Starší dorost nestačil na pražskou Spartu

Praha/Plzeň - Starší dorostenci HC Sparta Praha - HC Plzeň 1929 3:2 (0:0, 1:2, 2:0). Plzeňskému staršímu dorostu se utkání na státní svátek proti pražské Spartě nepovedlo podle představ. Po bezbrankové první části se sparťané ujali vedení, ale indiáni se dostali do sedla dvěma slepenými góly. Jenže pak přišla prostřední část poslední třetiny a nejprve z trestného střílení srovnal Procházka a po něm za necelou minutu vstřelil vítěznou branku Pražanů Hudec.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

3:2
0:0, 1:2, 2:0

Branky a nahrávky: 29. Košťálek (Brém, Hudec), 49. Procházka z trest. střílení, 50. Hudec (Brzobohatý) - 36. Mašek (Schleiss), 38. Kubalík (Schleiss, Mašek). Rozhodčí: Pavlovič - Novák, Štětina. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

HC Sparta Praha

Bílek - Košťálek, Müller, Bílek, Skřivánek, Kliment, Březina - Brzobohatý, Hudec, Bodnár - Volek, Matějček, Procházka - Presheva, Slavíček, Brém - Arnošt, Hemr, Plachý.

HC Škoda Plzeň

Polívka - Farný, Houfek, Šmíd, Moravčík, Tichý, Procházka, Kubík, Marcel - Pitel, Pour, Noga - Kubalík, Mašek, Schleiss - Kopta, Tolar, Tulačka - Biskup, Soukup, Pejchar.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 60 36 3 33 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Radek Farný 2 0 2 0 0
Jakub Houfek 2 0 2 0 0
Ondřej Kopta 0 0 0 0 0
Dominik Kubalík 1 0 1 1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
Filip Mašek 1 1 2 2 0
Michal Moravčík 0 0 0 -1 0
Tomáš Noga 0 0 0 0 2
Daniel Pejchar 0 0 0 0 0
Jiří Pitel 0 0 0 0 4
Michal Pour 0 0 0 0 0
Ivan Procházka 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 2 2 1 0
Michal Šmíd 0 0 0 -2 0
Jeremy Tichý 0 0 0 0 2
David Tolar 0 0 0 -1 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 -2 0

komentář

V úvodu prvního utkání po pauze se domácí dostali do tlaku, ale k výraznějšímu ohrožení Polívky se nedostali. Od šesté minuty začala vystrkoval růžky i Plzeň, po akci Schleisse však puk pouze prosvištěl brankovištěm. V zakončení se nedařilo ani jednomu týmu, neblíže brance byl při vyloučení plzeňského Pitela Denis Hudec. Zdálo se, že se jeho střela odrazila od síťky uvnitř branky ven, ale rozhodčí rozpažil.

Do druhé části vstoupila Plzeň v početní výhodě, ale záhy o ni přišla a po krátké pasáži ve čtyřech si druhá lajna Sparty v přesilové hře vytvořila několik slibných šancí. Branky se ale domácí dočkali až o několik minut později, kdy střílel v přesilové hře po vyloučení Nogy Jan Košťálek, který se po přihrávce Bréma trefil pod víko Polívkovy klece.

Vedení ale domácí dlouho neudrželi, ve 36. minutě si po skrumáži v brankovišti dali vlastní gól, který byl připsán Filipu Maškovi. Neuplynuly ani dvě minuty a Plzeň dokonala obrat, když Dominik Kubalík pohotově sklepl přihrávku Schleisse do branky dřív, než se Bílek stačil přesunout.

Do třetího dějství si tak Sparta přinesla jednogólové manko, které chtěla co nejdříve smazat. Díky mnoha chybám, nepřesnostem a zbytečně ztraceným pukům ale útočili více hosté. Ve 49. minutě ujel obraně Indiánů Martin Procházka, Houfek ho zahákoval a rozhodčí odpískali trestné střílení, které faulovaný hráč proměnil. A o 54 sekund později otočil vývoj utkání na stranu Sparty Denis Hudec.

Krátce po time-outu, který si opařená Plzeň vyžádala, zůstal na ledě ležet Tolar, který si při střetu s protihráčem pochroumal rameno. Hostům rychle ubýval čas na vyrovnání, nedokázali se prosadit ani v přesilové hře, kterou Sparta v poklidu ubránila. Závěrečný tlak nakonec přeci jen přišel, ale sparťanský Bílek už za svá záda další puk nepustil, ač musel dlouhé desítky vteřin zasahovat bez své hokejky.

Ohlasy trenérů

Pavel Geffert (Sparta): Zaslouženě jsme utkání vyhráli.

František Černý (Plzeň): Těžko se mi to hodnotí, protože jsme neodehráli špatné utkání. Vedli jsme po dvou třetinách 2:1, ale kvůli našim individuálním chybám Sparta otočila. Stalo se nám to se Spartou už potřetí za sebou, že jsme vedli a nakonec prohráli.