VHK ROBE Vsetín - HC Škoda Plzeň

4:1
1:0, 2:0, 1:1

Branky a nahrávky: 2. Pelc (Daněk, Jurík), 28. Pelc (Daněk, Káňa), 39. Pelc (Kajaba, Káňa), 55. Jurík (Tyralík, Daněk) - 44. Mainer (Slavík). Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 140. Střely na branku: 37:21. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

VHK ROBE Vsetín

Kohn - Žabčík, Hurtík, Pelc, Tyralík, Báchor, Kovář - Kozák, Podešva, Kajaba - Káňa, Daněk, Jurík - Slováček, Kitsberger, Ptáčník - Pešat, Pokorný, Kývala.

HC Škoda Plzeň

Polívka - Tichý, Houfek, Slavík, Špaček, Karpíšek, Kvapil, Procházka, Blumentrit - Němec, Pitel, Kolařík, Mainer, Mašek, Soukup, Noga, Biskup, Pašek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 60 37 4 33 89,19 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Patrik Biskup 0 0 0 0 2
Tomáš Blumentrit 0 0 0 -1 0
Jakub Houfek 0 0 0 0 0
Marcel Karpíšek 0 0 0 -1 0
Jakub Kolařík 0 0 0 0 0
Tomáš Kvapil 0 0 0 0 0
Petr Mainer 1 0 1 -1 2
Filip Mašek 0 0 0 -1 0
Martin Němec 0 0 0 -1 0
Tomáš Noga 0 0 0 0 2
Martin Pašek 0 0 0 0 4
Jiří Pitel 0 0 0 0 2
Ivan Procházka 0 0 0 0 0
Jakub Slavík 0 0 0 0 0
Marek Soukup 0 0 0 0 2
Michal Špaček 0 1 1 -1 0
Jeremy Tichý 0 0 0 -2 0

komentář

Ve vyrovnaném duchu se nesly úvodní minuty zápasu starších dorostenců VHK Vsetín proti celku Plzně. Hosté nastoupili proti favoritovi beze strachu, jejich sympatický vstup do utkání tak měl pouze jedinou vadu na kráse. Tou byla 75 vteřina utkání. Ihned po buly vypálil od modré Pelc a brankář Polívka na přesně umístěnou střelu, která prolétla houštinou těl, nedosáhl (1:0). Západočeské snahy o vyrovnání končily povětšinou na pozorné obraně Valachů a domácí brankář Kohn tudíž v úvodu příliš práce neměl. Nic na tom nezměnila ani první přesilovka zápasu od 6. minuty. Hosté v ní takřka nevystřelili, naopak pustili do brejku Káňu, jeho střela ale skončila na Polívkových betonech.

Šanci vyniknout dostal gólman domácích až v minutě 11., s Pitlovou střelou si ovšem hravě poradila jeho lapačka. První opravdu velkou šanci si tým v modrých dresech připravil v minutě 13. Mainer si šikovně obhodil domácího obránce, bekhendovým pokusem ale na Kohna nevyzrál. Domácí hráči vzali toto varování vážně a od inkriminovaného okamžiku převzali iniciativu na své hole. V 17. minutě si v přečíslení tři na dva dokázal Podešva položit i Polívku, jeho následná střela ale těsně minula plzeňskou klec. Lépe se nevedlo ani Kitsbergerovi o chvíli později, jeho za obráncem skrytá střela si cestu mezi tři tyče také nenašla. První dějství tak domácí tým vyhrál poměrem 1:0.

I v úvodu druhé třetiny byli domácí lepším celkem a svou aktivitou si vykoledovali dvojici hostujících faulů. Zatímco první početní výhoda se Vsetínu příliš nepovedla, v té druhé si vytvořili velký tlak. Z blízka na Polívku nevyzráli Kozák ani Kajaba, Jurík dokonce dorážkou minul prázdnou branku. Obléhání plzeňské branky tak zakončila až střela Pelce od modré, která se zastavila až v plzeňské síti (2:0). Hosté mohli ještě v téže minutě odpovědět, na brankovišti zapomenutý Pašek ale ani nadvakrát na Kohna nevyzrál. Snížení nepřinesla ani půlminutová západočeská přesilovka pět na tři. Hosté sice pálili jako o život, na branku ovšem zamířila jen jediná střela a tu Kohn v poklidu zastavil.

Vsetín tak i nadále kontroloval vedení, které bylo nutno dodat zasloužené. Hosté sice stíhali s Valachy bruslit, hokejovost i mírná, ale vytrvalá převaha, byla ovšem jednoznačně na domácí straně. Plzeň se na dostřel valašské branky dostávala spíše jen sporadicky, Němcova přízemní rána v minutě 37. ale domácího brankáře vystrašila. Uklidnění v podobě třetí branky přinesla Valachům 39. minuta. Při hře čtyři na čtyři domácí kombinací na jeden dotek vyšachovali hostující hráče a Pelc si přízemní ranou z pravého kruhu připsal třetí zářez na hokejku. Domácí obránce tak zaznamenal čistý hattrict (3:0)! Po dvou třetinách tak svítilo na ukazateli skóre 3:0.

Do závěrečného dějství vstoupila lépe Plzeň. Střelu nejlepšího hráče hostů Mainera v minutě 41. ještě Kohn zastavil betonem, o tři minuty později však dělovka téhož hráče z mezikruží zapadla přesně pod víko domácí svatyně (3:1). Vstřelená branka západočechy povzbudila, z jejich snahy již ovšem nic kloudného nevzešlo. Domácí se po nedobrém vstupu do třetí dvacetiminutovky pozvolna vzpamatovali a kolem 50. minuty začali zpátky přebírat kontrolu nad utkáním. Ve 48. minutě mohl definitivně rozhodnout Káňa, po narážečce s Daňkem ale trefil pohotově se přemisťujícího Polívku.

Rozuzlení tak přinesla až minuta 55. Ve skrumáži před Plzeňskou brankou se nejlépe orientoval Jurík, který protlačil puk za záda bezmocného brankáře Plzně (4:1). V zápětí mohl zvýšit Kitsberger, výborný Polívkův zákrok betonem mu ale radost překazil. V 57. minutě se ještě Plzeň mohla dostat do hry při přesilové hře, sehrála ji však mizerně. Závěr utkání už Vsetínští bez nejmenšího problému kontrolovali a po zasloužené výhře 4:1 prodloužili svou domácí sérii neporazitelnosti na šest zápasů.