Indiáni se Tygrům neubránili

Junioři: HC Plzeň 1929 - HC Bílí Tygři Liberec 4:6

K dalšímu ze zápasů juniorské extraligy se vydali liberečtí Tygři do Plzně, kde vycenili zuby na místní indiány. Liberečtí rychle vyhrávali o tři branky. Za stejnou dobu ale Plzeňští vyrovnali. Když ale Liberec znovu zvýšil o tři góly, Plzeňané dokázali snížit již jen jediným gólem. Po třech odpískaných faulech si odnesli z tohoto utkání domácí Sullman a hostující Říha.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

4:6
3:3, 0:2, 1:1

Branky a nahrávky: 12. Vizinger (Hucl, Sedláček), 19. Lev (Pacanda), 20. Vizinger, 49. Petruška (Baxa, Hošaťálek) - 6. Mulač (Maďar, Říha), 9. Skalický (Bulíř), 10. Skalický (Říha), 28. Valášek (Maďar), 36. Bulíř (Niko), 44. Valášek (Bittner).. Rozhodčí: . Vyloučení: 4:6 navíc Lev (PLZ) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:6, 4:6.

HC Škoda Plzeň

Šťastný (Makarovič) - Hucl, Ruprecht, Růžička, Slavík, Sullman, Špaček, Sedláček, Hošťálek, Baxa, Petruška, Pacanda, Pašek, Šimandl, Hájek, Brenad, Blumentrit, Mainer, Vizinger, Němec, Lev.

Bílí Tygři Liberec

Alexa (Jelínek) - Niko, Kraus, Lacek, Dám, Jánošík, Říha, Kouřil, Bulíř, Kedršt, Skalický, Valášek, Šefl, Mulač, Karlík, Miškovský, Jonák, Sobotka, Morong, Bittner, Maďar.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jiří Šťastný 59 26 6 20 76,92 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 -1 0
Jakub Bernad 0 0 0 -1 0
Radek Hájek 0 0 0 0 0
Ondřej Hošťálek 0 1 1 1 4
Jan Hucl 0 1 1 -1 0
Jakub Lev 1 0 1 0 10
Petr Mainer 0 0 0 -2 0
Martin Němec 0 0 0 0 0
Martin Pašek 0 0 0 0 0
Patrik Petruška 0 0 0 -2 0
Jakub Ruprecht 0 0 0 -1 0
Dan Růžička 1 0 1 -1 0
Pavel Sedláček 0 1 1 -2 0
Jakub Slavík 0 0 0 0 0
Alex Sullmann 0 0 0 -2 6
Tomáš Šimandl 0 0 0 0 0
Michal Špaček 0 0 0 0 0
Petr Vizinger 2 1 3 3 0

komentář

Utkání začalo ve svižném tempu a mladí indiáni se vrhli do útoku. Tygři je však kontrovali nebezpečnými protiútoky, při kterých musel Šťastný nejednou zasahovat, navíc si vysloužili přesilovou hru. Plzeň se převaze Tygrů statečně bránila, ovšem dvě sekundy po návratu Sullmana do loviště, inkasovala. To výborný rychlý přechod z obrany do útoku zužitkoval Mulač po přihrávce Maďara. – 0:1 Druhý gól přidal o tři minuty déle Skalický po přihrávce Bulíře. – 0:2 Když za minutu ve vlastním oslabení zužitkoval Skalický stejnou spolupráci, vypadalo to s indiány bídně. – 0:3 Druhá polovina třetiny ale patřila právě jim. Nejprve se ve stejné přesilové hře ještě trefil Vizinger – 1:3, aby dvě minuty před koncem třetiny zužitkoval extraligové zkušenosti Lev. – 2:3 Plzeňské kontaktní gól evidentně nabudil a minutu nato vystihl rozehrávku Vizinger a upaloval sám na Alexu. Při tomto úniku byl ale faulován Říhou, který při první brance seděl na trestné lavici, a hlavní rozhodčí zkřížil ruce nad hlavou. Následné trestné střílení Vizinger proměnil střelou mezi nohy. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodnutého stavu 3:3.

Druhou třetinu začal domácí tým opatrně. I díky tomu jsme byli svědky několikera zakázaných uvolnění. Toto pojetí hry ale dostávalo Liberec do stále většího tlaku, jenž vyústil ve vedoucí gól. Ten vstřelil Valášek. – 3:4 Plzeň byla od té doby mnohem lepším týmem a především v přesilové hře za opětovné vyloučení Říhy. V tu dobu předvedli před brankou perfektní výkon především Pašek, Hošťálek a Lev. Ačkoliv by se nedalo říci, že by měl Alexa touš pod kontrolou, v gól předvedená snaha nepřešla. Poněkud dominantní postavení Plzně zabrzdil až Lvův faul, při kterém si navíc vysloužil 10 minut osobní trest. To pomohlo Tygrům vstřelit další branku, čehož se chopil Bulíř. – 3:5 Hra se od té doby hodně přiostřila a do konce třetiny jsme měli možnost vidět několik faulů, včetně Sullmannova sekání, za které byl nařízen nájezd. Bulíř se ale tentokrát neprosadil.

Do třetí třetiny nastupovaly oba dva týmy o čtyřech hráčích. Plzeň ale musela útočit, čehož Liberec využíval k rychlým protiútokům. Veškeré naděje na vstřelení kontaktního gólu navíc utnul hned v zárodku Valášek. – 3:6 Třígólové manko domácí již v tomto zápase jednou smazali. Tentokráte je ale k tomu Liberečtí nepustili a tak jediným, kdo se z plzeňského týmu střelecky prosadil byl v přesilové hře Petruška. Zbytek klání hosté kontrolovali a bránili i za pomocí oddechového času. Nic na tom nezměnila ani závěrečná power play domácích hráčů.