Starší dorost jasně přehrál Zlín

Plzeň - Starší dorostenci HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 8:1 (3:0, 4:1, 1:0). Plzeňský starší dorost si po předchozím domácím neúspěchu spravil chuť, a to pořádně. Doma rozebral Zlín stylem start - cíl. Pro tento duel byly typické slepené branky, kdy třikrát Plzeňští zaúřadovali dvakrát těsně po sobě, a vybudovali si tak základy vysoké výhry.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín

8:1
3:0, 4:1, 1:0

Branky a nahrávky: 10. Faschingbauer (Kubalík, Pitel), 11. Tulačka (Kopta), 18. Pour, 24. Tolar (Schleiss), 26. Pitel (Noga, Marcel), 39. Kopta (Schleiss, Tulačka), 39. Faschingbauer (Pejchar, Marcel), 49. Pour (Tolar) - 37. Matula (Jurík). Rozhodčí: Poskočil - Ingriš, Vavruška. Vyloučení: 7: 9. Bez využití. Diváci: 72. Střely na branku: 45:32. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 8:1 .

HC Škoda Plzeň

Polívka - Tichý, Farný, Kubík, Šmíd, Marcel, Moravčík, Mašek, Schleiss, Kopta, Tolar, Noga, Kubalík, Faschingbauer, Pitel, Houfek, Pour, Tulačka.

PSG Berani Zlín

Čepila – Řezáč, Tomeček, Strojil, Kovařík, Galuška, Papežík, Mika, Burša, Skočík, Janota, Matula, MacharáČek, Jurík, Dalajka, Sekerka, Popelka, Urbanec, Hrazdíra, Doležálek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 60 32 1 31 96,88 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Radek Farný 0 0 0 3 2
Jakub Faschingbauer 2 0 2 1 2
Jakub Houfek 0 0 0 1 0
Ondřej Kopta 1 1 2 0 0
Dominik Kubalík 0 0 0 0 0
Matyáš Kubík 0 0 0 2 0
Patrik Marcel 0 2 2 4 0
Filip Mašek 0 0 0 0 2
Michal Moravčík 0 0 0 4 0
Tomáš Noga 0 2 2 3 0
Daniel Pejchar 0 1 1 2 2
Jiří Pitel 1 1 2 2 0
Michal Pour 2 0 2 2 2
Jan Schleiss 0 3 3 4 0
Michal Šmíd 0 0 0 1 2
Jeremy Tichý 0 0 0 -1 2
David Tolar 1 0 1 2 0
Vojtěch Tulačka 1 1 2 0 0

komentář

Ve třetí minutě vyslal první ostrý pokus na Polívkovu branku Skočík. Hosté se do pořádného zápasového tempa dostali po útočném faulu Poura z úvodu páté minuty. První přesilovkové komando Zlínských se už už radovalo, když po necelé půlminutce mířil puk obloučkem do plzeňské svatyně, ale domácí čtveřice v čele s gólmanem kotouč odklidila do bezpečí. I indiáni získali vzápětí možnost zahrát si přesilovou hru. Ve výhodě pálil od modré Farný a kapitán Pejchar ještě stačil do jeho střely vložit hůl. Čepilovy betony však byly připraveny na místě. I přes nevyužitou přesilovku se indiáni ujali vedení, a to hned dvojnásobného. Nejprve Faschingabuer ladně obkroužil branku a bekendem poslal puk přesně do branky, po něm o necelou minutku později vstřelil druhý úspěch Západočechů Vojtěch Tulačka. Zlínští pod vlnou domácích střeleckých úspěchů zcela vypadli z tempa a nepomohla jim k nápravě ani další přesilová hra. Naopak domácí vyučovali z produktivity. Z vlastního pásma vyhazoval Schleiss vysokým obloučkem puk do bezpečí, toho se ujal Pour, který „svého“ obránce jasně přebruslil a navrch přidal třetí plzeňskou branku. S hosty mohlo být ještě hůře, když necelou půlminutu před první sirénou zazvonila tyčka Čepilovy svatyně.

Úvod druhé části obstarala nepovedená plzeňská přesilovky, ze které si však domácí nemuseli dlouho dělat vrásky. Na sklonku 24. minuty totiž Schleiss napodobil Faschingbauera, dobrým pohybem zamotal hlavu celé hostující pětici a v nastalém zmatku prokázal David Tolar dostatek chladnokrevnosti a poslal puk opět do sítě. Než se Zlínští rozkoukali, inkasovali znovu. To Noga sehrál s Jiřím Pitelem ukázkově přečíslení dvou na jednoho a druhý jmenovaný výstavně zavěsil. Hosté však zbraně neskládali. Přestože se hrálo po většinu času v jejich pásmu, nebezpečnými protiútoky nejednou vystrašili plzeňskou obranu. Jako Skočík v 33. minutě, který si dokázal vykoledovat i plzeňský faul, a daroval tedy svému týmu možnost se vrátit do duelu v přesilovce. Tu sehráli jeho spoluhráči velice dobře, a dokonce po střele Matuly rozezvučely břevno Polívkovy branky. Svého snížení se hosté dočkali v polovině 37. minuty, když se Matula nenechal nepřízní osudu zlomit a napodruhé zamířil přesně. Radovat se avšak dlouho nemohl, jelikož plzeňská pětice předvedla ukázkovou spolupráce po ose Tulačka – Schleiss – a střílející Kopta měl před sebou jednoduchou práci, když do odkryté části branky pohodlně zametl puk. Slepené branky indiánům šly v tomto duelu pěkně od ruky, což dokumentoval o tři čtvrtě minuty později i Faschingbauer, který si připsal druhou trefu v utkání.

Plzeňský tým začal poslední dějství opět přesilovkou, které v tomto duely nepatřily k výstavním klenotům ani jednoho týmu. Co se nepodařilo v přesile, podařilo se v plném počtu obou mužstev. Druhou branku v utkání a celkově osmou plzeňskou přidal Michal Pour. Po polovině závěrečné dvacetiminutovky Plzeňští pohrdli dvojnásobnou přesilovkou, když jen Kubalík pálil do tyčky. Domácí šetřili cenné vteřiny stejně jako síly, a tak se tempo utkání dramaticky uklidnilo oproti prvním dvěma třetinám. Po výrazně organizovanějším výkonu si tak připisuje plzeňský starší dorost první tři body v druhé části extraligy díky vysoké výhře nad Zlínem.

Ohlasy trenérů

František Černý: Povedl se nám nástup do utkání, když jsme vstřelili branky a tým se pak uklidnil. Zlín je stejně jako náš předchozí soupeř ze Vsetína zvyklý hrát na takto malých kluzištích a například při našich přesilovkách to pro ně byla znatelná výhoda. Jsme rádi, že se nám po včerejší prohře podařilo takto jasně zvítězit.