Junioři si poradili s Třineckými

Plzeň - Junioři HC Plzeň 1929 - HC Oceláři Třinec 5:1 (3:0, 0:1, 2:0). Plzeňští junioři si poradili s dalším soupeřem stylem start - cíl. Vedení se ujali díky Petruškovi již po pětatřiceti sekundách a to nepustili až do závěrečného hvizdu. V utkání se zaskvěl Jannik Herm, který odcházel z ledu s bilancí 2 branky a jedna nahrávka, a již zmiňovaný Patrik Petruška, jenž se radoval z jedné branky a dvou nahrávek.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

5:1
3:0 ,0:1, 2:0

Branky a nahrávky: 1. Petruška - 7. Jonák (Herm, Hošťálek), 12. Herm (Hošťálek, Petruška), 48. Boháč (Bernad, Polívka), 53. Herm (Petruška, Růžička) - 22. Michal Toman. Rozhodčí: Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 8:6 + Bajtek (TRI) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 72. Střely na branku: 35:25. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

HC Škoda Plzeň

Mazanec – Hucl, Ruprecht, Růžička, Marcel, Boháč – Polívka, Sedláček, Hošťálek, Petruška, Herm, Bernad, Roušal, Jonák, Lev.

HC Oceláři Třinec

Boška – Roupec, Pavlík, Gottwald, Chvostek, Špaček, Jakub Toman – Hegyi, Böhm, Málek, Marosz, Měrka, Martyčák, Michal Toman, Bajtek, Bezuška.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 25 1 24 96,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jakub Bernad 0 1 1 1 2
Dominik Boháč 1 0 1 1 0
Jannik Herm 2 1 3 2 2
Ondřej Hošťálek 0 1 1 1 0
Jan Hucl 0 0 0 3 0
Vít Jonák 1 0 1 1 2
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Patrik Marcel 0 0 0 0 0
Patrik Petruška 1 2 3 1 2
Václav Polívka 0 1 1 1 0
Adam Roušal 0 0 0 1 2
Jakub Ruprecht 0 0 0 1 0
Dan Růžička 0 1 1 1 2
Pavel Sedláček 0 1 1 1 4

komentář

Neuběhla ani celá první minuta a v ČEZ Aréně se slavilo. Patrik Petruška ihned po buly vyzkoušel pozornost hostujícího gólmana, který jen vyrazil. Mladý Plzeňan puk dojel, objel s ním branku a pak nikým nehlídaným otevřel skóre utkání. Třinečtí se nenechali zastrašit a vykoledovali si faul. V následné přesilové hře nebezpečně zblízka pálil Filip Pavlík, který ale velkou šanci neproměnil. Před Třineckými pak stála ještě větší možnost soupeře gólově dohonit, když do tří poslal svůj tým nepřesným vyhozením Herma. Jenže Plzeňané svoji svatyni uhlídali a pak udeřili. Spolupráce Jannika Herma a Víta Jonáka ze sedmé minuty přinesla druhou branku indiánů. Na ledě se přiostřilo a mantinely duněly častěji. Napjatějši atmosféra opět seděla více domácím, kteří se po ukázkové spolupráci Hošťálka a <.b>Jannika Herma radovali do třetice. Do svých šancích se po patnácté minutě dostali i hosté. Nejprve zblízka neuspěl kapitán Morocz a pak si na samstatný únik třineckého Michala Tomana počíhal domácí gólman Mazanec.

Do druhé třetiny rozhodně vstoupili lépe hosté z Třince, přestože šli velice rychle do čtyř. Na modré útočné čáře domácích si indiáni nerozuměli, do samostatného úniku se dostal Michal Toman, kterého vracející se Plzeňané i přes osekávání nezastavili, a ten snížil na rozdíl dvou branek. Odpovědět mohl záhy Jannik Herm, ale ten tváří v tvář stoprocentní šanci znejistěl a nemohl oslavit svůj třetí bod v utkání. Třinecké vstřelená branka dostala do tempa a dostali se prakticky poprvé v zápase do toho správného rytmu. Také Mazancovi přibyla práce, ale ten byl, stejně jako Boška na druhé straně proti Petruškovi, bezchybný. V pětatřicáté minutě se už už domácí radovali počtvrté, když Jonák svůj drzý průnik po pravém křídle proměnil v branku, ale rozhodčí byl neoblomný. Gól neuznal z důvodu úmyslného kopnutí. A nikdo neprotestoval. Již regulérní branku mohl vstřelit Pavel Sedláček, kterého našel přesný lob od spoluhráče z vlastní třetiny, avšak Boška pokračoval ve výborném výkonu.

Třetí třetina začala nenápadně z obou stran a oba brankáři jakoby si chvílemi mohli dovolit se i nudit. Oťukávanou rozřízl až přesnou a dostatečně důraznou střelou od modré čáry Dominik Boháč, jehož střela od břevna spadla do branky. Když už hosté získali možnost přesilové hry, sami se o ni připravili, když nedostatečně bránili útočný výpad Víta Jonáka. Toho nedokázali zneškodnit hned nazačátku, a tak nakonec museli zatáhnout za ruční brzdu a faulovat. Domácí indiáni následně svému soupeři ukázali, jak se nakládá s přesilovkou. Na modré čáře napřáhl Dan Růžička a Jannik Herm pak zaskočeného Boška jen lehce překonal. Třinečtí však do kolen nešli a ihned po buly na prostředku se hnali do útoku. Z mezikruží trefil k jejich smůle Roupec jen tyčku Mazancovy branky.