Mladé pušky přetlačily Třinec

Plzeň - Junioři: HC Plzeň 1929 – HC Oceláři Třinec 3:2. Šestibodový víkend mají za sebou naděje indiánů. Po včerejším nelehkém utkání s Havířovem dokázali i dnes naplno bodovat ve vyrovnaném duelu, navíc se Západočechům povedla odveta za první vzájemný zápas. Hvězdou utkání byl Alex Sullmann, jenž se podílel na všech brankách svého týmu.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

3:2
3:1, 0:1, 0:0

Branky a nahrávky: 3. Ruprecht (Sullmann), 8. Lev (Sullmann), 20. Sullmann (Petruška) - 12. Řezáč (Kaďorek), 37. Pavlík (Bajtek). Vyloučení: 9:7, navíc Marosz 10min. os. trest. Využití: 1:0. Diváci: 50. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Šťastný (Makarovič) - Hucl "C", Ruprecht, Růžička, Slavík, Sullmann, Špaček - Váchal, Sedláček, Faschingbauer, Hošťálek, Baxa, Petruška, Pacanda, Pašek, Šimandl, Hájek, Bernad, Mainer, Vizinger, Němec, Lev.

HC Oceláři Třinec

Sklenář (od 21. min. Kotrla) - Pavlík "C", Rajnoch, Kaďorek, Roupec, Burzala, Bezuška - Bajtek, Deveri, Marosz, Bumbál, Řezač, Hegyi, Faksa, Rapáč, Matuš, Kajaba.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jiří Šťastný 60 16 2 14 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 0 2
Jakub Bernad 0 1 1 1 0
Jakub Faschingbauer 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 0 0 0 0 4
Jan Hucl 0 0 0 0 2
Jakub Lev 1 0 1 1 2
Petr Mainer 0 0 0 0 0
Martin Němec 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 0 0 0 0 0
Martin Pašek 0 0 0 0 2
Patrik Petruška 0 1 1 1 0
Jakub Ruprecht 1 0 1 1 0
Dan Růžička 0 0 0 0 10
Pavel Sedláček 0 1 1 1 0
Jakub Slavík 0 0 0 0 0
Alex Sullmann 1 2 3 0 4
Tomáš Šimandl 0 0 0 0 0
Michal Špaček 0 0 0 0 0
Martin Váchal 0 0 0 0 8
Petr Vizinger 0 1 1 1 0

komentář

Hokej nahoru dolů viděli diváci v plzeňské ČEZ Aréně. A jako třešničku na dortu i čtyři branky. Hned v úvodu zápasu se prosadil Jakub Ruprecht z rychlého protiútoku. Druhý zářez mohl přidat Sedláček, jenž ujel hostující obraně, střelou na vyrážečku se neprosadil. Ještě však do poloviny prvního dějství zvýšil náskok Západočechů po dorážce na brankovišti Jakub Lev. Třinec odpověděl vzápětí. Po sérii přihrávek rozebrali obranu domácích Kaďorek s Petrem Řezáčem. Vyrovnat mohl Hegyi, který se protlačil před Šťastného z levé strany, neuspěl. Domácí se však nezalekli a na cestu do šaten přibalili Ocelářům ještě jeden dáreček. Asistent u obou branek Alex Sullmann se proměnil ve střelce, když na modré nastavil kanón a ihned po buly propálil vše, co mu stálo v cestě.

Druhá třetina hokejové krásy příliš nepobrala. Na ledě byla k vidění spíše taktická bitva, indiáni vycházeli ze zabezpečené obrany a Třinec nevěděl, jak na domácí vyzrát. Povedlo se až v závěru dvacetiminutovky. A Oceláři jen potvrdili pravidlo, jak důležité je míti Filipa. V tomto případě dokonce dva. Po buly se usadili v útočném pásmu a po sérii přihrávek se touš dostal až k Filipovi Pavlíkovi, který nezaváhal. Šanci mu připravil jmenovec Bajtek. Náskok mohl modrobílým vrátit Jakub Lev, jenž při oslabení ujel hostujícím hráčům a byl podržen. Trestné střílení ovšem neproměnil. Zvolil střelu na vzdálenější tyč, místo bylo, střela ale gólové parametry neměla.

Dvě pěkné akce si připravili borci na obou stranách pro oko fanouška hned z kraje závěrečné části. Nejprve si nabruslil na pravý kruh Pavlík a pořádně provětral vyrážečku Šťastného, na druhém konci kluziště se mezi beky protáhl bek Sullmann, kličkou do bekhendu ale na Kotrlu nevyzrál. Skórem již nakonec napohnul ani jeden z týmů. Oceláři se snažili, ale šancí si vypracovali poskromnu. V největší šanci, vteřinu před závěrečnou sirénou, ještě padla dorážka na brankovišti, ale jediné, co se hostům podařilo, bylo vyvolání bitky, ve které pěstmi napadli i domácího gólmana a vzduchem létala slova, která bych sem nemohl napsat ani po dvaadvacáté hodině. Jako v pohádce vše ale dobře skončilo, hráči si podali ruce a Plzni se tak povedlo po úvodní porážce 2:6 na ledě soupeře oplatil Třinci stejnou mincí.