Junioři vezou z Ústí dva body

Ústí nad Labem/Plzeň - Junioři: HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Plzeň 1929 1:2 po prodloužení (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1). Plzeňští junioři zabojovali na severočeském ledě a z Ústí nad Labem vezou celé dva body. Indiáni se díky Mainerovi ujali vedení, avšak domácí v poslední dvacetiminutovce srovnali krok. Plzeň si sice do konce základní hrací doby nevzali vedení zpět, ale po necelé minutce prodloužení alespoň druhý bodík vystřelil hostům Sullmann.

HC Slovan Ústí nad Labem - HC Škoda Plzeň

1:2p
0:0, 0:1, 1:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 45. Merta - 27. Mainer, 61. Sullman. Rozhodčí: Smitka - Žídek, Hejl. Vyloučení: 12:10. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 137. Střely na branku: 17:48. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

HC Slovan Ústí nad Labem

Petrásek - Holomek, Drahorád, Hříbal, Bulva, Grin (A), Humpolíček - Kuchynka, Hošek, Vávra (A), Merta, Šetka, Baránek, Pořický (C), Havlíček, Daráš, Racek.

HC Škoda Plzeň

Šťastný - Hucl (C), Ruprecht, Růžička, Slavík, Sullman (A), Špaček, Šimandl - Sedláček, Baxa, Pašek, Hájek, Bernad, Mainer, Vizinger, Němec, Lev (A).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jiří Šťastný 61 19 1 18 94,74 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 1 2
Jakub Bernad 0 0 0 0 0
Radek Hájek 0 0 0 0 2
Jan Hucl 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 1 1 1 0
Petr Mainer 1 0 1 0 0
Martin Němec 0 0 0 0 0
Martin Pašek 0 0 0 0 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 2 0
Dan Růžička 0 0 0 -1 0
Pavel Sedláček 0 1 1 0 0
Jakub Slavík 0 0 0 -1 4
Alex Sullmann 1 0 1 2 0
Tomáš Šimandl 0 0 0 0 0
Michal Špaček 0 0 0 0 0
Petr Vizinger 0 0 0 0 0

komentář

Úvod obou celků do utkání byl vyrovnaný. Jak hosté tak i domácí si dokázali vytvořit několik šancí, ale ani jedna gólem neskončila. Lvi si již ve čtvrté minutě mohli zahrát přesilovou hru, když na trestnou lavici usedl plzeňský Baxa. Ke zvýšení skóre měl nejblíže Humpolíček, který vyslal tvrdou střelu od modré, ale Šťastný ji dokázal zachytit. První ústecká přesilovka tak zůstala nevyužita. Poté si ale i Petrásek dokázal v oslabení hravě poradit s dravými pokusy plzeňských Indiánů. Ke konci třetiny už byli hosté aktivnější než Lvi, ale také si občas dovedli vytvořit pár šancí. Na gól se už pak ale nezmohl ani jeden tým, a tak skončila první třetina stavem 0:0.

Začátek druhé třetiny nepřinesl nic zásadního, kromě pár neškodných střel na obě strany. V sedmé minutě pak ale přišla nečekaná chyba ze strany domácích. Po vyhraném buly ve vlastním obranném pásmu se za bránou pohyboval s pukem Hříbal, který vedle sebe nezaregistroval plzeňského Sedláčka, jenž si kotouč přivlastnil a stačil přihrát připravenému Mainerovi . Ten už bez problému dokázal skórovat do lví klece. Ovšem domácí měli po faulu na Havlíčka šanci na vyrovnání. Jenže gólman Indiánů měl situaci naprosto pod kontrolou a podržel svůj tým v oslabení. Lvi se pak už do konce třetiny k ničemu neměli a tak šli do kabin se svěšenými hlavami za stavu 0:1.

Do třetí třetiny nastoupili domácí jako vyměnění. Vytvořili si tlak před brankou hostí, ale několik slibných střel skončilo v lapačce Šťastného. Netrvalo ovšem dlouho a přeci jen se to Ústeckým povedlo. Humpolíček s Kuchynkou si ve středním pásmu přesně přihráli, přičemž druhý jmenovaný našel Mertu, který přes plzeňského obránce dokázal vystřelit a poslat kotouč až za gólmanova záda. Šanci na zvýšení pak měli hosté, když na trestnou lavici usedl ve třinácté minutě ústecký asistent kapitána Vávra. Lvi se však ubránili a mohli se opět vrhnout do útočného pásma. Jenže co čert nechtěl, domácí šli opět pykat za své hříchy. Chvíle napětí tak pokračovaly. Naštěstí ústecký celek opět podržel Petrásek svými vynikajícími zákroky. Domácí přežili i své druhé oslabení. Ale ani tentokrát se o vítězi nerozhodlo v základní hrací době. Do prodloužení se tedy šlo za stavu 1:1.

Prodloužení už příliš napínavé nebylo. Plzeňští hned ze začátku dostali Ústecké Lvy pod tlak a již ve třicáté šesté vteřině se jim podařilo skórovat. Hráčem štěstěny, který dovedl tým ke dvěma bodům, byl Alex Sullman . Plzeň tak nakonec zvítězila v prodloužení 1:2.

Ohlasy trenérů

Jan Neliba (trenér Ústí nad Labem): Já si myslím, že dneska sem Plzeň přijela ve velice dobré formě. My jsme prostě neprokázali takový ten stoupající směr. Hráli jsme hodně špatný zápas a myslím si, že díky Petráskovi jsme udělali alespoň jeden bod.

Radek Kampf (trenér Plzně): Byli jsme v tomto utkáním lepším týmem a měli jsme i více šancí než soupeř. Trápila nás jen vlastní koncovka. Dostali jsme takový nešťastný vyrovnávací gól a pak neproměnili spoustu dalších příležitostí. Jsme rádi, že si z Ústí vezeme výhru, protože jsme si ji doopravdy zasloužili.