Plzeňáci po bitvě porazili Jihlavu

Plzeň - Junioři: HC Plzeň 1929 - HC Dukla Jihlava 4:1. Očekávané vítězství Plzně se nerodilo lehce. Když na začátku druhé třetiny přidal svůj druhý gól v zápase z trestného střílení Jakub Lev, vypadalo to, že domácí si půjdou jednoznačně za vítězstvím. Jenže poté využil přesilovku nejlepší hráč hostí Protasenja a domácí dlouho vedli pouze o jediný gól. Ve třetí třetině ale Plzeňáci své vítězství pojistili a Dukla odjela ze západu Čech bez bodů.

HC Škoda Plzeň - HC Dukla Jihlava

4:1
1:0, 2:1, 1:0

Branky a nahrávky: 13. Lev (Mainer), 22. Lev (TS), 48. Petruška (Faschingbauer), Bernard (Faschingbauer, Petruška) - 24. Protasenja (Vysloužil, Kolda). Rozhodčí: Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Střely na branku: 43:20. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Hucl, Ruprecht, Slavík, Sullmann, Špaček, Šimandl, Blumentrit - Sedláček, Faschingbauer, Hošťálek, Baxa, Petruška, Pacanda, Hájek, Bernard, Mainer, Vizinger, Němec, Lev

HC Dukla Jihlava

Jíra - Zadražil, Cirhan, Kolda, Tobola, Randa, Martínek - Brychta, Pekárek, Mikeš, Prokš, Kasalý, Vysloužil, Zídek, Protasenja, Polcar, Kuřítko, Pometlo, Hlaveš

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 60 20 1 19 95,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 0 0
Jakub Bernad 1 0 1 2 0
Tomáš Blumentrit 0 0 0 0 0
Jakub Faschingbauer 0 2 2 2 2
Radek Hájek 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 0 0 0 1 2
Jan Hucl 0 0 0 1 0
Jakub Lev 2 0 2 2 0
Petr Mainer 0 1 1 1 0
Martin Němec 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 0 0 0 0 0
Patrik Petruška 1 1 2 2 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 1 0
Pavel Sedláček 0 0 0 0 0
Jakub Slavík 0 0 0 1 2
Alex Sullmann 0 0 0 1 0
Tomáš Šimandl 0 0 0 1 0
Michal Špaček 0 0 0 1 0
Petr Vizinger 0 0 0 0 0

komentář

Domácí začali lépe a již na konci druhé minuty si vybojovali přesilovku po faulu Cirhana. Tu se jim však proměnit nepodařilo. Ale ani hosté si nevedli lépe ve své početní výhodě po vyloučení Hošťálka v 8. minutě. První gól zápasu tak vstřelil až hráč s extraligovými zkušenostmi Lev, kterého ke skórování vybídnul Mainer. 12:13 - 1:0. Hosté se sice snažili o odpověď, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Avšak ani domácí se nedokázali znovu prosadit a navýšit své vedení. Po první dvacetiminutovce tedy Plzeň vedla 1:0.

Na začátku druhé třetiny se domácí dlouho nemohli dostat ze svého obranného pásma. Pak ale dostal puk Lev a ujel do brejku. V zakončení však byl faulovaný a rozhodčí nařídil trestné střílení. Toho se podle nových pravidel ujal sám faulovaný hráč a střelou zblízka nad lapačku navýšil vedení domácích. 21:03 - 2:0. Z dvougólového vedení se ale domácí příliš dlouho neradovali. Ve středním pásmu fauloval Faschingbauer a hosté přesilovku využili. Zpoza branky nahrál Vysloužil a Protasenja zblízka prostřelil plzeňského brankáře. 23:26 - 2:1. Jihlavští mohli i vyrovnat, když ve 27. minutě těsně před Mazancem tečoval puk Protasenja. Plzeňský gólman ale se štěstím puk zachytil a následně jej před dorážkou pohotově zalehl. Další vývoj hry byl poměrně jednoznačně v režii domácích, kteří neproměnili několik slibných šancí. Potrestat je za to mohl při přesilovce Protasenja, který z prostoru mezi kruhy trefil břevno od kterého se puk odrazil na brankovou čáru. Jihlavský útočník už zvedal ruce nad hlavu, zato hlavní sudí Šindler, který stál za brankou a vše dobře viděl, upažil. Na straně Plzně si dobrou šanci připravil Sullmann, který projel celým hřištěm a z levé strany se natlačil před branku. Jeho střela se ale nevešla mezi tři tyče.

Plzeňáci ve třetí části rozhodně nepřenechali hostům aktivitu a snažili se své vedení zvýraznit. To se jim dlouho nedařilo, až v 48. minutě využil zaváhání jihlavské obrany Petruška, který se protlačil před branku a bekhendem překonal Jíru. 47:26 - 3:1. Další gól mohli domácí přidat v polovině třetiny, když Petruška nabil Sedláčkovi. Jeho bombu ale Jíra za svá záda nepustil. Hostující Jihlavě se nedařilo vytvořit si souvislý tlak a zdramatizovat zápas. Definitivní podobu tak dal zápasu Bernard, kterého našel před brankou volného Faschingbauer. 56:32 - 4:1. Další plzeňský gól ještě mohl přidat Mainer, který využil prostoru při zranění jihlavského obránce a dostal se až k zakončení. Gólmana Jíru však nepřekonal. To už ale domácí příliš mrzet nemuselo, protože si v poklidu dokráčeli k jednoznačnému vítězství.

Ohlasy trenérů

Zápas zhodnotil trenér domácích Radek Kampf: "Bylo to těžké utkání. Jihlava včera sice prohrála ve Varech, ale dneska sem o ten výsledek přijeli bojovat a po celou dobu zápasu se jim to dařilo. My jsme zklamaní, že nehrají hráči, kteří by měli tým táhnout. Pteruška, Sedláček nebo Hošťálek neodvádějí takové výkony, jaké od nich čekáme a to je potom na té hře vidět. Naše produktivita není dobrá a branky dávají hráči, od kterých se to ani příliš neočekává."