Starší dorostenci doma porazili i Slavii

Plzeň - Starší dorostenci HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha 3:1 (1:0, 1:1, 1:0). Indiánům vyšel na jedničku vstup do utkání, když se po necelé minutce radoval Schleiss. Velice vyrovnané utkání se v druhé části dočkalo i branky sešívaných. Rozhodnutí pak přišlo z hole Kopty, a to hned dvakrát. Indiáni si tak po výborně zvládnutém duelu, které spolehlivým výkonem podpořil v brance Polívka, připisují další tři body.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

3:1
1:0, 1:1, 1:0

Branky a nahrávky: 1. Schleiss (Váchal, Pašek), 38. Kopta (Pour, Noga), 57. Kopta (Noga) - 33. Burian (Moravec, Török). Rozhodčí: Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. Diváci: 73. Střely na branku: 39:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

HC Škoda Plzeň

Polívka - Tichý, Farný, Kubík, Šmíd, Slavík, Pejchar, Pašek, Moravčík, Mašek, Schleiss, Kopta, Váchal, Noga, Kubalík, Faschingbauer, Houfek, Pour, Procházka.

HC Slavia Praha

Uhlík - Rod, Šteiner, Jedlička, Török, Nádvorník, Burian, Nejezchleb, Knot, Kotyra, Tomek, Hložek, Löbl, Benda, Růžička, Vacek, Hlinka, Moravec, Hejna.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 60 21 1 20 95,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Radek Farný 0 0 0 1 0
Jakub Faschingbauer 0 0 0 -1 0
Jakub Houfek 0 0 0 1 0
Ondřej Kopta 2 0 2 2 0
Dominik Kubalík 0 0 0 0 0
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
Filip Mašek 0 0 0 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Tomáš Noga 0 2 2 2 0
Martin Pašek 0 1 1 0 0
Daniel Pejchar 0 0 0 0 2
Michal Pour 0 1 1 2 0
Ivan Procházka 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 1 0 1 1 0
Jakub Slavík 0 0 0 1 0
Michal Šmíd 0 0 0 0 2
Jeremy Tichý 0 0 0 1 0
Martin Váchal 0 1 1 1 0

komentář

Plzeňským starším dorostencům se podařil výborný vstup do utkání, když po třiapadesáti vteřinách hry první střela zápasu v podání Jana Schleisse znamenala úvodní gól. Na druhé straně jako první prozkoušel Polívkovu pozornost slávista Török. V osmé minutě se před brankou Plzně sice nejrychleji zorientoval Nejezchleb, ale tísněný obráncem puk poslal vodorovně s brankovou čárou přímo do Polívkovy lapačky. O dvě minuty později vybojoval puk Kubalík, poslal jej na chvilku osamoceného Maška, avšak proti němu se včas přemístil Uhlík. Pěkné šance se pak odehrály v obou pásmech, nejprve dostal Török pěknou přihrávku, která jej uvolnila za plzeňskou obranu, ale jeho střela o několik decimetrů minula levý roh plzeňské klece. Proti Uhlíkovi zase vypálil od modré Tichý, slávistický gólman střelu dobře viděl a zkrotil ji ke své spokojenosti. Při trestu Pražana Vacka zavezl Schleiss puk do třetiny, přenechal Kubalíkovi a ten pořádně protáhl Uhlíka. V samotném závěru ještě nejlepší slávista prvního dějství Tomáš Török zblízka pálil do Polívkovy masky, a Plzeň si tedy odnesla brankový náskok do druhé dvacetiminutovky.

I úvod druhé části patřil domácím indiánům, ti si od prvního vhazování vytvořili tlak. Ten vyústil v šanci Schleisse, jenž poslal puk mezi brusle Uhlíka, a Kubalíka, který se snažil kutálející puk dorazit do sítě. Ve dvacáté sedmé minutě měl velkou příležitost Pražan Tomáš Moravec, který si vybruslil do mezikruží a zkusil hbitost Polívkovy vyrážečky. Ta obstála. Stejně spokojený pak nemohl být plzeňský gólman ve druhém oslabení krátce po sobě, když výbornou přihrávku Moravce zužitkoval Lukáš Burian. Prakticky vzápětí se však nechal vyloučit Kotyra a domácí indiáni mohli svému soupeři oplatit stejnou mincí. A opravdu se to podařilo, po nepovedené první přesilovce přišla záhy možnost zahrát si druhou, a tu už Plzeňští využili. Michal Pour vyhrál buly, přihrál Ondřeji Koptovi, který se natlačil do brány a podruhé poslal domácí do vedení. Když v samém závěru třetiny vychytal Polívka krátký samostatný nájezd Jakuba Jedličky, opět odcházeli do kabin spokojenější Západočeši.

Jak Plzni patřily oba začátky uplynulých třetin, úvod té poslední byl zcela v hostující režii. Nejprve musel Polívka řešit ošemetnou situaci po Kotyrově střele a po dvou minutách přihrál Török Nejezchlebovi a ten jen o fous minul. Ve 47. minutě zůstal na ledě ležet domácí Schleiss a na nohy mu museli pomáhat spoluhráči. Na střídačce se oklepal a do zápasu ještě naskočil. Na sklonku 48. minuty hrála Plzeň přes minutu a půl v početní převaze o dva muže v poli. Největší šanci modrobílých spálilo duo Schleiss - Mašek, kdy prvně jmenovaný ještě přihrávkou hledal lépe postaveného spoluhráče, ale ten už jakoby nahrávku nečekal a ani nedonutil Uhlíka zasáhnout. Toho nechal v úvodu 56. minuty vyniknout zblízka Kubalík. Přese všechnu Uhlíkovu snahu se indiáni přeci jen prosadili, a to díky Ondřeji Koptovi, který v utkání vstřelil svou druhou branku. Hosté zareagovali na nepříznivý vývoj utkání oddechovým časem, po kterém dvě minuty a čtvrt před třetí sirénou zůstal Uhlík na střídačce a poslal do tlaku šestého hráče do pole. Velkou příležitost pak neproměnil tváří v tvář Polívkovi Vacek. Indiáni si výsledek zkušeně pohlídali a mohou se radovat ze zasloužených třech bodů.

Ohlasy trenérů

František Černý (trenér Plzně): Viděli jsme velice dobré utkání, kde nechyběla hra do těla a výborného bruslení. Jsme rádi, že se nám podařilo vyhrát. Kluci viděli, že můžou hrát proti takovému soupeři. Zápasy proti Spartě, Slavii, Litvínovu nebo Varům mají vždy podobný průběh, kdy se taháme o jednu branku. Kluci se od první do poslední minuty drželi pokynů, které jsme si dali, a viděli, že to funguje. Jsme opravdu spokojení.