Junioři jedou dál, v play-off vyřadili Tygry

Plzeň - Junioři HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec 7:2 (1:0, 1:2, 5:0). Plzeňští junioři postupují v pavouku vyřazovacích bojů dál! Zvládli i druhé měření sil s libereckými tygříky a zvlášť díky střelecky povedené poslední třetině již netrpělivě vyhlížejí soka pro další boje. O tom, kdo se našim juniorům postaví, vás samozřejmě budeme včas informovat. V tomto utkání se blýskl Patrik Petruška, který si připsal dvě branky.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

7:2
1:0, 1:2, 5:0

Branky a nahrávky: 11. Jeřábek (Sedláček, Polívka), 21. Lev (Pitule), 44. Petruška (Sullmann), 50. Hošťálek (Petruška, Pitule), 51. Sedláček (Baxa, Mainer), 52. Petruška (Stránský, Jonák), 54. Stránský (Boháč). - 23. Klíma (Bulíř, Niko), 34. Bittner (Mulač, Chlouba). Rozhodčí: Hodek - Zavřel, Svoboda. Vyloučení: 11:11 + Roušal - Filippi 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 300. Střely na branku: 41:30. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 7:2.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Hucl, Sullmann, Blumentrit, Špaček, Jeřábek, Boháč - Polívka, Sedláček, Pitule, Mainer, Hošťálek, Baxa, Petruška, Váchal, Roušal, Jonák, Stránský, Lev.

Bílí Tygři Liberec

Micka (od 53. minuty Jelínek) - Niko, Vozka, Lacek, Bartejs, Příkazský, Říha, Pulec, Sobotka - Jánošík, Bulíř, Kedršt, Filippi, Skalický, Chlouba, Mulač, Miškovský, Klíma, Bittner, Jirů, Maďar.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 30 2 28 93,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 1 1 1 2
Tomáš Blumentrit 0 0 0 0 0
Dominik Boháč 0 0 0 5 0
Ondřej Hošťálek 1 0 1 2 4
Jan Hucl 0 0 0 3 2
Jakub Jeřábek 1 0 1 2 0
Vít Jonák 0 1 1 1 2
Jakub Lev 1 1 2 2 0
Petr Mainer 0 1 1 2 2
Patrik Petruška 2 1 3 3 0
Tomáš Pitule 0 2 2 3 0
Václav Polívka 0 1 1 1 0
Adam Roušal 0 0 0 -1 14
Pavel Sedláček 1 1 2 1 2
Jan Stránský 1 1 2 3 0
Alex Sullmann 0 1 1 2 4
Michal Špaček 0 0 0 0 0
Martin Váchal 0 0 0 0 0

komentář

Oba týmy do druhého vzájemného střetnutí vstoupily hodně opatrně, v úvodních minutách mohli diváci, kteří v Plzni připravili báječnou atmosféru, vidět jen pověstné oťukávání. Tomu udělal přítrž modrobílý Petruška, který v páté minutě výstavně orazítkoval Mickovu tyčku. Na druhé straně se zapotil i plzeňský gólman, když se zkušenému obránci Jeřabkovi nepodařilo vyhodit puk ze třetiny a druhý liberecký útok zamíchal hlavy všem přítomným Západočechům. Z gólu se radovali jako první Plzeňští. Václav Polívka zatáhl puk do útočné třetiny, přihrál jej před branku Pavlu Sedláčkovi. Ten vystřelil a Jakub Jeřábek na hranici brankoviště jen puk sklepl za záda libereckého gólmana. Domácí se pak ale museli několikrát bránit, jelikož metr hlavního sudího byl nastavený velmi přísně. Přesto to byli znovu oni, kteří měli k brance nejblíže. To když se Hošťálek zjevil před prázdnou brankou, ale druhým gólem pohrdl. Podobně si vedli i hosté při obléhání liberecké branky, a tak se mužstva rozešla do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Tento stav ale netrval nijak dlouho. Stránský sice velkou příležitost nevyužil, avšak Jakub Lev již tak milosrdný nebyl a rozesmutnil Tygříky podruhé. To jenom na chvilku. Protože pak fauloval Hošťálek a hosté mohli hrát přesilovou hru. Nepředvedli sice nějaký nacvičený vzorec, ale ukázali, jak se využívají. Bulíř nabil Klímovi, a znovu se nám vrátila přetahovaná s jednobrankovým rozdílem. Tygry úspěch nakopl a najednou na ledě hráli prim oni. Nejvíce zlobil plzeňskou obranu kapitán hostů Jaroslav Kedršt, kterému však v tomto utkání dalo vale střelecké štěstí. To jeho radost pravděpodobně nijak neochudilo o výbuch nadšení po vyrovnávací brance spoluhráče Mulače. Před vyrovnávacím gólem Severočechů je ale nutno zmínit ještě jednu akci. To se plzeňská vycházející hvězda Stránský rozjel sám proti Mickovi, ale najednou ztratil puk. Přestože měl ještě několik (až hříšně dlouhých) vteřin na reparát, po jeho snažení zbyly jen rozpaky. A když Plzeňští nevyužili ani přesilovou hru pěti proti třem, měli jsme stav po dvou třetinách vyrovnaný - dva ku dvěma.

Třetí třetinu nastartoval neuznaný gól Tygrů, kterému k poměrně značnému překvapení vystavil stopku hlavní sudí pro vysokou hůl. A jak to tak bývá, znovu se potvrdilo známé nedáš - dostaneš. Než se hosté mohli vzpamatovat z křivdy, sami inkasovali, tentokrát z hole Patrika Petrušky. A lídr tohoto utkání se nám znovu měnil. Na Liberec jakoby dopadl strach z blížícího se vyřazení, najednou nechával Plzeňským více prostoru a toho domácí uměli využít. Nejprve ale museli porazit vlastní neschopnost dát jasné šance. A to, musím říct, se jim tedy povedlo parádně. Nejprve sice Petruška minul zívající branku, avšak pak se začaly dít věci. V padesáté minutě se radoval Hošťálek, který konečně dokázal zvednou puk a přehodit ležícího gólmana. Za 42 vteřin po něm vylétly ruce nahoru i Pavlu Sedláčkovi, jenž z rychlého protiútoku zvýšil vedení Plzeňských již na tři góly. To však nebylo zdaleka vše. Z pochopitelných důvodů plzeňským šípům přibyla přesnost a Libereckým se otupily drápky. A tak jsme další změnu skóre viděli ve prospěch domácích v čase 51:08 po střele Petrušky a na sedmičku v počtu branek Plzně jsem se vyhoupli po akci ostřílených mazáků západočeských juniorů, když akci celé pětky zakončil Jan Stránský. A to byl faktický konec celé série. Liberec se sice dostal do tlaku, když na sebe výrazně upozornil hlavní sudí, který v posledních 90 sekundách udělil čtyři tresty, z toho jen jeden Libereckým, ale to už nic neznamenalo. Marek Mazanec si symbolicky vychutnal poslední zásah, který podtrhla i siréna ukončující zápolení těchto soků.

Plzeň nyní čeká na soupeře, Liberec se s touto sezónou loučí.