MBL-PLZ 2:4 - Fantazie! Indiáni opět dobyli Mladou Boleslav!

Plzeň - Od postupu Středočechů mezi hokejovou smetánku sehrála Plzeň v Mladé Boleslavi šest utkání, během kterých si připsala 17 bodů! Dnes se o velmi cenné vítězství zasloužil především Tomáš Vlasák, který Marka Schwarze překonal hned dvakrát a za poslední tři duely nastřílel hned pět branek. Dále pak Martin Straka, dnešní trojnásobný asistent, další dvě si připsal Jiří Hanzlík. Svým premiérovým gólem na západě Čech pečetil do prázdné výhru svého týmu Vladimír Svačina, ten vítězný zase přidal Jaroslav Modrý při vlastním oslabení.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

2:4
0:1, 1:0, 1:3

Branky a nahrávky: 38. Tvrdík (Boháč), 48. Gajovský (Boháč) - 1. Vlasák (Straka, Hanzlík), 42. Vlasák (Straka), 51. Modrý (Straka, St. Pierre), 60. Svačina (Hanzlík). Rozhodčí: Mikula, Minář - Kis, Prchal. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3890. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.

BK Mladá Boleslav

Schwarz - Hay, Mikuš, Benda, Žabka, Macháček, Marušák - Nouza, Divíšek, Bahenský - Demel, Vrbata, Pabiška - Gajovský, Tvrdík, Boháč - Hyka, Štefanka, Matějovský.

HC Škoda Plzeň

Horčička - Jeřábek, Hanzlík, Dresler, Frolo, Modrý, St. Pierre - Vostřák, Straka, Vlasák - Stránský, Kovář, Svačina - Lammers, Heřman, Johnson - Pitule, Haman, Dvořák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Luboš Horčička 60 17 2 15 88,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Dresler 0 0 0 0 2
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Tomáš Frolo 0 0 0 0 0
Radek Haman 0 0 0 -1 0
Jiří Hanzlík 0 2 2 0 0
Martin Heřman 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Nicholas Johnson 0 0 0 0 2
Jan Kovář 0 0 0 1 0
John Lammers 0 0 0 0 0
Jaroslav Modrý 1 0 1 1 0
Tomáš Pitule 0 0 0 -1 2
Nicolas St. Pierre 0 1 1 1 4
Martin Straka 0 3 3 0 0
Jan Stránský 0 0 0 1 0
Vladimír Svačina 1 0 1 1 0
Tomáš Vlasák 2 0 2 1 0
Pavel Vostřák 0 0 0 0 0

komentář

Na první branku zápasu se věru nemuselo čekat dlouho. Po vyhraném buly se plzeňští Indiáni ihned přesunuli do boleslavské třetiny. Jiří Hanzlík nahazoval od modré na teč Tomáši Vlasákovi, který se štěstím a trochu i s přičiněním dezorientovaného brankáře otevřel skóre. Hosté byli nadále aktivnější, rychlejší, Boleslav nestíhala a musela se převážně bránit.

Vyjímkou byla nebezpečná Tvrdíkova zteč, zakončená do Horčičkových chráničů. Velkým rozdílem mezi mužstvy byla i hra v početní výhodě, během které Plzeň svému soupeři dost zavářela. Avšak její šance, stejně jako pár boleslavských, zůstaly do konce prvního dějství nevyužity. Převahu Plzně dokumentoval i počet střeleckých pokusů v poměru 17:5 pro hosty.

Příležitost ke srovnání se Bruslařům naskytla záhy ve druhé periodě. V přesilové hře se natlačili před Horčičku a ve vzniklém chumlu to zkoušel Tvrdík, leč jeho pokus zastavil jeden ze skluzujících obránců v modrém. Středočeši se výkonostně přeci jen zvedli a předváděli důstojnější partii, než v prvých dvaceti minutách. Výrazně jí k tomu pomohly i dvě přesilovky.

V jedné z nich ovšem chyboval Benda a nabídl tím Vlasákovi úprk, směr Schwarz. Plzeňský kanonýr, na poslední chvíli tísněn vracejícím se Bendou, úspěšný nebyl. A tak padla branka na druhé straně. Daniel Boháč našel zpoza brány dobře postaveného Michala Tvrdíka, který se trefil přesně pod lapačku maskovaného protivníka a zaslouženě se tak po předchozích příležitostech dočkal zásahu. Probuzené publikum poté hnala své hokejisty k dalšímu gólu, avšak do čtyřiceti minut se toho víc nestalo.

Plzeň šla na začátku poslední třetiny do vedení. Tomáš Vlasák si z rohu kluziště vybruslil do přijatelného úhlu a když zjistil, že nemá komu nahrát, vypálil – kotouč zmizel v horním rohu Schwarzovy klece. Domácí Boleslav se ale nechtěla vzdát. Její snahu korunoval zanedlouho Nikola Gajovský.

Jenže po třech minutách už to bylo zase jinak. Soupeřům ujel po levé straně nehlídaný Jaroslav Modrý a nekompromisně zavěsil do totožného místa, jako před deseti minutami jeho kolega z útoku Vlasák. Borci v bílém jako by už neměli dost sil na závěrečný tlak, a tak se při soupeřově power-play trefil ještě Vladimír Svačina a pečetil tak zasloužený tříbodový zisk Plzně.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (Mladá Boleslav): Náš vstup do utkání byl katastrofální. V první třetině jsme si nebyli schopni nahrát a nevytvořili jsme si skoro žádnou šanci. Vezlo se to s námi a v kabině jsme zvýšili hlas. Zápas jsme dvakrát vyrovnali, ale podruhé jsme ztratili zápas ve vlastní přesilové hře. Takhle to bylo i v Liberci.

Milan Razým (Plzeň): Povedl se nám vstup do utkání, kdy jsme dali úvodní branku. Domácí dvakrát vyrovnali a rozhodla branka ve vlastním oslabení. Výsledek jsme pojistili při hře domácích bez brankáře. I přes snahu domácích jsme vyhráli zaslouženě, protože jsme podali velmi dobrý kolektivní výkon.