Starší dorost začal nový rok vítězně

Plzeň - Starší dorostenci HC Plzeň 1929 - HC Rebel Havlíčkův Brod 4:2 (3:1, 1:1, 0:0). Plzeňský starší dorost si bez větší námahy poradil na vlastním ledě s havlíčkobrodským výběrem. Hosté ještě na první plzeňskou branku dokázali odpovědět, ale dva rychlé góly ještě v první třetině rozhodly o tom, že indiáni si domácí teritorium uhlídají.

HC Škoda Plzeň - HC Rebel Havlíčkův Brod

4:2
3:1, 1:1, 0:0

Branky a nahrávky: 2. Mašek (Schleiss), 15. Noga (Tulačka), 19. Houfek (Noga), 26. Mašek (Kubalík, Schleiss) - 7. Kulhánek (Kuchta), 29. Křesťan (Pavlas, Němec) Rozhodčí: Bouzek - Černý, Suchánek. Vyloučení: 7:13 + Chlubna (HBR) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 43. Střely na branku: 57:17. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.

HC Škoda Plzeň

Karafiát - Houfek, Šmíd,Moravčík, Kubík, Tichý, Pour, Váchal, Faschingbauer, Kubalík, Mašek, Schleiss, Kopta, Tulačka, Noga, Šimandl, Pejchar, Tolar, Zimmermann, Farný, Marcel.

HC Rebel Havlíčkův Brod

Fučík - Meloun,Kulhánek, Dundáček, Paulas, Novotný, Šulák, Vala, Chlubna, Kuchta, Račanský, Jelínek, Křesťan, Němec, Vosyka, Hynek, Špringl.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Karafiát 60 17 2 15 88,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Radek Farný 0 0 0 2 2
Jakub Faschingbauer 0 0 0 0 0
Jakub Houfek 1 0 1 3 0
Ondřej Kopta 0 0 0 2 0
Dominik Kubalík 0 1 1 1 6
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
Patrik Marcel 0 0 0 -2 0
Filip Mašek 2 0 2 1 0
Michal Moravčík 0 0 0 1 2
Tomáš Noga 1 1 2 2 2
Daniel Pejchar 0 0 0 -1 2
Michal Pour 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 2 2 2 0
Michal Šmíd 0 0 0 1 0
Jeremy Tichý 0 0 0 -1 0
David Tolar 0 0 0 -1 0
Vojtěch Tulačka 0 1 1 2 0
Martin Váchal 0 0 0 0 0

komentář

Utkání začalo veskrze pozitivně pro domácí hráče, kteří byli od prvních okamžiků jasně aktivnějším týmem. V prvním minutě uzamkli indiáni Havlíčkův Brod v jeho pásmu, Kubalík první šanci ještě neproměnil, ale Filip Mašek už ano. Přestože byli modrobílí jasně lepším týmem, bylo rychle vyrovnáno. Tomáš Noga se na trestné vůbec neohřál, Kulhánek si nabruslil do výhodné střelecké pozice a Karafiát puk lovil ze sítě. I další přesilovka patřila Havlíčkovu Brodu, jenže tentokrát se bránící plzeňské čtveřici podařilo překazit střelecké choutky soupeře. Modrobílí se dostali zpátky do tempa a podařilo se jim znovu utéct do vedení. Tulačka s Tomášem Nogou vyšachovali obranu Rebelu a druhý jmenovaný dělovkou trefil přesně odkrytou část branky. Poté, co na trestnou lavici hostující Hynek, vypálil reprezentant Jakub Houfek od modré čáry dostatečně přesně i razantně, aby překonal Fučíka potřetí. Od poloviny třetiny prožíval duel velice emotivně asistent trenérů hostů a v samém závěru třetiny v něm bouchly saze naplno. Při souboji u mantinelu, kdy zůstal jeden z jeho svěřenců na ledě, přelezl mantinel při hře a s výkřiky urážejícími rozhodčího se vrhl na led. Pořadatelská služba jej pak odvedla pryč ze střídačky.

V úvodu druhé části si zahráli domácí indiáni přesilovku pěti proti třem, ale přestože si vypracovali vynikající šance, jmenovitě Faschingbauer nebo Pour, zvýšit náskok nedokázali. To se povedlo o několik chvil nato, a to opravdu parádně. Schleiss vybojoval puk a nahrál před branku Kubalíkovi. Ten ještě celou situaci povýšil přihrávkou před úplně volnou klec, kterou doklepl za čáru Filip Mašek. Jenže Východočeši se znovu rychle oklepali díky přesilovce. Křesťan našlápl od mantinelu, prosmýkl se kolem všech Plzeňanů a puk dovezl až do klece. Indiáni mohli odpovědět v přesilovce, jenže Faschingbauerova střela na lapačku nezamířila mezi tři tyče.

Třetí třetina se nesla v duchu častých vyloučeních, které hru až zbytečně kouskovaly a na kráse jí rozhodně nepřidaly. Velkou šanci prováhal Radek Farný, když vypálil oproti prázdné kleci, ale o velký kus nad. Zvrátit nepříznivý vývoj utkání se pokusil jako správný kapitán Brodu Račanský, avšak jeho přízemní střelu si s velkým přehledem pohlídal Karafiát. Plzeňský gólman si vybral v 55. minutě hrst štěstí, když Chlubnovi nesedla střela z mezikruží. Hostující celek se pak nakonec sám zbytečnými fauly oslaboval a ubíral si cenné okamžiky, které mohl vrhnout do útoku. Místo toho se ve třech díval, jak Plzeňští zkušeně šetří čas a nikam nepospíchají. Trochu ospalý konec utkání nepřinesl velkou šanci, a tak indiáni zvítězili 4:2 bez větších problémů.