Dorostenci vydřeli proti Kladnu bod navíc v prodloužení

Plzeň - Starší dorostenci: HC Plzeň 1929 - HC Vagnerplast Kladno 3:2p. Po páteční výhře na ledě rivala z Karlových Varů se plzeňské družstvo staršího dorostu představilo v sobotu i domácímu publiku. Dobrý rozjezd sezóny chtěli dorostenci určitě potvrdit třemi body, nakonec se však museli spokojit s výhrou v prodloužení. Hosté z Kladna totiž ani za stavu 2:0 pro Plzeň nerezignovali a bojovnou hrou dokázali stav zápasu vyrovnat. Jak potvrdil i asistent plzeňského trenéra Petr Kořínek, bod navíc v prodloužení už mohl urvat kterýkoliv tým.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

3:2p
0:0,2:0,0:2 - 1:0

Branky a nahrávky: 32. Kubalík (Tolar), 40. Noga (Tulačka), 63. Kubalík (Tichý) - 51. Šilhavý (Kalla), 52. Novák (Horák). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 64. Průběh utkání: 2:0, 0:2, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Polívka - Houfek, Šmíd, Marcel, Procházka, Slavík, Tichý, Farný - Moravčík, Váchal, Pašek, Erben, Noga, Tulačka, Schleiss, Kubalík, Pejchar, Tolar, Pour, Pitel, Mašek

Rytíři Kladno

Exner - Gutwald, Vodák, Kolařík, Pferjfer, Rittig, Muláček, Tejnor, Gottlieb - Veselý, Veber, Homer, Kalla, Znamenáček, Šilhavý, Redlich, Jirák, Novák, Horák, Habrdla, Hadaš

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 63 24 2 22 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Stanislav Erben 0 0 0 0 0
Radek Farný 0 0 0 0 0
Jakub Houfek 0 0 0 1 0
Dominik Kubalík 2 0 2 -1 2
Patrik Marcel 0 0 0 -2 0
Filip Mašek 0 0 0 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Tomáš Noga 1 0 1 1 0
Martin Pašek 0 0 0 0 0
Daniel Pejchar 0 1 1 -2 0
Jiří Pitel 0 0 0 0 0
Michal Pour 0 1 1 1 0
Ivan Procházka 0 0 0 -2 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Jakub Slavík 0 0 0 1 0
Michal Šmíd 0 0 0 1 0
Jeremy Tichý 0 1 1 1 0
David Tolar 0 2 2 -1 2
Vojtěch Tulačka 0 0 0 1 0
Martin Váchal 0 0 0 0 2

komentář

Plzeňští Indiáni vstoupili do zápasu velice aktivně a hned v první minutě se po krásné stahovačce dostal až před brankáře hostí Schleiss, ale zblízka nezakončil přesně. Druhá velká šance Plzně přišla hned po buly, kdy se k odraženému puku dostal Noga, ale ani on si nevedl lépe. První ohrožení domácího brankáře přišlo při přesilové hře až ve 4. minutě. Hbitým průnikem po pravé straně se o něj zasloužil Tomáš Redlich, na poslední chvíli mu ale plzeňští obránci stihli zakončení znemožnit. Kladenští poté nevyužili ani druhou přesilovku, největší šanci si v ní paradoxně vypracovali domácí hráči. Ve 12. minutě pak mohl zmatky hostujících obránců přetavit v gól Martin Pašek, ale kotouč si na čepeli rovnal příliš dlouho. Jen o chvíli později se do přečíslení dvou hráčů proti jednomu dostali Noga a Schleiss, prvně jmenovaný ale nedokázal svého spoluhráče najít přesnou přihrávkou. Poslední velkou šanci první části tak měli hráči Kladna, kteří nevyužili toho, že se dostali s pukem sami dva před bránu.

I druhou část načal prvním útokem plzeňský štírek Schleiss, ale jeho teč ani obkroužení brány přesilovkový gól nepřineslo. Na další větší šanci se čekalo až do šesté minuty. Z obrany se až do útočného pásma dostal Houfek, mazanou přihrávkou nalezl Tulačku, ale jeho střelu ramenem vyrazil brankář Exner. K první kladenské střele, která by se dala označit za nebezpečnou, se dostal Miroslav Jirák, z levého kruhu však mířil vedle. Jen o několik vteřin později se o velký vzruch na druhé straně postarali Indiáni, kteří na modré obrali kladenské obránce o puk a ti jim jen za cenu vyloučení dokázali zabránit ve vytvoření gólové příležitosti. Na druhý pokus už si Plzeň vedla v početní výhodě o poznání lépe. Své místo před brankou si dobře našel Dominik Kubalík, který už si s odraženým kotoučem po střele Tolara dokázal poradit a otevřel skóre zápasu! Ve 13. minutě se Indiáni dostali asi k největší šanci při hře 5 na 5, ale přečíslení čtyř proti jednomu trestuhodně nevyužili. "Nedáš dostaneš" - přesně tak vypadala situace, při které do opuštěné brány bekhendem zakončoval Jirák, neuvěřitelným zákrokem lapačkou mu v tom ale zabránil výborný Polívka. Ten se musel pořádně ohánět i v 17. minutě, překonat se nenechal Vodákem ani Kallou. V obrovské šanci se kousek za brankovištěm ocitl plzeňský Tulačka, ale svojí střelu nasměroval jen do brusle gólmana. Vyrovnání pak měl na hokejce Gottlieb, promáchl, k puku se dostali plzeňští hráči a rychlý protiútok přetavili v dvoubrankové vedení. Tulačka se tentokrát ocitl v roli nahrávajícího, úspěšným střelcem byl Noga.

Po strhujícím druhém dějství přišla poněkud nezáživnější třetí třetina. Z úvodu třetiny tak diváky nejvíce zaujala srážka dvou domácích hráčů, kteří se tak připravili o možnost protiútoku. Ve 48. minutě hráli Kladenští i v oslabení v 5 hráčích, což znamenalo další vyloučení a přesilovou hru pěti proti třem pro Plzeň. Hosté však dokázali ubránit nejen zdvojenou, ale i jednoduchou přesilovou hru a uchovali si šanci na vyrovnání. V 51. minutě se po pravém křídle prohnal kladenský Veber, jeho střela gólem neskončila, o to se ale postarali Kalla a střelec Šilhavý. Tomu stačilo lehce šťouchnout do kotouče, který se líně převaloval na brankové čáře a bylo sníženo. Vyrovnáno bylo ještě v následující minutě. Do rohu zavezl puk Horák, posunul jej před bránu, kam už najížděl Novák. Ten trefil přesně k bližší tyči a plzeňští trenéři si vzali oddechový čas. Obě družstva však už zbytek vyměřené hrací doby dohrála v poklidu a na řadu přišlo prodloužení.

V něm aktivnější domácí nejdříve nastřelili břevno, aby se po dvou minutách a sedmi vteřinách radovali z vítězné branky, kterou vsítil Dominik Kubalík!

Ohlasy trenérů

Asistent trenéra Plzně, Petr Kořínek:

Utkání bylo hodně vyrovnané, ale podle mě jsme měli optickou převahu. Z toho jsme ve druhé třetině vytěžili dva góly, bohužel jsme pak ve třetí třetině neproměnili přesilovku 5 na 3, chyběl nám tam dnes větší důraz. Soupeř pak dal z náhodného brejku gól, kluci byli psychicky dole a nakonec přišlo i vyrovnání. Prodloužení už jsme hráli vabank a vyplatilo se.