Plzeň slepenými góly ve druhé třetině otočila zápas

Plzeň - Junioři: HC Plzeň 1929 - HC Vítkovice Steel 4:1. Hosté z Vítkovic začali zápas lépe než domácí indiáni. V 7. minutě využil Slavík přesilovku a stav 0:1 vydržel až do 27. minuty. Plzeň též využila přesilovku a za necelou minutu udeřili domácí podruhé. Dva slepené góly Vítkovice zaskočily, navíc další trefu přidal ve 34. minutě krásnou střelou Mainer. Hostům se už nepodařilo vrátit se do zápasu ani při pětiminutové přesilovce po vyloučení Baxy. V poslední třetině přidal Bernard další gól Plzně a domácí zápas bez sebemenších obtíží dotáhli do vítězného konce.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

4:1
0:1, 3:0, 1:0

Branky a nahrávky: 27. Hošťálek (Mazanec), 28. Herm (Bernard, Jonák), 34. Mainer (Boháč, Sedláček), 44. Bernard (Jonák, Polívka) - 7. Slavík (Kucsera, Vrána). Rozhodčí: Florian - Fiala, Havelec. Vyloučení: 9:12, navíc Baxa (PLZ) 5 min. + trest ve hře, Slavík (VIT) 10 min. Využití: 2:1. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Hucl, Ruprecht, Růžička, Mrázek, Špaček, Boháč - Polívka, Sedláček, Mainer, Hošťálek, Baxa, Petruška, Herm, Bernard, Roušal, Jonák, Lev

HC Vítkovice Ridera

Taťák - Pastor, Pavelka, Hruzík, Slavík, Prokop, Klimíček, Žvatora - Vrána, Řehák, Včíslák, Richter, Maliník, Walker, Slovák, Jelšík, Kucsera

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 32 1 31 96,88 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 0 25
Jakub Bernad 1 1 2 1 2
Dominik Boháč 0 1 1 1 2
Jannik Herm 1 0 1 0 0
Ondřej Hošťálek 1 0 1 0 4
Jan Hucl 0 0 0 1 2
Vít Jonák 0 2 2 1 0
Petr Mainer 1 0 1 1 0
Petr Mrázek 0 0 0 1 0
Patrik Petruška 0 0 0 0 0
Václav Polívka 0 1 1 1 0
Adam Roušal 0 0 0 0 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 1 0
Dan Růžička 0 0 0 0 2
Pavel Sedláček 0 1 1 1 0
Michal Špaček 0 0 0 0 2

komentář

První větší šance zápasu přišla až v 7. minutě díky přesilovce Vítkovic. Na modrou dostal od Kucsery puk volný Slavík a střelou zápěstím k pravé tyčce otevřel skóre zápasu. 6:59 – 0:1. Domácí získali šanci oplatit Vítkovicím přesilovkový gól při vyloučení Klimčíka na začátku 9. minuty. Svojí početní výhodu však nesehráli dobře a do žádné vyložené šance se nedostali. Ani další přesilovka se domácím vůbec nepodařila a nejblíže gólu byl paradoxně na ledě ležící Lev, který poslal na Taťáka puk násadou své hole. Na začátku 15. minuty opět zahrozili hosté, kteří obléhali plzeňské brankoviště dokud jim to nepřekazil Mazanec zásahem své lapačky. Poté se puk dostal pro změnu na dlouhou dobu do držení domácích, ale ti jej pouze tahali podél mantinelu a do střelecké pozice se nedostali. V 18. minutě hráli Vítkovičtí přesilovku. U pravého mantinelu se ale dva hráči hostujícího týmu srazili a toho využil Roušal, který šel do akce 1 na 1. Bekhendovou stahovačkou se zbavil posledního obránce, avšak proti jeho zakončení zakročil výborně lapačkou Taťák. Hostující gólman se také pořádně zapotil při následující kombinaci Hošťálka, Baxy a Petrušky. Ale ani tento plzeňský útok nedokázal dopravit puk do branky a tak po první třetině vedly Vítkovice 0:1.

Na začátku 22. minuty ujel po pravém křídle Baxa, natlačil se před Taťáka, puk ale za jeho záda neprotlačil. Ve 24. minutě ujeli domácí do přečíslení. Sedláček nahrál ideálně Lvovi, ten však sám před Taťákem minul branku. Ve 26. minutě hráli domácí přesilovku, která se ze začátku opět vůbec nedařila. Pak ale předvedl pěknou individuální akci Petruška a trefil spojnici tyčí. Domácí se nakonec dočkali i gólu, když ještě v téže přesilovce Mazanec vyslal do útoku Hošťálka, který prostřelil Taťáka. 26:49 – 1:1. Tím ale nápor domácích neskončil. V dalším přečíslení našel Bernard Herma. Ten sice nedostal puk ideálně na střelu, ale z následné otočky překvapil Taťáka bekhendem. 27:29 – 2:1. Domácí poté bez problémů přestáli oslabení při vyloučení Boháče a následně opět udeřili. Na modré uvolnil Boháč na pravém křídle rozjetého Mainera, který si sjel na kruh a vymetl šibenici nad Taťákovo vyrážečkou. 33:34 – 3:1. Poté zasáhl výrazně do hry hlavní rozhodčí, který nejprve neodpískal jasný faul na Baxu a plzeňskému hráči naopak udělil pětiminutový trest a trest ve hře, za kopnutí protihráče. Hosté tak získali výhodu pětiminutové přesilovky. V té měl obrovskou šanci Jelšík, který netrefil dorážkou plzeňskou branku. Následně zajel do Mazance Řehák, se kterým zametl Hucl a judistickým chvatem poslal soupeře k zemi. Trestné lavice obou týmů se začaly plnit a na ledě se více diskutovalo než hrálo. Hlavně hosté se více věnovali osobním soubojům než hře a tak Plzeň svůj dvougólový náskok udržela až do konce oslabení a třetiny.

Pokud Vítkovičtí pomýšleli na zvrat ve třetí třetině, tak jejich akcie značně snížil Bernard, který po pěkné kombinaci celého útoku zakončoval po ledě do odkryté branky. 43:58 – 4:1. Ve 41. minutě promarnil obrovskou šanci Lev, který se v přesilovce dostal ke střele z pozice mezi kruhy. Trefila ale pouze rameno vítkovického gólmana. Hosté se ještě mohli vrátit do zápasu v 55. minutě pře přesilovce, ale výborně chytající Mazanec byl proti. Posledních pár minut bylo již jednoznačnou exhibicí domácích, kteří si s přehledem došli k další vítězství.