LIT - PLZ 1:0 - Plzeňské pušky mlčely

Plzeň - Indiáni v televizním duelu nevyzráli nad domácím Litvínovem ve velmi důležitém zápasem v souboji o desátou příčku. Ve velmi vypjatém duelu rozhodla jediná střela, tu dokázal domácí Viktor Hübl skrýt mezi čtyři nohy hostujících obránců. Západočeši ale nemusejí klopit hlavu. Ve čtvrtek je čeká další televizní kolo s Vítkovicemi a mohou se spoléhat na domácí prostředí, které jim jejich jedinečné publikum jistojistě připraví.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň

1:0
0:0, 1:0, 0:0

Branka a nahrávka: 30. Hübl (Lukeš, Černošek). Rozhodčí: Pešina, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6 + Trávníček (LIT) 5 min + do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4491. Střely na branku: ---. Průběh utkání: 1:0.

HC Verva Litvínov

Volke - Černošek, Kubát, Stříteský, Jareš, Skuhrovec, Švarný, Gula - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Černý, Jenáček, Hanzl - Majdan, Vopat, Trávníček - Jánský, Rindoš, Gerhát.

HC Škoda Plzeň

Horčička - Benák, Jiří Hanzlík, Jeřábek, Modrý, Dresler, Frolo, St. Pierre - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Duda, Straka, Plášek - Lammers, M. Heřman, Johnson - T. Rachůnek, Haman, Dvořák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Luboš Horčička 59 25 1 24 96,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Benák 0 0 0 0 2
Jan Dresler 0 0 0 0 2
Radek Duda 0 0 0 0 2
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Tomáš Frolo 0 0 0 0 0
Radek Haman 0 0 0 0 0
Jiří Hanzlík 0 0 0 0 0
Martin Heřman 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Nicholas Johnson 0 0 0 0 0
Jan Kovář 0 0 0 0 2
John Lammers 0 0 0 0 0
Jaroslav Modrý 0 0 0 0 0
Karel Plášek 0 0 0 0 0
Tomáš Rachůnek 0 0 0 0 0
Nicolas St. Pierre 0 0 0 0 2
Martin Straka 0 0 0 0 2
Tomáš Vlasák 0 0 0 0 0
Pavel Vostřák 0 0 0 0 0

komentář

První pěknou šanci si vypracovali domácí, když Kubinčák přebral puk do jízdy, jenže v kritický moment mu kotouč sjel z hokejky. Modrobílí kontrovali o pár minut nato, když v brejkové situaci tří na jediného chemika přihrával Duda mladému Jeřábkovi, ale proti němu se vytáhl domácí Volke. Plzeňská snaha Stránského o atak domácí branky byla zastavena za cenu faulu, avšak následující přesilovka nebyla přetavena ve vedoucí západočeský gól. Indiáni se nato ubránili také litvínovské přesilovce, v níž největší strach nadělal výbornému Horčičkovi v brance Jánský, jenže hostující gólman situaci dobře vyřešil a dál držel čisté konto. Poslední střelu úvodní třetiny vyslal na Volkeho plzeňský bek St.Pierre a poté se za bezbrankového stavu rozešla obě mužstva do kabin.

V úvodu prostřední dvacetiminutovky stálo při Plzeňských neštěstí a štěstí zároveň. Nejprve se (z modrobílého pohledu) nešťastně odrazil puk od horního plexiskla před volného Hübla, jenže ten ani nadvakrát nedokázal Horčičku překonat. Další domácí šance na sebe nenechala dlouho čekat, když Jakub Černý bekendem v dobré šanci nezamířil přesně. Jenže chemici nemuseli smutnit dlouho, v přesilovce po faulu Dreslera čtvrt minuty před polovinou duelu využil Viktor Hübl clonícího Plzeňana před Horčičkou a propálil puk do sítě. Indiáni braně nesložili a dál podnikali výpady směrem k Volkeho brance. Největší šanci si připsal dvě minuty před druhou sirénou Duda, který pálil po výborné nahrávce kapitána Straky, ale Volke dále odolával.

Od třetí minuty třetí dvacetiminutovky měli fanoušci opět šanci vidět duo Vlasák – Straka pospolu. Kouč Jelínek oba borce společně s Radkem Dudou pasoval na první lajnu. Nebezpečně znějící i hrající komando se ale muselo také bránit útokům chemiků, František Lukeš spálil ve 44. minutě jednu ze svých velkých šancí. V padesáté minutě Litvínov promarnil jasnou šanci, když Hanzl s Černým uháněli na jediného obránce indiánů, ale Horčička svůj tým opět výborně podržel. Plzeňským hodně zatrnulo po nevybíravém a hrozivě vypadajícím Trávníčkově faulu, který vyloženě nastavil koleno Martinu Heřmanovi. Oba hráči pak odešli do kabin, Heřman se za pomoci lékaře odkulhal, Trávníček s trestem do konce utkání si šel zchladit hlavu do sprch. Plzeňští uzamkli v pětiminutové přesilovce svého soupeře kousavým zámkem; Straka, Vlasák, znovu Straka měli veliké šance, ale Volke stále držel litvínovské akcie vysoko. A domácí hokejisté se díky výborným zákrokům svého gólmana přežili bez újmy dlouhatánskou přesilovku soupeře. Minutu před koncem třetí části vypálil Straka a Volke spíše instinktivně vyrazil ramenem nad. Domácí trenér Kýhos, nový muž na střídačce, si vybral vzápětí oddechový čas a plánoval, jak uhájit těsný náskok. Jeho oponent na plzeňské střídačce při time outu stáhl ze hry Horčičku a do hry poslal šest hráčů do pole. Po plzeňské střele Dudy zvonila horní tyčka a štěstí prostě nepřišlo... Indiáni tak fotbalovým výsledkem prohrává na ledě Litvínova.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos (Litvínov): Chtěli jsme hrát aktivně, napadat hlubovo v pásmu. Jejich dlouhé nahrávky, plzeňskou zbraň, jsme otupili. poděkovat celému týmu, kluci tam padali po držce. Milan říkal, že měli šance, ale i my jeli třikrát na bránu. Mohlo to být klidnější pro nás. Rád, že jsme můj úvodní zápas zvládli.

Milan Razým (Plzeň): Bojovné utkání se špatným koncem pro nás. rozhodla jediná střela při přesilovce domácích. neměli jsme správnou dravost do brány, projevilo při našich přesilovkách. Ať už šance Vlasáka, Straky, Duda v závěru nastřelil břevno.