Po Slavii přišla na řadu Sparta!

Plzeň - Junioři: HC Sparta Praha - HC Plzeň 1929 3:4. Další parádní představení mají za sebou junioři Plzně. V minulém týdnu uspěli na ledě Slavie, dnes porazili i další pražský tým. Indiáni se tak nadále vyjímají na špici tabulky a v zádech mají šňůru jedenácti výher z posledních dvanácti zápasů!

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

3:4
1:1, 1:2, 1:1

Branky a nahrávky: 10. Sovík (Chára), 22. Rubeš (Chára), 48. Vošmik (Půna) – 13. Ruprecht (Petruška, Hošťálek), 29. Baxa (Petruška, Hošťálek), 32. Polívka (Boháč, Sedláček), 53. Jonák (Hošťálek, Sedláček). Rozhodčí: Holeňa. Vyloučení: Vyloučení: 8:13. Navíc Veselý (SPA) a Sedláček (PLZ) 10 OT. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Střely: 30:36. Diváci: 33.

HC Sparta Praha

Novotný – Dvořák, Vítek, Veselý, Žovinec, Drvota, Vošmik – Půna, Tůma, Hanták – Sovík, Merta, Rubeš – Chára, Dvořáček, Eis – Kučera. Trenér Pavel Geffert.

HC Škoda Plzeň

Francouz – Sullman, Zeman, Hucl, Ruprecht, Růžička, Boháč – Herm, Sedláček, Jonák – Baxa, Hošťálek, Petruška – Trojan, Bernard, Polívka. Trenér Radek Kampf.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 60 39 3 36 92,31 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 1 0 1 2 0
Jakub Bernad 0 0 0 1 0
Dominik Boháč 0 1 1 1 0
Jannik Herm 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 0 3 3 2 0
Jan Hucl 0 0 0 2 2
Vít Jonák 1 0 1 0 16
Patrik Petruška 0 2 2 2 2
Václav Polívka 1 0 1 1 2
Jakub Ruprecht 1 0 1 3 0
Dan Růžička 0 0 0 0 6
Pavel Sedláček 0 2 2 2 2
Alex Sullmann 0 0 0 0 4
Martin Trojan 0 0 0 0 0
Petr Zeman 0 0 0 0 2

komentář

Sparťané narukovali na vedoucí tým tabulky s několika mladšími hráči ročníku narození 1992, přesto to nebylo znát a na ledě hrála dvě vyrovnaná mužstva.

Úvodní desetiminutovku věnovaly oba týmy zahřívání brankářů, kteří si připsali několik dobrých zákroků. Až v 9. minutě šli sparťané tři na jednoho, jenže zakončení Půny nemělo dostatečnou přesnost. Krátce poté našel domácí Kučera krásnou zadovkou Rubeše, jehož únik zastavila tyč plzeňské brány a faul Růžičky. Z následné přesilovky otevřel skóre Robert Sovík po střele Cháry. Na vyrovnání indiáni dlouho nečekali: nahození Jakuba Ruprechta od modré propadlo trestuhodně za záda Novotného. Třetina skončila nerozhodně i díky dalším neproměněným šancím domácího Merty a Půny.

Vstup do druhé části měla lepší Sparta: ránu švihem Tůmy se štěstím vyrazil brankář Francouz, kterého však za další minutu dokonale zaskočilo nastřelení puku domácího Cháry: puk se odrazil od mantinelu před prázdnou bránu k Tomášovi Rubešovi, pro nějž nebyl problém skórovat. Po sérii přesilových her Holešovických udeřili Plzeňští: v čase 28:12 měli signalizovanou výhodu a Jan Baxa prostřelil mezi nohy Novotného – 2:2. O minutu později se vytáhl brankář Sparty Novotný, který nejprve sledoval, jak plzeňský Herm zahodil samostatný únik, poté však vyšvihl lapačku proti dorážce Polívky. Na začátku čtvrté desetiminutovky se dostali hosté do vedení po dorážce Václava Polívky, které si udrželi až do konce třetiny.

Poslední část utkání začala hodně svižně. Obě mužstva přidala na obrátkách a začala více napadat. Velkou šanci domácí Rubeš neproměnil, ale naštěstí pro Spartu přišlo vyrovnání záhy. Petr Vošmik využil přesilovku střelou od modré – 3:3. Strhnout vedení na stranu domácích mohl Tůma, kdyby nadvakrát překonal Francouze. Místo toho však ve výhodě pěti proti třem udeřili Plzeňští po trefě Víta Jonáka. Tato branka nakonec znamenala vítězství indiánů, a to ještě minutu před koncem nepřekonal Novotného rychlou dorážkou Petruška.

Ohlasy trenérů

Pavel Geffert (Sparta): „Dali jsme o jeden gól méně, proto jsme prohráli. Takový je hokej. Ani nejsem tak zklamaný, vždyť jsme měli v sestavě několik dorostenců a o dva roky starší kluky jsme potrápili. Porážka mě mrzí, ale naši kluci hráli nad své možnosti.“

Radek Kampf (Plzeň): „Odehráli jsme vyrovnané utkání. Dostali jsme druhý smolný gól, kdy se puk odrazil špatně od mantinelu a hráč střílel do prázdné brány. Trochu jsme měli potíže s disciplínou, hráči často zbytečně faulovali. Měli jsme čtrnáct dvouminutových trestů, což je hodně. Na druhou stranu musím klukům poděkovat, že to zvládli.“