Starší dorostenci převálcovali Třinec

Třinec/Plzeň - Starší dorostenci HC Oceláři Třinec - HC Plzeň 1929 2:7 (0:1, 1:1, 1:5). Plzeňský starší dorost má za sebou veleúspěšný víkend. Obě klání na kluzištích moravských soupeřů zvládli a vezou plných šest bodů. Třinečtí Oceláři v sobotním klání dokázali plzeňským hokejistům vzdorovat jen dvě třetiny. V té poslední dostali pět branek a bylo jasno, kdo si body zaslouží.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

2:7
0:1, 1:1, 1:5

Branky a nahrávky: 38. Jaroš (Pargáč, Běhal), 42. Vrabel (Pargáč) - 20. Šmíd (Mašek), 30. Kopta (Tulačka), 43. Schleiss (Andrlík), 48. Schleiss (Mašek), 52. Pour (Mašek), 54. Kubík (Houfek), 60. Tulačka (Schleiss). Vyloučení: 4:7. Využití:1:1 . V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Střely na branku: 37:39. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:7.

HC Oceláři Třinec

Němec (od 54. Chvostek) - Pisarik, Kurzok, Blahuta, Valíček, Jonáš, Štencel, Běhal - Pargáč, Slovák, Ohera, Ižácký, Samek, Franek, Vrabel, Matěj

HC Škoda Plzeň

Polívka - Tichý, Kubík, Šmíd, Marcel, Moravčík, Andrlík, Houfek, Procházka - Farný, Tolar, Pejchar, Mašek, Schleiss, Kopta, Noga, Kubalík, Přikryl, Pitel, Pour, Tulačka

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 60 37 2 35 94,59 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Andrlík 0 1 1 2 2
Jakub Houfek 0 1 1 0 2
Ondřej Kopta 1 0 1 0 0
Dominik Kubalík 0 0 0 0 2
Matyáš Kubík 1 0 1 1 0
Patrik Marcel 0 0 0 3 4
Filip Mašek 0 3 3 3 0
Michal Moravčík 0 0 0 2 2
Tomáš Noga 0 0 0 1 0
Daniel Pejchar 0 0 0 0 2
Jiří Pitel 0 0 0 0 0
Michal Pour 1 0 1 4 0
Ivan Procházka 0 0 0 3 0
Jan Schleiss 2 1 3 3 2
Michal Šmíd 1 0 1 1 0
Vojtěch Tulačka 1 1 2 2 0

komentář

Úvodní třetina utkání mezi Třincem a Plzní nepřinesla tak aktraktivní hokej, jako včerejší střetnutí mezi Oceláři s Litvínovem. Hráči měli velké problémy dostat se do útočného pásma. Občasné výpady zastavovali oba brankáři. Jak Karel Němecc, tak Patrik Polívka byli velkými oporami svých celků. O první vyloženější šanci se postarali hosté. Probíhala patnáctá minuta, když se k odraženému puku dostal Dominik Kubalík. Jenže zapomněl, že v brance Třince stojí Karel Němec, který ho svým lvím skokem zastavil. O dalších pět minut později už byl Němec krátký. Ihned po buly se puk dostal k Michalu Šmídovi, který se nijak nerozpakoval a přesnou ranou otevřel skóre utkání. Do konce třetiny se již nic závratného nestalo, a tak šli do kabin o něco veselejší hráči hostů.

Druhá třetina byla poněkud svižněší než ta první, střelci obou celků si ale špatně seřídili mířidla. Úvod této dvacetiminutovky byl pod taktovkou hostů z Plzně. Zvýšit skóre si jim podařilo až těsně před polovinou hrací doby. Menších zmatků v domácí obraně dokázal využít Ondřej Kopta, který obkroužil domácí branku a zasunul puk za bezmocného Němce. Druhá inkasovaná branka nakopla domácí k větší aktivitě, překážkou jim ale byl muž jménem Patrik Polívka. Zahrozit tak mohli opět hosté, jenže to by nesměl v tu dobu být na ledě Tomáš Franek, který vykopl puk směřující do Třinecké branky. Necelé tři minuty před koncem prostřední periody se už domácí dočkali gólové radosti. V probíhající přesilovce předvedli pěknou akci na jeden dotek, kterou přesnou střelou zakončoval Tadeáš Jaroš, který tak dal domácím naději na bodový zisk.

Úvod závěrečné části přinesl rychlé vyrovnání. Zasloužil se o to Martin Vrabel, který na brankovišti předvedl důraz a taky přehled, když zasouval kotouč za záda brankáře hostů. Kdo čekal vyronaný boj o výsledek, ten se mýlil. Hosté již po minutě přechýlili misky vah na svou strany. Byl to Jan Schleiss, jenž zasunul potřetí puk za záda brankáře Němce. Poté už na kluzišti byli jen hosté. Čtyřicátá osmá minuta - druhý gól Jana Schleisse. Tentokráte se po chybě Třinecké obrany dostal jmenovaný do samostnatného nájezdu a po forhendovém blafáku překonal Němce počtvrté - 2:4. Karel Němec ještě za svá záda pustil dva kotouče. Nejprve jej překonal Michal Pour, později to byl Matyáš Kubík, který skrz Němcovy betony procedil puk do domácí sítě. Na brankáře Ocelářů to již bylo příliš, a tak přepustil své místo kolegovi Danielu Chvostkovi. Ten sice předvedl pár dobrých zákroků, ale ani on nedokázal udržet čisté konto. Necelou minutu před koncem jej po přečíslení 3 na 2 překonal Votjěch Tulačka, který tak dokonal zkázu Třineckého mužstva.