Junioři doma podlehli mistrovskému Zlínu

Plzeň - Junioři HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 5:6 po prodloužení (1:1, 3:2, 0:1 - 0:1). Plzeňští po minulém domácím vítězství vydřeli proti zlínským obhájcům titulu jeden bod, a to i přesto, že v 45. minutě vedli o dvě branky. Tři přísná vyloučení rozdala karty naprosto přesně a zanechala Plzeňany smutně rozhořčené. Jejich devět dvouminutových trestů proti dvěma soupeře jim nějaký ten čas asi v žaludku ležet budou...

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín

5:6p
1:1, 3:2, 0:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 10. Bernad (Mainer), 28. Vizinger (Faschingbauer, Sedláček), 36. Sedláček (Růžička, Bernad), 37. Baxa, 45. Váchal (Růžička) - 12. Romig, 23. Merta (Finsterle, Valenta), 31. Romig (Kundera, Blinka), 48. Musil (Romig, Kundera), 50. Finsterle (Vodák), 65. Zámorský (Fořt). Rozhodčí: Würtherle - Kotek, Jechoutek. Vyloučení: 9:2 + Kašík (ZLN) 10 min. Využití: 1:3. Diváci: 74. Střely na branku: 26:41. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 5:3, 5:6.

HC Škoda Plzeň

Šťastný - Ruprecht, Růžička, Slavík, Sullman, Špaček, Váchal, Sedláček, Faschingbauer, Hošťálek, Baxa, Pacanda, Šimandl, Hájek, Bernad, Blumentrit, Mainer, Vizinger, Němec.

PSG Berani Zlín

Kašík - Merta, Hampl, Valenta, Kundera, Fořt, Haloda, Zámorský, Finsterle, Musil, Jurík, Romig, Šoula, Blinka, Zábojník, Sedláček, Vodák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jiří Šťastný 60 17 1 16 94,12 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 1 0 1 1 0
Jakub Bernad 0 0 0 1 0
Jakub Faschingbauer 1 0 1 1 0
Radek Hájek 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 0 0 0 1 0
Petr Mainer 1 0 1 1 0
Martin Němec 1 0 1 2 0
Tomáš Pacanda 0 0 0 1 2
Patrik Petruška 0 1 1 2 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 0 0
Dan Růžička 0 1 1 2 0
Pavel Sedláček 0 0 0 1 0
Jakub Slavík 0 1 1 1 0
Alex Sullmann 0 0 0 0 0
Tomáš Šimandl 0 0 0 2 4
Michal Špaček 0 1 1 2 2
Petr Vizinger 1 0 1 1 0

komentář

Od prvních minut oplývali aktivitou hostující hráči. Už ve čtvrté minutě zamotal Finsterle hlavu plzeňské obraně, ale na Šťastného nevyzrál. V sedmé minutě zlínský Romig dokonce orazítkoval horní tyč plzeňské branky. Přesto to byli indiáni, kdo se ujal vedení. Z minima vytěžil maximum Jakub Bernad. Ale domácí barvy se nemohly radovat dlouho, protože za necelé tři minuty bylo vyrovnáno. Emil Romig si spravil náladu z neproměněné předchozí příležitosti a přesnou střelou po zemi srovnal. Další akci Finsterleho pak v sedmnácté minutě zastavil sám plzeňský gólman. V poslední vteřině pak odešel na trestnou lavici domácí Šimandl, a tak Plzeňané začínali druhou část oslabení.

Indiáni srdnatě nápor Zlína ubránili, dokonce Sedláček podnikl odvážný výpad proti soupeřově brance, avšak i tak se berani dostali do vedení. Plzeňská obrana pozapomněla na Milana Mertu a ten v samostatném úniku byl chladnokrevně přesný. I když byl Zlín i nadále aktivnější, domácí hráči dokázali využít nedůrazu soupeřových obránců před brankou. Faschingbauer nahrál Petru Vizingerovi, který srovnal. Plzeňští se jakoby probudili a do útoku vyráželi čím dál tím častěji. Hned chvilku po vyrovnávací brance se před gólmana tlačil Baxa, avšak jeho pokus si Kašík pohlídal. A tak se radovali hostující hráči, kteří z bleskového protiútoku znovu strhli misky vah ve svůj prospěch. Kundera, který v den toho utkání slavil jmeniny, našel Romiga, jenž vstřelil svou druhou branku v duelu. Šanci na odpověď dostali indiáni vzápětí po trestu Matěje Blinky. A dokázali ji využít! Dan Růžička ostře vypálil od modré čáry a gólman hostů nezkrotil puk ideálně a povalující se puk odklidil do sítě pohotový Sedláček. Skóre se měnilo o chvilku později znovu a opět ve prospěch modrobílých. Jan Baxa napřáhl a krásně se trefil pod víko.

Třetí třetina začala přesilovkou hostujícího celku, při které dvakrát zahrozil Binka. Šťastný však ani jednou nemusel zasahovat, jednou střela netrefila branku, podruhé ani na ni nedoletěla. Ve 45. minutě se znovu radovali domácí, gólmanu Kašíkovi důrazný Váchal sebral puk a odklidil jej do sítě. Nepomohly ani hlasité protesty zlínského brankáře, ten za ně navíc dostal desetiminutový osobní trest. Zlín cítil velkou křivdu a na ledě se přiostřilo. Důsledkem toho se do menší šarvátky pustili Hošťálek s Fořtem, ale sudí dvojici rozehnali právě včas. Při vyloučení Sullmana si hostující berani rozehráli svůj přesilovkový scénář přesně podle předepsaných not, Romig krásně našel Jakuba Musila, který pěkně vypálil do horní poloviny Šťastného branky a snížil na rozdíl jediného gólu. Negativní emoce se pak projevily i na plzeňských hráčích, když Sullman odešel na trestnou lavici zakrátko znovu a Zlín srovnal! Lukáš Finsterle hledal napříč brankovištěm lépe postaveného spoluhráče, avšak puk rovnou se štěstím skončil za Šťastného zády. Rozhodnout mohl na sklonku 57. minuty kapitán domácího výběru Hošťálek, avšak tváří v tvář Kašíkovi nemířil přesně. Rozdílový gól měl na hokejce vzápětí i Martin Němec, kterého po nacvičené kombinaci našel před brankou volného Hošťálek, ale i on zacílil mimo tři tyče. A tak se muselo jít do prodloužení.

A to začalo pěkně zhurta. Lukáš Finsterle si to našlápl rovnou na plzeňskou branku, ale Šťastný jej vychytal. Na druhé straně pálil z dobré pozice Sedláček, i tentokrát byl lepší gólman. Ve velké šanci také netrefil přesně Vizinger, který byl na moment před Kašíkem úplně sám. Hlavní sudí poslal plzeňské hráče opět do oslabení a Zlín toho využil. Přesně zacílil Zámorský a připsal bonusový bod na zlínské konto.