Starší dorost doma rozmáčkl Chomutov

Plzeň - Starší dorostenci HC Plzeň 1929 - KLH Chomutov 9:1 (3:0, 3:0, 3:1). Plzeňští dorostenci mají za sebou famózní víkend, na jehož závěru si hravě poradili z vrstevníky z Chomutova. Utkání se od prvních minut odvíjelo podle plzeňských not a dokonalému představení indiánů chyběla snad jen pověstná desítka. Mladí Plzeňané však nesmějí usnout na vavřínech, po dni odpočinku je v pondělí od pěti hodin čeká jinačí prověrka - postaví se doma pražské Slavii.

HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov

9:1
3:0, 3:0, 3:1

Branky a nahrávky: 2. Šmíd (Schleiss), 15. Kubalík (Mašek), 20. Noga (Tulačka, Šmíd), 28. Noga (Kopta, Tichý), 34. Tolar (Pour, Tichý), 37. Farný (Kubalík, Moravčík), 50. Faschingbauer (Váchal), 54. Pour (Tolar, Pitel), 58. Pour (Pitel, Tolar) - 49. Fronk (Bauer, Hammerbauer). Rozhodčí: Šindler - Suchánek, Černý. Vyloučení: 6:7 + Kopta (PLZ) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 92. Střely na branku: 52:21. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 9:1.

HC Škoda Plzeň

Polívka - Tichý, Farný, Kubík, Šmíd, Slavík, Váchal, Pašek, Moravčík, Mašek, Schleiss, Kopta, Tolar, Noga, Kubalík, Faschingbauer, Pitel, Houfek, Pour, Procházka.

Piráti Chomutov

Brabec (od 41. minuty Hamal) - Havel, Hlava Dennis, Toušek, Hammerbauer, Mazánek, Doskočil, Huňady, Šaržík, Souček, Lehnert, Hejcman, Drobný, Novák Lukáš, Bauer, Novák Jakub, Navrátil Nicolas, Hlava, Sakaev, Tverďák, Fronk.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 60 21 1 20 95,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Radek Farný 1 0 1 2 0
Jakub Faschingbauer 1 0 1 1 0
Jakub Houfek 0 0 0 3 0
Ondřej Kopta 0 1 1 2 2
Dominik Kubalík 1 1 2 4 0
Matyáš Kubík 0 0 0 1 0
Filip Mašek 0 1 1 1 0
Michal Moravčík 0 1 1 2 0
Tomáš Noga 2 0 2 1 2
Martin Pašek 0 0 0 0 2
Jiří Pitel 0 2 2 3 0
Michal Pour 2 1 3 3 2
Ivan Procházka 0 0 0 3 0
Jan Schleiss 0 1 1 3 0
Jakub Slavík 0 0 0 1 0
Michal Šmíd 1 1 2 2 0
Jeremy Tichý 0 2 2 2 0
David Tolar 1 2 3 3 0
Vojtěch Tulačka 0 1 1 2 4
Martin Váchal 0 1 1 1 0

komentář

Utkání začalo ve slušném tempu, již po necelé půlminutce byly za vzájemnou šťouchanou vyloučeni domácí Pašek a hostující Havel. Více prostoru na ledě očividně více sedělo domácím, kteří se v úvodu druhé minuty ujali vedení. Schleiss nahrál Michalu Šmídovi, který neváhal a trefil přesně. Hostující hráči se obdrženou brankou probrali a Polívkovi přibyla značně práce. Plzeňská obrana pozapomněla na Nicolase Hlavu, který byl na okamžik před brankou sám, ale proti jeho pokusu se plzeňský gólman stačil včas přesunout. Na sklonku sedmé minuty zavezl Farný puk do třetiny, před brankou našel číhajícího Slavíka, ten jen vyprášil betony chomutovského brankáře. I na druhou stanu se valila útočná vlna v podobě přečíslení dvou chomutovských borců - Bauera a Hammerbauera, jenže druhý jmenovaný nezpracoval přihrávku a puk se bezcílně odkutálel do rohu. A tak udeřili domácí, Mašek přenechal na modré čáře Dominiku Kubalíkovi, který se dvěma rychlými kroky dostal nehlídaný před gólmana a pohodlně zvýšil. Při plzeňské přesilovce, která přišla záhy po druhé brance, nahrál Houfek zadovkou Faschingbauerovi, a ten svou střelu schoval za hráče a trefil tyčku.

