Junioři udolali Slavii v nájezdech

Plzeň - Junioři: HC Plzeň 1929 – HC Slavia Praha 4:3sn! Mezi diváky duelu mezi Plzní Slavií byl i trenér reprezentace do dvaceti let Miroslav Přerost. Příliš zábavnou podívanou hokejisté však nenabídli. Po většinu času indiáni hosty přehrávali, ale svou optickou převahu nedokázali příliš zúročit gólově. A na góly se hokej hraje. Hráči obou týmů si na ně pořádně rozpomněli až ve třetí třetině, kdy jich padlo nejvíc. K vítězství největší měrou přispěl útočník, který už nakoukl i do extraligy Jakub Lev, který dvakrát skóroval ze hry a navíc jako jediný proměnil svůj samostatný nájezd.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

4:3sn
1:1, 1:0, 1:2 - 0:0

Branky a nahrávky: 9. Lev (Sedláček), 30. Sedláček (Petruška), 43. Lev (Sullman, Pacanda), rozhodující samostatný nájezd Lev - 13. Suchánek (Krejčí), 48. Klhůfek (Krejčí), 52. Klhůfek (Růžička). Vyloučení: 6:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.

HC Škoda Plzeň

Mazanec - Hucl, Ruprecht, Růžička, Slavík, Sullman, Špaček, Sedláček, Hošťálek, Baxa, Petruška, Pacanda, Pašek, Šimandl, Hájek, Bernad, Blumentrit, Vizinger, Němec, Lev.

HC Slavia Praha

Dlouhý - Meravý, Jaškin, Knot, Hellar, Růžička, Suchánek, Kejdana, Barák, Moravec, Tomek, Krejčí, Wszolek, Semrád, Nejezchleb, Vogel, Klhůfek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 65 25 3 22 88,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jan Baxa 0 0 0 -1 2
Jakub Bernad 0 0 0 -2 0
Tomáš Blumentrit 0 0 0 0 0
Radek Hájek 0 0 0 -1 0
Ondřej Hošťálek 0 0 0 0 0
Jan Hucl 0 0 0 0 4
Jakub Lev 3 1 4 4 2
Martin Němec 0 0 0 0 0
Tomáš Pacanda 0 0 0 0 0
Martin Pašek 0 0 0 0 0
Patrik Petruška 0 1 1 2 2
Jakub Ruprecht 0 0 0 2 0
Dan Růžička 0 0 0 -1 0
Pavel Sedláček 1 1 2 3 0
Jakub Slavík 0 0 0 -1 2
Alex Sullmann 0 1 1 3 0
Tomáš Šimandl 0 0 0 0 0
Michal Špaček 0 0 0 -1 0
Petr Vizinger 0 0 0 -1 0

komentář

Domácí začali proti Slavii velmi aktivně, hned v úvodních minutách zasypali gólmana Dlouhého sprškou střel. Slavisté nevěděli, kde jim hlava stojí, nezbývalo jim nic jiného než faulovat. První přesilovka zápasu se Plzni ale příliš nepovedla a paradoxně indiány na chvíli zabrzdila. V osmé minutě vyslal na Dlouhého velmi jedovatou střelu Slavík. Slávistický gólman si s ní ale poradil. Druhá početní výhoda se domácím ale už vydařila. Modrobílí sevřeli své sešívané soupeře v obranném pásmu a Jakub Lev zblízka protlačil puk za brankovou čáru - 1:0. Slavii se podařilo brzo odpovědět. Kolem brankáře Mazance zavládl zmatek, čehož dokázal využít Jáchym Suchánek – 1:1. Vedení na stranu Plzně mohli strhnout Sedláček s Petruškou. Ovšem tentokrát si na Dlouhého nepřišli. Na druhé straně zase neprotečoval puk za Mazance Barák. Na konci první třetiny hrála přesilovou hru Slavia, Mazanec se musel hodně ohánět. Proti Barákově střele ho dokonce zachránila tyč.

Přenesenou početní výhodu z první dvacetiminutovky Slavia využít nedokázala, téměř vzápětí ale dostala možnost na reparát. Sedláčkovi se podařilo vyhodit, puk zachytil Petruška a sám pádil na Dlouhého. Svůj blafák však nezakončil příliš dobře, přestřelil. Neuspěl ani Sedláček, který ač faulovaný sice branku trefil, ovšem Dlouhý sklapl betony včas. Napodruhé už Pavel Sedláček uspěl. I když na jediného slavistického obránce najížděl ještě se spoluhráčem, rozhodl se odpovědnost vzít na svá bedra a dobře udělal. Plzeň díky němu znovu vedla - tentokrát 2:1. Plzeň pak, stejně jako Slavia na začátku třetiny, dostala dvě přesilové hry v krátkém sledu za sebou. Ale ani jednu nedokázala zužitkovat, i když trenér Kampf svým svěřencům ze střídačky hodně hlasitě radil, jak mají překonat slavistického gólmana. Jeho rad však nebylo uposlechnuto, takže náskok Plzně se nenavýšil.

Třetí třetina nezačala pro hosty příliš šťastně. Ve 42. minutě seděli na trestné lavici Hellar a Klhůfek a indiáni hráli přes minutu v pěti proti třem. Dvojnásobnou početní výhodu využil Jakub Lev – 3:1. Ve 47. minutě výborně zasáhl do té doby značně nevyužívaný Mazanec proti střele Hellara. Slavistický útočník už mířil do prázdné branky, chtěl puk trochu zvednout, když se tam z ničeho nic objevila Mazancova vyrážečka. Sláva je však vrtkavá, přesvědčil se o tom i Mazanec, když o minutu později za hvězdu už nebyl. V přesilovce ho střelou mezi betony překonal Pavel Klhůfek – 3:2. A bylo ještě hůř. V 52. minutě vyrovnal Pavel Klhůfek – 3:3 a asistent trenéra Ivan Vlček nešetřil na modrobílých hráčích kritikou. Plzeň si vytvořila velký tlak a snažila se opět o vedení. Tři minuty před koncem promarnil svou šanci na gól Petruška. Neuspěl ani Pacanda. Stejně se svými šancemi těsně před koncem třetí třetiny naložili i Slavisté, šedesát minut nerozhodlo.

V prodloužení nastřelil domácí nejprve tyčku, nevyužili ani krátkou přesilovku 4na3. O vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Ty opanoval Jakub Lev, který jako jediný v této disciplíně uspěl a zařídil tak pro Plzeň druhý bonusový bod.