Baxa, Petruška, Herm, Bernard, Jonák, Stránský, Kovář

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 60 46 1 45 97,83 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 1 1 1 0
Jakub Bernad 0 0 0 1 0
Dominik Boháč 0 0 0 -1 4
Jannik Herm 0 0 0 -1 0
Jan Hucl 0 0 0 1 2
Jan Kovář 0 1 1 0 0
Petr Mainer 0 0 0 0 0
Patrik Petruška 1 0 1 1 4
Tomáš Pitule 0 0 0 0 12
Václav Polívka 0 0 0 0 2
Dan Růžička 0 1 1 1 0
Pavel Sedláček 0 0 0 0 4
Jan Stránský 0 1 1 -1 2
Alex Sullmann 0 0 0 0 2
Michal Špaček 0 0 0 -1 0
Martin Trojan 0 0 0 -1 0
Petr Zeman 1 0 1 0 0

komentář

Úvodní minuty zápasu nabídly pouze nepřesné přihrávky a několik střel, které prověřili oba brankáře. První větší šanci v zápase nabídla až šestá minuta zápasu, když se ocitl chomutovský hráč sám před brankářem hostí, ovšem brankou tato situace neskončila. V sedmé minutě měli Severočeši další šanci, když se usadili v obranném pásmu hostů, ale ani jednu střelu hostující gólman za svá záda nepustil. Až do této doby nebyl na ledě jiný tým, než KLH Chomutov. To se změnilo již v deváté minutě, kdy byl čistě sražen na led domácí Marek Kolář. Otřesený, ale schopný hrát, to bylo nejdůležitější v té chvíli. Od té chvíle začala Plzeň kousat čím dál tím více. První branka v zápase padla v čase 12:12, kdy se domácím útočníkům, jmenovitě Michalovi Milotínskému podařilo přehodit ležícímu Francouzovi betony – 1:0. Chomutov mohl zády navýšit skóre zápasu, ale plzeňský Francouz byl proti. Vyrovnání přišlo o tři minuty později, kdy pěknou střelou z mezikruží překonal domácího brankáře Alexu, Petr Zeman - 1:1. Asistence byla připsána Janu Stránskému a Janu Kovářovi. To nebylo od hostů vše, jelikož o pouhou minutu později završil obrat utkání Patrik Petruška - 1:2. Asistence: Jan Baxa. Severočeši mohli vyrovnat v minutě osmnácté, když šli hosté do oslabení pět proti třem, ale místo střelby následovalo odskakování kotouče. První třetina skončila 1:2 pro hosty.

Druhá třetina přinesla brzké vyloučení na obou stranách, ale ani jedna strana tuto možnost nevyužila. Více než přesilovkám se hra podobala nacvičování baletu na jedné i druhé straně. Ve dvacáté osmé minutě se strhla mela před domácí brankou, ale žádná střela ani gól z této situace nebyl. V polovině devětadvacáté minuty se Plzeň pokusila o navýšení skóre, ale to se jí nepovedlo. Ve třicáté minutě měl Chomutov šanci v podobě přečíslení dva na jednoho, ovšem selhala přihrávka hráče. Na konci dvaatřicáté minuty dostal domácí hráč trest na dvě minuty + deset minut za úder na hlavu. Plzeň se snažila, ale gól nedala. Na konci druhé časti si poranil nohu domácí obránce Jan Rutta, který nejspíše špatně došlápl. O přestávce si Jan Rutta zkusil pár obloučku, pak usoudil, že to nepůjde a odkulhal do šatny. Druhá třetina skončila 0:0 a celkově 1:2 pro hosty.

Velmi nepříjemná situace se stala ve dvaačtyřicáté minutě. Po souboji před brankou, se až o železnou konstrukci zastavil domácí obránce. Po několika málo minutách se zvedl a odjel na střídačku, čímž si vysloužil potlesk promrzlého publika. V osmačtyřicáté minutě se po střele domácího obránce puk rozhodl poskakovat po výstroji brankáře, ovšem Pavel Francouz po několika vteřinách vše urovnal a zajistil. Štěstí pro Chomutov nastalo v padesáté šesté minutě, kdy již puk překonal brankáře a mířil těsně vedle branky. V sedmapadesáté minutě si vzal domácí trenér oddechový čas a učinil riskantní rozhodnutí. Již tři minuty před koncem odvolal z brány domácího brankáře. Ani tato situace ale Chomutovu nepomáhala, a mohl několikrát inkasovat. Západočeši nakonec nevstřelili třetí gól a zápas vyhráli „pouze“ 2:1.