Juniorka dala Boleslavi pět branek a veze výhru

Mladá Boleslav/Plzeň - Junioři BK Mladá Boleslav - HC Plzeň 1929 1:5 (0:1, 0:1, 1:3). Plzeňská juniorka zvládla po páteční domácí výhře nad Budějovicemi i své druhé víkendové utkání, když v posledním zápase tohoto roku porazila Mladou Boleslav na jejím ledě vysoko 5:1. Indiáni se brzy ujali vedení, když se v přesilovce trefil Lev, a svůj náskok nad soupeřem už jen navyšovali. Šťastnému v brance Plzně čisté konto pokazil až v 56. minutě Jankovský.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

1:5
0:1, 0:1, 1:3

Branky: 56. Jankovský (Belay) - 3. Lev (Sullman, Baxa), 22. Vizinger (Špaček), 44. Mainer (Petruška, Pašek), 48. Pacanda (Petruška), 58. Petruška (Baxa). Rozhodčí: Hrubý – Daněk, Hanzlík. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváků: 25. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.

BK Mladá Boleslav

Will (44. Klimíček) - Poláček, Mozík, Soukup, F. Vrba, Arazim, Martínek - Frolík, Belay, Hyka, Hájek, Chaloupka, Jiránek, Sajdl, Jankovský, Matějček.

HC Škoda Plzeň

Šťastný - Ruprecht, Slavík, Sullman, Špaček, Pašek, Šimandl, Blumentrit, Váchal, Faschingbauer, Hošťálek, Baxa, Petruška, Pacanda, Hájek, Bernad, Mainer, Vizinger, Němec, Lev.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jiří Šťastný 60 15 1 14 93,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 2 2 3 0
Jakub Bernad 0 0 0 -1 0
Tomáš Blumentrit 0 0 0 1 0
Jakub Faschingbauer 0 0 0 1 0
Radek Hájek 0 0 0 1 0
Jan Hucl 0 0 0 3 4
Jakub Lev 1 0 1 1 2
Petr Mainer 1 0 1 2 0
Martin Němec 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 1 0 1 1 0
Martin Pašek 0 1 1 1 0
Patrik Petruška 1 2 3 3 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 0 0
Jakub Slavík 0 0 0 -1 0
Alex Sullmann 0 1 1 1 0
Michal Špaček 0 1 1 3 0
Petr Vizinger 1 0 1 1 2

komentář

Domácí, tradičně hrající v bílých dresech, nezačali zrovna nejlépe. Ve třetí minutě se Plzeňští dokázali dostat za Willovou bránou ke kotouči a Jakub Lev využil první přesilovou hru utkání. Výhodu jednoho muže navíc dostala i Boleslav. Odehrála jí katastrofálně – většinu času se nedostala ani z vlastního obranného pásma. Naopak hokejisté v modrém trávili v těchto situacích před Willem povážlivou dobu. I tak si nedokázali vytvořit žádnou větší šanci. O unuděném Šťastném ani nemluvě.

Místo pohledného hokeje jsme tak měli v prvním dějství možnost vidět dva nešetrné zákroky urostlých hráčů Plzně. Nejdřív byl do obličeje zasažen holí Jiránek, později dostal nepříjemného “koňara“ Frolík. V obou případech se sice jednalo o nezaviněné střety, nicméně pískat se rozhodně dalo. Rozhodčí však nevylučovali. Aby toho pro domácího málo, domácí Chaloupka inkasoval při plzeňské přesilovce tvrdou ránu do nechráněného místa na zápěstí a musel tak opustil ledovou plochu s bolestivou grimasou. Nic víc už se v první třetině nestalo, za zmínku však stojí dvanáct trestných minut, které sudí Hrubý udělil.

Druhých dvacet minut nepřineslo výraznou změnu v herním projevu jak Bruslařského klubu, tak západočeských Indiánů. Prakticky stejně jako v první třetině Plzeň na gól příliš dlouho nečekala. Petr Vizinger si po levé straně nabruslil do útočné třetiny, napřáhl, a vystřelil. Přesně mířená tvrdá rána zapadla do skuliny mezi Willovou vyrážečkou a betonem – 0:2. Maskovaný muž v modrém dresu na rozdíl od dvakrát překonaného kolegy vpodstatě nemusel zasahovat.

Od třicáté minuty začali domácí přidávat na tempu a dokonce si vypracovali pár dobře vypadajících příležitostí. Škoda pro ně, že Sajdl zakončoval z levého kruhu mimo. Tentýž hráč střílel o pár minut později ve výborné pozici mezi kruhy znovu mimo. Velice vyrovnaná třetina se nakonec proměnila v poměrně líbivou sportovní podívanou. Proto by pro domácí byla spravedlivější alespoň jedna vstřelená branka.

Neuplynulo ani sto dvacet sekund z poslední části a mohlo to být už 0:3. Soukup z rohu kluziště omylem namazal jednomu z Plzeňských, nicméně Will pokryl i následnou Petruškovu dorážku. Skóre se měnilo o několik za okamžik. Petr Mainer udělal Willovi krátký blalfák a zasunul puk mezi jeho betony. Jindy vynikající brankář dnes zřejmě neměl svůj den. Trenér Tomáš Potěšil na jeho místo poslal Jana Klimíčka. Cifra v kolonce “hosté“ na světelné tabuli rostla dál. Na 0:4 zvyšoval po nenápaadné akci Tomáš Pacanda.

Domácí se přeci jen dočkali gólu, na 1:4 snižoval Václav Jankovský. Ale co to bylo Boleslavi platné, vrcholem jejich překvapivě špatného výkonu byl zásah Patrika Petrušky, který si tak připsal třetí kanadský bod. Výsledek hokejového klání je sice pro Boleslav krutý, nicméně tři body si Plzeň rozhodně zasloužila. Zápas vinou zranění nedohráli: Jakub Frolík (zranění kotníku), Jiránek (tržná rána obočí), Mozík (naražená žebra).