LIB - PLZ 1:3 - Plzeňští zkrotili liberecké šelmy a slaví další výhru

Liberec/Plzeň - Indiáni to zase dokázali! Slaví výhru na kluzišti soupeře, navíc před televizními kamerami a opět za tři body! Ani momentálně druhý celek tabulky z Liberce nenašel protizbraň na dobře fungující plzeňskou hru podpořenou výborným Horčičkou. Domácí šelmy se sice v šestnácté minutě ujaly vedení, když se trefil kapitán Nedvěd. Jenže neuplynulo mnoho vody a hosté srovnali díky Heřmanovi. Chvilenku před koncem druhé části pak vítězný gól vstřelil ostrostřelec ve službách Západočechů Vlasák a tříbodovou pojistku přidal do prázdné branky na samém sklonku duelu Lammers.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

1:3
1:1, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 16. Nedvěd (Dušek, Kudrna) - 17. Heřman (Johnson), 39. Vlasák (Duda, Hanzlík), 60. Lammers. Rozhodčí: Fraňo, Šír - Bádal, Vengřín. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: ---. Střely na branku: ---. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Bílí Tygři Liberec

Vošvrda - Čakajík, Hunkes, Moravec, Trončinský, Pavlů, Holub, Derner - Dušek, Špaček, Klimenta, Víšek, Kudrna, Hořava, Ondřej, Podkonický, Urban, Bartovič, Vantuch, Vak, Nedvěd.

HC Škoda Plzeň

Horčička - Dresler, Jeřábek, St.Pierre, Hanzlík, Benák, Modrý, Frolo - Vostřák, Kovář, Vlasák, Dvořák, Straka, Duda, Heřman, Johnson, Lammers, Plášek, Haman, Rachůnek, Pitule.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Luboš Horčička 60 26 1 25 96,15 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Benák 0 0 0 1 0
Jan Dresler 0 0 0 0 2
Radek Duda 0 1 1 -1 0
Michal Dvořák 0 0 0 -1 0
Tomáš Frolo 0 0 0 0 0
Radek Haman 0 0 0 0 0
Jiří Hanzlík 0 1 1 0 0
Martin Heřman 1 0 1 1 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 -1 0
Nicholas Johnson 0 1 1 2 0
Jan Kovář 0 0 0 1 2
John Lammers 1 0 1 1 0
Jaroslav Modrý 0 0 0 1 2
Karel Plášek 0 0 0 1 0
Tomáš Rachůnek 0 0 0 0 0
Nicolas St. Pierre 0 0 0 1 0
Martin Straka 0 0 0 -1 0
Tomáš Vlasák 1 0 1 0 0
Pavel Vostřák 0 0 0 0 0

komentář

V první desetiminutovce utkání si týmy mnoho šancí nevytvořili, na plzeňské straně byl gólu nejblíže Heřman, kterého ale zastavila lapačka Vošvrdy. Z domácích pěkně vypálili Čakajík a poté Derner, ani jedna střela ale neprošla přes brankáře Horčičku. Ve dvanácté minutě byli domácí gólu blíže. Hořavovu střelu vyrazil Horčička a následovný Dernerův pokus se snažil tečovat Vantuch, branku ale netrefil.

Skóre se domácímu celku podařilo otevřít až v šestnácté minutě. Antonín Dušek přejel s pukem do útočného pásma, Petr Nedvěd pak po jeho přihrávce prostřelil Horčičku – 1:0. Indiáni ale dokázali rychle odpovědět. Nick Johnson o minutu a půl po liberecké brance zavezl puk za branku, odkud našel Martina Heřmana, který si sjížděl k brance a zakončil přes ležícího Vošvrdu – 1:1. To bylo pro první třetinu vše.

Na začátku druhé části získali mírnou převahu domácí, hosté se spoléhali více na brejky a pevnou obranu. I tak měl největší šanci první desetiminutovky Milan Bartovič, který ale pouze trefil Horčičku. Ve čtrnácté minutě ohrozil branku hostů Kudrna, jeho střele z úhlu ale stál v cestě opět Horčička.

Druhá třetina ale neměla takový ráz, jako ta první, divácky nebyla tak zajímavá. V osmnácté minutě se na brankovišti prosazoval Duda, který dvakrát uděřil pěstí Jiřího Hunkese, kterého otravoval celý zápas. Hunkes už to nevydržel a při přerušení na Dudu skočil, byl ale kupodivu jediným, kdo dostal trest za hrubost. Při přesilovce se povedlo hostům skórovat, když právě Duda našel před brankou Tomáše Vlasáka, který zakončil nad přemísťujícího se Vošvrdu – 1:2. Zbytek třetiny stále nabízel emoce, ale žádné góly.

Ve třetím dějství přivítal Horčičku na ledě Podkonický, který plzeňského brankáře trefil po Vantuchově brejku. Vzápětí zahrozil Trončinský, když se jeho nahození odrazilo od Jeřábkovy brusle, ale Horčička ho ještě stihl betonem zastavit. V sedmé minutě vychytal Horčička lapačkou Hořavu.

V jedenácté minutě příšla plzeňská přesilovka a s ní i velká šance hostů, Vlasák ale po kombinaci se Strakou přestřelil. V šestnácté minutě se málem prosadil Dvořák, kterého ale nedvakrát zastavil Vošvrda. Poslední minutu třetiny otevřela Trončinského střela, která málem olízla břevno. To už byl Vošvrda na střídačce, což Tygrům ale moc nepomohlo. Prázdnou branku totiž trefil John Lammers - 1:3. Dál už se nic nestalo a tak si plzeňští odvezli domů tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous (Liberec): Byl to kvalitní zápas z obou stran. Plzeňští hráči byli dnes o ten gól nebo respektive o dva prostě lepší a musím jim sportovně poblahopřát k vítězství a zisku tří bodů.

Milan Razým (Plzeň): Jsme nesmírně spokojeni se ziskem tří bodů, ale i s výkonem celého týmu. Podali jsme bojovný výkon, hráli jsme disciplinovaně a dobře do obrany. Domácím se sice podařilo vstřelit první branku, ale my jsme záhy vyrovnali. Pro další vývoj bylo velmi důležité, že Petr Nedvěd neproměnil samostatný nájezd na konci první třetiny při naší přesilovce. Ve druhé třetině jsme s početní výhodou naložili jinak a vstřelili jsme vedoucí branku. Ve třetí třetině jsme disciplinovaným výkonem vítězství uhájili.