KOM - PLZ 2:3 - Indiáni neházejí tomahavky do žita, znovu vyloupili Rondo!

Plzeň – Nejlepším možným způsobem zapomněli indiáni na svůj nezdar v utkání s Mladou Boleslaví. Dnes dokázali opět, již počtvrté v řadě, vyhrát na horkém ledě Ronda a připisují si další veledůležité body na své konto. Ty mohou svěřenci kouče Jelínka potvrdit již za tři dny, kdy na před svými fanoušky v ČEZ Aréně přivítají Oceláře z Třince. Hrdinou dnešního utkání byl dvougólový Radek Duda s jistým Lubošem Horčičkou v bráně, drama rozhodl v poslední třetině kapitán Martin Straka v oslabení, který završil obrat Západočechů.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň

2:3
1:1, 1:0, 0:2

Branky a nahrávky: 1. R. Hruška (Jakub Svoboda), 25. Kvapil (R. Hruška) - 20. Duda (Straka, Vlasák), 45. Duda (Straka, Stránský), 48. Straka (Modrý). Rozhodčí: Hodek, Trombík - Bejček, Charvát. Vyloučení: 5:6. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 6823. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

HC Kometa Brno

Trvaj (Hovi) - Bičánek, Kempný, Mojžíš, Malec, Houdek, Protivný, Zubíček - Kvapil, Hruška, Svoboda Jak. - Hubáček, Brabenec, Erat - Svoboda Jar., Procházka, Dlouhý - Veselý, Huml

HC Škoda Plzeň

Horčička (Salfický) - Modrý, St. Pierre, Slaney, Frolo, Benák, Dresler - Vostřák, Kovář, Vlasák - Duda, Straka, Stránský - Lammers, Heřman, Johnson - Plášek, Haman, Dvořák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Luboš Horčička 60 41 2 39 95,12 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Benák 0 0 0 0 0
Jan Dresler 0 0 0 0 0
Radek Duda 2 0 2 2 2
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Tomáš Frolo 0 0 0 -1 0
Radek Haman 0 0 0 0 0
Martin Heřman 0 0 0 0 0
Nicholas Johnson 0 0 0 0 0
Jan Kovář 0 0 0 -1 2
John Lammers 0 0 0 0 0
Jaroslav Modrý 0 1 1 2 2
Karel Plášek 0 0 0 0 0
John Slaney 0 0 0 0 0
Nicolas St. Pierre 0 0 0 1 4
Martin Straka 1 2 3 2 0
Jan Stránský 0 1 1 0 0
Tomáš Vlasák 0 1 1 0 0
Pavel Vostřák 0 0 0 -1 0

komentář

Kometě se úvody utkání proti Plzni letos daří a dnešek nebyl výjimkou. Diváci se ještě ani neusadili na svých sedačkách a již se mohli radovat z branky – do útočného pásma se vřítil Hruška, obhodil si bránícího hráče a střelou pod břevno nedal šanci Horčičkovi – 1:0. Někdejší gólman Komety dnes dostal potřetí šanci v plzeňském dresu a ve zbytku třetiny již branku nepustil, vytáhl se zejména proti průniku Dlouhého.

Domácí paradoxně v tlaku otupila dvanáctivteřinová přesilovka pěti proti třem a do tempa se pozvolna dostala Plzeň. Západočeši vyslali v první desetiminutovce na Trvaje jediný kotouč, ve druhé jich však bylo hned osm. Za zmínku stojí dva z nich – nejprve se do dobré pozice dostal Vlasák, ale trefil jen dobře postaveného Trvaje. Ten odolal i při přesilové hře Plzně, chvilku před sirénou ale Straka projel útočným pásmem, předložil luxusní pas Dudovi a ten propálil brněnského gólmana – 1:1.

I druhou třetinu začali domácí vstřelenou brankou, Erat ale puk do sítě usměrnil kopnutím a skóre se tedy neměnilo. Chvilku poté se snažil o úspěch Svoboda, Horčička ale ještě odolal. Po pěti minutách hry se nicméně zmocnil kotouče Kvapil, projel celým kluzištěm a bleskurychlým trikem zmátl plzeňského gólmana – 2:1.

Indiáni mohli odpovědět v další přesilové hře, dobře kombinovali, ale ke střele se takřka nedostali. Co prošlo, to lapil jistý Trvaj, a když už byl překonán, Vlasák v jasné pozici promáchl. Na druhé straně zahrozil po brejku Erat, tvrdě vypálil, ale kotouč skončil nad.

Vzápětí se volalo video dnes podruhé, Lammers totiž po svém pokusu zvedl ruce nad hlavu. Trvaj nicméně kotouč reflexivním zákrokem zachytil ještě před brankovou čarou. Oba týmy si ještě vyzkoušely přesilovou hru, nebezpečnější v ní byli hosté, ale ani Slaney, ani Vostřák vyrovnat nedokázali a do kabin se šlo za stavu 2:1.

I úvod třetí části Brnu herně vyšel, opět se do šance dral Hruška, ale neuspěl a udeřilo na druhé straně. Z takřka identické situace se po příhře Straky podruhé prosadil Radek Duda - 2:2. Vzápětí mohl zkompletovat hattrick, ale minul prázdnou branku, stejně jako na druhé straně Dlouhý.

Zlom přinesla brněnská přesilová hra, ovšem ne takový, v jaký by doufali domácí fanoušci. Straka totiž využil chyby obrany a svůj brejk zakončil precizním blafákem - 2:3. Odpovědět mohl Brabenec, v jasné pozici ale Horčičku nepřekonal, neuspělo ani duo Kvapil - Hruška. Kometu navíc zbrzdil v náporu čtyřminutový faul Svobody. Když pak neuspěla přes řadu střel ani závěrečná hra bez gólmana, bylo jasné, že ani na druhý pokus Brno doma Plzeň neporazí.

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (Kometa): Ze série zápasů, které jsme prohráli, jsme dnes podali nejlepší výkon. Nezasloužili jsme si ztratit body. Udělali jsme tři chyby, které soupeř potrestal. Nemohu hráčům upřít snahu, ale porazil nás Martin Straka. Jsme ve stadiu, že si nemůžeme dovolit laxní chybu. Na konci zápasu se už náš výkon změnil v křeč.

Milan Razým (Plzeň): Do utkání jsme nevstoupili dobře. V prvním utkání s Brnem jsme prohrávali 0:3, dnes jsme inkasovali už po půlminutě. Zápas rozhodl náš nejlepší hráč Martin Straka gólem při vlastním oslabení. Podařilo se nám nahradit body, které jsme ztratili v posledním zápase doma s Mladou Boleslaví.