V úvodu druhé části chomutovští hokejisté dohrávali přesilovou hru, ale byli rádi, že sami neinkasovali. Proti Brabcovi se rozjel sám Schleiss, ale skóre se neměnilo. Podobně se rozjel i Nicolas Hlava na Polívku a také podobně dopadl. Hned z protiútoku se potvrdilo staré známé "nedáš, dostaneš". Ondřej Kopta ujížděl v tandemu s Tomášem Nogou na jediného chomutovského hráče a druhý jmenovaný po výborné přihrávce vstřelil svou druhou branku v utkání. V 34. minutě bylo v plzeňské ČEZ Aréně ještě veseleji, David Tolar přetlačil svého obránce v osobním souboji a, byť faulovaný, propasíroval puk popáté za Brabcova záda. Signalizovaný trest se tak nemusel uložit. Výborná plzeňská třetina pokračovala i nadále, po faulu Sakaeva získali indiáni možnost přesilové hry. V početní výhodě si před branku sjel Radek Farný a doklepl do sítě střelu Kubalíka. Domácí byli nebezpeční i ve vlastním oslabením, Martin Váchal si udělal dobrý den ze všech vracejících se hráčů a chyběla mu pověstná špetka štěstí k tomu, aby vstřelil sedmý gól.

Pro plzeňské hráče znamenal úvod třetí části dohrávanou přesilovku, ve které se dobře před branku natlačil Kubalík, ale trefil jen tyčku branky, kterou pro poslední třetinu hájil Hamal, jenž vystřídal Brabce. Jen co se hříšník vrátil na led, na chomutovské trestné jej vystřídal jiný spoluhráč. Jenže Plzeňští už svou početní převahu nezahráli tak dobře, a dokonce se musel mít na pozoru i Polívka, který statečně čelil pokusu osamoceného Bauera. Jak vstřelit branku při oslabení protihráče ukázali Chomutovští v 49. minutě. Přesilovkový kolotoč završil střelou v pádu Jiří Fronk, a pokazil tak domácímu Polívkovi čisté konto. Plzeňští nemuseli být smutní dlouho, chytře odebrali puk Severočechům puk už za jejich brankou, Váchal našel Faschingbauera, který si nejprve rozpohyboval gólmana a pak mu puk poslal do odkryté části branky. V úvodu 54.minuty se po spolupráci s Pitelem a Tolarem prosadil i Michal Pour a zvýšil na 8:1. Jen co se se vrátil na led hříšník Šaržík z Chomutova, Plzeň se prosadila po deváté. Přihrávka zpoza branky našla připraveného Michala Poura, jenž trefil přesně. Utkání tedy skončilo jasným, a nutno podotknout že i zaslouženým, vítězstvím domácích.

Ohlasy trenérů

František Černý (trenér Plzně): Začátek zápasu nebyl tak jednoznačný, chomutovští hráči výborně bruslili, hráli zodpovědně, a dokonce si připravili i šance. Tím nás překvapili. Hlavní bylo, že my jsme své šance proměnili. Vlastně ještě za stavu 3:0 nám soupeř jel sám na branku. Kdyby proměnil, mohlo se utkání vyvíjet jinak. Možná... Ale naši kluci hned z protiútoku dali gól a bylo utkání pak bylo už jednoznačné. Musím pochválit všechny pětky, hráči hráli moc dobře a hlavně s nasazením. Důležité bude, abychom podobný výkon předvedli už za dva dny proti Slavii, to bude zcela jiný duel, ale my chceme být znovu doma úspěšní.